Aluehallintovirasto

Länsi- ja Sisä-Suomen avin marraskuun rajoituspäätös lieveni hieman - koronakurista on pidettävä edelleen huolta

Jaa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päivittänyt marraskuun rajoituspäätöstään Vaasan sairaanhoitopiirin alueen osalta. Rajoituspäätös koskee nyt yli 20 hengen tilaisuuksia ja voimassa ollut 50 hengen tapahtumien täyskielto kumotaan. Määräys on voimassa ajalla 6.11.–30.11.2020. Muiden alueen sairaanhoitopiirien osalta voimassa ovat yli 50 hengen kokoontumisia koskevat määräykset tilaisuuksien järjestämisestä.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella tartuntojen määrän hallitsematon kasvu on pysähtynyt, mutta tilanne vaatii vielä muita alueita varovaisempaa käyttäytymistä joukkokokoontumisissa. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. THL:n ja OKM:n 21.9.2020 antama ohje koronaviruksen leviämisen estämiseksi 

Vaasan sairaanhoitopiiriltä 3.11.2020 saadun tiedon mukaan Covid-19:n kahden viikon ilmaantuvuus on ollut 68/100 000 ja positiivisten löydösten osuus testatuista 4,7 %. Tartuntojen määrä on siis aiemmasta selvästi vähentynyt koko sairaanhoitopiirin ja etenkin Vaasan kaupungin osalta. Muutamissa kunnissa on kuitenkin esiintynyt myös useita suurehkoja tartuntaryppäitä, jotka ovat paikallisesti aiheuttaneet tartuntariskin kasvua. Tartunnat ovat levinneet pääasiassa perhepiirissä, opiskelijapiireissä sekä työpaikoilla ja uskonnollisissa yhteisöissä. Koska tilanteet voivat muuttua nopeastikin, toimenpiteet siirryttäessä leviämisvaiheen statuksesta kiihtymisvaiheeseen tehdään maltilla ja tilannetta seurataan jatkuvasti.

Edellä todetun perusteella tämä määräys on välttämätön tartuntataudin leviämisen estämiseksi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastontoimialueella.

Kuntien tekemillä päätöksillä on paikallisen tilanteen vaatiessa mahdollista tiukentaa tai täydentää aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia. Mikäli tilanne alueella olennaisesti muuttuu, aluehallintovirasto arvioi tätä kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstään uudelleen.

Linkki päätökseen :

http://www.avi.fi/documents/10191/17729221/Tartuntatautilain58%C2%A7p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6s17_VSHP.pdf/205c8102-2a41-4e91-80f1-abef1ead3f7f

Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmä on 3.11.2020 todennut Vaasan sairaanhoitopiirin alueen siirtyneen hybridistrategian toimintasuunnitelman mukaisesta leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Koronakoordinaatioryhmä on suositellut yksityisluontoisten tilaisuuksien ja harrastustoiminnan osallistujamäärää alueella rajoitettavaksi 20 ja osin 10 henkilöön.

https://www.vaasankeskussairaala.fi/potilaille/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/vaasan-sairaanhoitopiirin-alueella-voimassa-olevat-suositukset-ja-rajoitukset/

Yleisötilaisuuksien ja kokoontumisten turvallisuus tulee varmistaa asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla.

Lisätietoja:

aluehallintoylilääkäri Laura Blåfield (puh. 0295 018 587, sähköposti laura.blafield@avi.fi .

Koronainfo neuvoo ravintoloihin ja tapahtumiin liittyvissä kysymyksissä :                              sähköpostiosoite: koronainfo@avi.fi ja p. puhelinnumero: 0295 016 666,                              ma–pe klo 8–11.30 ja 12.30–16

UKK: http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset

THL:https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta/koronaepidemia-alueiden-tilanne-suositukset-ja-rajoitukset

Länsi- ja Sisä-Suomi

***

Ingressiä korjattu 5.11.2020 klo 14.36: Muiden alueen sairaanhoitopiirien osalta voimassa ovat yli 50 hengen kokoontumisia koskevat määräykset tilaisuuksien järjestämisestä.

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Alueellinen valmiustoimikunta pohti kausityövoiman turvaamista alkutuotannossa (Länsi- ja Sisä-Suomi)23.11.2020 16:30:00 EETTiedote

Alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 20.11.2020 puheenjohtajan, aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen johdolla yhteensovittaakseen ja koordinoidakseen koronatilannetta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella. Kokouksen asiantuntijaesitelmän piti maatalousneuvos Kirsi Heinonen maa- ja metsätalousministeriöstä teemanaan ulkomaisen kausityövoiman käyttö alkutuotannon elinkeinoissa.

Den regionala beredskapskommittén dryftade tryggandet av säsongsarbetskraft i primärproduktionen (Västra och Inre Finland)23.11.2020 16:30:00 EETTiedote

Den regionala beredskapskommittén sammanträdde den 20 november 2020 under ledning av ordföranden, regionförvaltningsverkets överdirektör Marko Pukkinen för att samordna och koordinera coronasituationen inom området för Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland. Mötets expertföredrag med temat anlitande av utländsk säsongsarbetskraft i primärproduktionens näringar hölls av lantbruksrådet Kirsi Heinonen från jord- och skogsbruksministeriet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme