Aluehallintovirasto

Länsi- ja Sisä-Suomen avin marraskuun rajoituspäätös lieveni hieman - koronakurista on pidettävä edelleen huolta

Jaa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päivittänyt marraskuun rajoituspäätöstään Vaasan sairaanhoitopiirin alueen osalta. Rajoituspäätös koskee nyt yli 20 hengen tilaisuuksia ja voimassa ollut 50 hengen tapahtumien täyskielto kumotaan. Määräys on voimassa ajalla 6.11.–30.11.2020. Muiden alueen sairaanhoitopiirien osalta voimassa ovat yli 50 hengen kokoontumisia koskevat määräykset tilaisuuksien järjestämisestä.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella tartuntojen määrän hallitsematon kasvu on pysähtynyt, mutta tilanne vaatii vielä muita alueita varovaisempaa käyttäytymistä joukkokokoontumisissa. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. THL:n ja OKM:n 21.9.2020 antama ohje koronaviruksen leviämisen estämiseksi 

Vaasan sairaanhoitopiiriltä 3.11.2020 saadun tiedon mukaan Covid-19:n kahden viikon ilmaantuvuus on ollut 68/100 000 ja positiivisten löydösten osuus testatuista 4,7 %. Tartuntojen määrä on siis aiemmasta selvästi vähentynyt koko sairaanhoitopiirin ja etenkin Vaasan kaupungin osalta. Muutamissa kunnissa on kuitenkin esiintynyt myös useita suurehkoja tartuntaryppäitä, jotka ovat paikallisesti aiheuttaneet tartuntariskin kasvua. Tartunnat ovat levinneet pääasiassa perhepiirissä, opiskelijapiireissä sekä työpaikoilla ja uskonnollisissa yhteisöissä. Koska tilanteet voivat muuttua nopeastikin, toimenpiteet siirryttäessä leviämisvaiheen statuksesta kiihtymisvaiheeseen tehdään maltilla ja tilannetta seurataan jatkuvasti.

Edellä todetun perusteella tämä määräys on välttämätön tartuntataudin leviämisen estämiseksi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastontoimialueella.

Kuntien tekemillä päätöksillä on paikallisen tilanteen vaatiessa mahdollista tiukentaa tai täydentää aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia. Mikäli tilanne alueella olennaisesti muuttuu, aluehallintovirasto arvioi tätä kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstään uudelleen.

Linkki päätökseen :

http://www.avi.fi/documents/10191/17729221/Tartuntatautilain58%C2%A7p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6s17_VSHP.pdf/205c8102-2a41-4e91-80f1-abef1ead3f7f

Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmä on 3.11.2020 todennut Vaasan sairaanhoitopiirin alueen siirtyneen hybridistrategian toimintasuunnitelman mukaisesta leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Koronakoordinaatioryhmä on suositellut yksityisluontoisten tilaisuuksien ja harrastustoiminnan osallistujamäärää alueella rajoitettavaksi 20 ja osin 10 henkilöön.

https://www.vaasankeskussairaala.fi/potilaille/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/vaasan-sairaanhoitopiirin-alueella-voimassa-olevat-suositukset-ja-rajoitukset/

Yleisötilaisuuksien ja kokoontumisten turvallisuus tulee varmistaa asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla.

Lisätietoja:

aluehallintoylilääkäri Laura Blåfield (puh. 0295 018 587, sähköposti laura.blafield@avi.fi .

Koronainfo neuvoo ravintoloihin ja tapahtumiin liittyvissä kysymyksissä :                              sähköpostiosoite: koronainfo@avi.fi ja p. puhelinnumero: 0295 016 666,                              ma–pe klo 8–11.30 ja 12.30–16

UKK: http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset

THL:https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta/koronaepidemia-alueiden-tilanne-suositukset-ja-rajoitukset

Länsi- ja Sisä-Suomi

***

Ingressiä korjattu 5.11.2020 klo 14.36: Muiden alueen sairaanhoitopiirien osalta voimassa ovat yli 50 hengen kokoontumisia koskevat määräykset tilaisuuksien järjestämisestä.

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Trots fler lindringar begränsas sammankomster fortsättningsvis i Västra och Inre Finland11.5.2021 15:35:28 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland förlänger begränsningarna av antalet deltagare i offentliga tillställningar och allmänna sammankomster i sitt område under tiden 12.5–1.6.2021. Inom Birkalands sjukvårdsdistrikt och i Punkalaidun kommuns område begränsas deltagarantalet till högst 50 personer. Inom kommunerna i Mellersta Finlands, Vasa och Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt begränsas deltagarantalet till 50 personer, men i dessa områden kan man emellertid från och med den 12 maj ordna offentliga tillställningar och allmänna sammankomster för över 50 personer under förutsättningen att alla som deltar i verksamheten i realiteten kan undvika närkontakt med varandra genom att följa UKM:s och THL:s anvisning. Om offentliga tillställningar inte går att ordna genom att sörja för säkra arrangemang kan de inte ordnas överhuvudtaget.

Lisälievennyksistä huolimatta kokoontumisrajoitukset Länsi- ja Sisä-Suomessa yhä voimassa (TIEDOTETTA KORJATTU: alkuperäisessä tiedotteessa oli virheellinen päivämäärä)11.5.2021 15:31:36 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueellaan ajalla 12.5.–1.6.2021. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella sekä Punkalaitumen kunnassa osallistujamäärä rajoitetaan enintään 50 henkilöön. Keski-Suomen, Vaasan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla osallistujamäärä rajoitetaan 50 henkilöön, mutta näillä alueilla voidaan 12.5. alkaen järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että kaikkien toimintaan osallistuvien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa noudattaen OKM:n ja THL:n ohjeistusta. Mikäli yleisötilaisuuksia ei voida järjestää turvajärjestelyin, ei niitä voida järjestää ollenkaan.

Sammankomstbegränsningarna lindras i Egentliga Finland och Satakunta11.5.2021 15:10:00 EEST | Tiedote

I bekämpningen av coronaepidemin har man frångått de riksomfattande åtgärdsnivåerna, genom vilka man bland annat begränsade antalet deltagare i offentliga bland tillställningar och allmänna möten till sex personer. Genom beslut av Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland stiger det högsta tillåtna antalet deltagare i sammankomster inomhus till 10 personer i Egentliga Finland och till 20 personer i Satakunta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme