Aluehallintovirasto

Länsi- ja Sisä-Suomen rajanylityspaikkojen kuntien yhä järjestettävä terveystarkastukset maahantulijoille

Jaa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määrää tänään 23.4. tekemällään päätöksellään tartuntatautilain nojalla toimialueensa kuntia ja kuntayhtymiä järjestämään edelleen kaikille alueellaan sijaitsevien rajanylityspaikkojen kautta maahan tuleville henkilöille terveystarkastuksen yleisvaarallisen tartuntatauti covid-19:n leviämisen estämiseksi. Määräys on voimassa 1.5.–31.5.2021

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on viimeksi 31.3.2021 tartuntatautilain pykäliin 15 ja 16 perustuen määrännyt toimialueensa kuntia ja kuntayhtymiä järjestämään kaikille alueellaan sijaitsevien rajanylityspaikkojen kautta maahan tuleville henkilöille terveystarkastuksen SARS-CoV2-viruksen aiheuttaman yleisvaarallisen Covid-19-tartuntataudin leviämisen estämiseksi sekä määrännyt tähän terveystarkastukseen osallistumisen pakolliseksi riskimaista tuleville rajanylittäjille. Määräys on voimassa 1.4.-30.4.2021.

Saatujen selvitysten ja kokonaisharkinnan perusteella Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tänään päättänyt jatkaa 31.3.2021 tehtyä määräystä tartuntatautilain pykälien 15 ja 16 nojalla. 

Aluehallintoviraston uusi määräys on voimassa 1.5.–31.5.2021.

Määräys koskee seuraavia rajanylityspaikkoja:

  • Jyväskylän, Kokkola-Pietarsaaren, Seinäjoen, Tampere-Pirkkalan ja Vaasan lentoasemat
  • Kaskisten, Kokkolan, Kristiinankaupungin, Pietarsaaren ja Vaasan satamat

Aluehallintovirasto katsoo, että terveystarkastusten järjestäminen kaikille maahan tuleville henkilöille on yleisvaarallisen tartuntataudin leviämisen estämiseksi tarpeen päätöksessä mainituilla rajanylityspaikoilla.

Kuntien terveysviranomaisten tulee huomioida voimassa oleva lainsäädäntö, paikalliset olosuhteet sekä käytettävissä olevat resurssit niiden järjestäessä terveystarkastuksia. Määräyksen toimeenpano ei saa vaarantaa muun terveydenhuollon palvelujen järjestämistä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tartuntatautilain 15 §:n ja 16 §:n mukainen päätös pakollisesta terveystarkastuksesta

 

Lisätietoa (linkit)

Rajoitustoimenpiteet virusmuunnoksen ja epidemian leviämisen estämiseksi (avautuu uudessa välilehdessä) (STM kirje 28.1.2021)

Koronavirustartuntojen torjunta rajat ylittävässä liikenteessä (avautuu uudessa välilehdessä)  (STM kirje 3.2.2021)

Suositus maahantulon yhteydessä tehtävistä terveystarkastuksista SARS-CoV-2-viruksen ja sen herkästi leviävien muunnosten leviämisen estämiseksi (avautuu uudessa välilehdessä) (THL:n ohje 29.3.2021)

Usein kysyttyjä kysymyksiä koronaviruksesta aluehallintovirastojen verkkosivuilla (avi.fi)

Rajavartiolaitoksen ohjeet rajanylitykseen koronapandemian aikana(avautuu uudessa välilehdessä) (raja.fi)

Koronainfo

Aluehallintoviraston koronaneuvonta (ma-pe klo 8-11.30 ja 12.30-16):
p. 0295 016 666, koronainfo@avi.fi

Medialle:

aluehallintoylilääkäri Laura Blåfield, p. 0295 018 587, etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Regionförvaltningsverket skärper begränsningarna för sammankomster i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt (med undantag för Reisjärvi) under perioden 13.5.-1.6.202112.5.2021 16:39:08 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland fattade idag 12.5.2021 beslut om skärpta begränsningar av antalet deltagare i offentliga tillställningar och allmänna sammankomster i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikts område (med undantag för Reisjärvi) under perioden 13.5.-1.6.2021. Deltagarantalet begränsas till högst 10 personer inomhus och 20 personer i avgränsade områden utomhus under förutsättningen att alla som deltar i verksamheten i realiteten kan undvika närkontakt med varandra genom att följa UKM:s och THL:s anvisning. Om offentliga tillställningar inte går att ordna genom att sörja för säkra arrangemang kan de inte ordnas överhuvudtaget.

Aluehallintovirasto tiukentaa Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueen (pl. Reisjärvi) kokoontumisrajoituksia ajalla 13.5. – 1.6.202112.5.2021 16:36:23 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti tänään 12.5. yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärärajoitusten tiukennuksista Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella (pl. Reisjärvi) ajalla 13.5.– 1.6.2021. Osallistujamäärä rajoitetaan sisätiloissa enintään 10 henkilöön ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa enintään 20 henkilöön edellyttäen, että kaikkien toimintaan osallistuvien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa noudattaen OKM:n ja THL:n ohjeistusta. Mikäli yleisötilaisuuksia ei voida järjestää turvajärjestelyin, ei niitä voida järjestää ollenkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme