Aluehallintovirasto

Länsi- ja Sisä-Suomessa palataan joulukuussa yli 50 hengen kokoontumisrajoituksiin

Jaa

Joulukuussa Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa on voimassa rajoitus, jonka mukaan kaikissa yli 50 hengen tilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa pitää varmistaa turvavälit ja riittävä hygienia. Tarvittaessa kunnat tekevät tarkempia paikallisia rajoituksia.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 23.11.2020 päätöksen joulukuussa voimassa olevista tapahtumarajoituksista. Yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos osallistujien turvallisuus voidaan varmistaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antaman koronavirusohjeen mukaisesti. Ohje on laadittu koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi ja siinä edellytetään muun muassa lähikontaktien välttämistä osallistujien tai seurueiden välillä sekä hyvästä käsihygieniasta huolehtimista.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräys on voimassa 1.12.–31.12.2020 välisenä aikana ja koskee kaikkia viraston toimialueen kuntia.

Alueen sairaanhoitopiirien epidemiatilanne perus- tai kiihtymisvaiheessa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen hybridistrategian seurannan valtakunnallisen tilannearvioraportin 18.11.2020 mukaan tämänhetkistä epidemiatilannetta kuvaavat alueellisten tilanteiden nopeat, aaltoilevat muutokset. Vaasan ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirit ovat parhaillaan hybridistrategian mukaisessa epidemian kiihtymisvaiheessa, ja sairaanhoitopiirien alueella on voimassa useita paikallisia suosituksia tartunnan torjuntaan. Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Keski-Suomen sairaanhoitopiireissä epidemiatilanne on perustasolla. Tilannekuva perustuu 2.-15.11.2020 välillä kerättyihin tietoihin.

Paikalliset tartuntaryppäät voivat muodostua ja kasvaa nopeastikin. Alueelliset, oikea-aikaiset ja riittävän kattavat toimet sekä nopea testaus ja tehokas tartunnanjäljitys ovat toistaiseksi hillinneet epidemian laajamittaista leviämistä Suomessa.

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä

Koronavirus tarttuu tehokkaasti etenkin pitkäkestoisessa lähikontaktissa. Sosiaalisiin tapahtumiin ei sen vuoksi pidä osallistua edes lieväoireisena. Jos oireita on, kaikkia kontakteja muihin ihmisiin pitää välttää ja koronatestiin pitää mennä mahdollisimman pian.

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Lähikontaktien vähentäminen on epidemiatilanteessa tärkeää myös terveille ihmisille. Vaikka epidemia Suomessa on tällä hetkellä pääosin kotoperäinen, Euroopan edelleen voimakkaasti heikentyvä epidemiatilanne voi jatkossa vaikuttaa myös Suomen tilanteeseen. Suomessa syksyn aikana todettu tapausmäärien kasvu heijastelee muualla Euroopassa havaittua epidemian kiihtymistä.

Lisätietoja:

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätös 23.11.2020

Usein kysytyt kysymykset 

Tapahtumajärjestäjien neuvonta

Puh. 0295 016 666 (ma-pe kello 8-11.30 ja 12.30-16)
Sähköposti: koronainfo@avi.fi

Yhteyshenkilöt

Median yhteydenotot:

Ylijohtaja Marko Pukkinen, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 018 582, marko.pukkinen@avi.fi

Aluehallintoylilääkäri Laura Blåfield, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 018 587, laura.blafield@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

////FEL VAR I INGRESS/// Året 2021 inleds i väntan på vaccinet (Västra och Inre Finland)15.1.2021 14:58:49 EETTiedote

I årets första beredskapskommitté sammanställde myndigheterna en gemensam helhetsuppfattning om corona-störningssituationen. Smittläget varierar i landskapen och varje vecka. Därför kan olika tjänster, till exempel idrottsanläggningar eller bibliotek, hålla öppet på olika sätt i kommunerna. Regionförvaltningverkets nya sammankomstbegränsningsbeslut publicerades 14.1.2021 och den träder ikraft måndagen 18.1.2021.

///KORJAUS INGRESSISSÄ/// Vuoden 2021 alku sujuu rokotetta odottavissa tunnelmissa (Länsi- ja Sisä-Suomi)15.1.2021 14:43:32 EETTiedote

Viranomaiset kokosivat vuoden ensimmäisessä valmiustoimikunnassa yhteistä kokonaiskäsitystä korona-häiriötilanteesta. Tautitilanne vaihtelee maakunnittain ja viikoittain, joten myös eri palvelut, kuten liikuntapaikat tai kirjastot voivat olla kunnissa eri tavoin avoinna tai suljettuina. Aluehallintoviraston uusi kokoontumisrajoituspäätös julkaistiin 14.1.2021 ja sen voimassaolo alkaa maanantaina 18.1.2021.

Året 2021 inleds i väntan på vaccinet (Västra och Inre Finland)15.1.2021 14:18:39 EETTiedote

I årets första beredskapskommitté sammanställde myndigheterna en gemensam helhetsuppfattning om corona-störningssituationen. Smittläget varierar i landskapen och varje vecka. Därför kan olika tjänster, till exempel idrottsanläggningar eller bibliotek, hålla öppet på olika sätt i kommunerna. Regionförvaltningsverkets nya beslut om sammankomstbegränsningar publiceras snart och beslutet är i kraft från och med måndagen den 18 januari 2021.

Vuoden 2021 alku sujuu rokotetta odottavissa tunnelmissa (Länsi- ja Sisä-Suomi)15.1.2021 14:12:31 EETTiedote

Viranomaiset kokosivat vuoden ensimmäisessä valmiustoimikunnassa yhteistä kokonaiskäsitystä korona-häiriötilanteesta. Tautitilanne vaihtelee maakunnittain ja viikoittain, joten myös eri palvelut, kuten liikuntapaikat tai kirjastot voivat olla kunnissa eri tavoin avoinna tai suljettuina. Aluehallintoviraston uusi kokoontumisrajoituspäätös julkaistaan pian ja sen voimassaolo alkaa maanantaina 18.1.2021.

Sammankomster begränsas fortsättningsvis till högst tio personer i sjukvårdsdistrikten i västra och inre Finland14.1.2021 16:12:47 EETTiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland förlänger begränsningen av antalet deltagare i offentliga tillställningar och allmänna sammankomster till högst tio personer i Birkalands, Mellersta Finlands, Södra Österbottens, Mellersta Österbottens och Vasa sjukvårdsdistrikts områden. Begränsningen är fortfarande nödvändig för att få det epidemiologiska läget under kontroll och är i kraft till och med den 8 februari 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme