Aluehallintovirasto

Länsi-Pohjan koronatautitilanteessa parannusta, muualla Lapissa tilanne on maltillinen

Jaa

Länsi-Pohjan alueella on onnistuttu vähentämään tartuntatapauksia. Muissa Lapin kunnissa ollaan perustilanteessa. Kaikkien on edelleen syytä noudattaa alueellisia suosituksia. Lapin aluehallintovirasto seuraa tilannetta tarkasti.

Lapin alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 30.11.2020. Kokouksessa todettiin, että alueellinen koronavirustilanne on maltillinen.

Viime päivinä koronatautitilanne on muuttunut merkittävästi koko maassa ja uusia alueita on julistettu leviämis- ja kiihtymisvaiheeseen. Tautitilanne on rajoitustoimenpiteiden ansioista pysynyt Lapin sairaanhoitopiirin alueella maltillisena ja Länsi-Pohjankin tilanne kohenee.

Länsi-Pohja julistautui kiihtymisvaiheeseen 4.11. ja sairaanhoitopiirin alueella otettiin käyttöön 10 henkilön kokoontumisrajoitus 18.11.2020 alkaen.

- Länsi-Pohjan ilmaantuvuusluku on laskenut 125:sta alle 70:een. Viime viikolla tartuntamäärä laski yhteentoista edellisviikon kahdestakymmenestäseitsemästä. Tartunnat olivat karanteenien sisältä eikä uusia, laajoja altistusketjuja ollut, kertoi Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila.

Pandemiapäällikkö Taskila muistutti, että raja-alueilla ei riitä, että oma alue on hallinnassa.

- Meidän on seurattava tarkasti myös sitä, mitä rajan toisella puolen olevissa kunnissa tapahtuu. Ruotsissa tautitilanne on valitettavasti huonontunut. On hyvä, että Region Norrbotten ja Haaparannan kaupunki ovat antaneet samanlaisia suosituksia kuin Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri. Toivomme, että ne auttavat.

Valmiustoimikunnan puheenjohtaja, Lapin aluehallintoviraston ylijohtaja Kaisa Ainasoja kiitteli Länsi-Pohjan toimia tautitilanteen hillitsemiseksi.

- Länsi-Pohjassa on tehty hienoa työtä tautitilanteen hillitsemiseksi. Teemme kaikki parhaamme, jotta tilanne ei tästä huonone. Lapin aluehallintovirasto seuraa tarkasti tilannetta niin koko maassa kuin Lapissa. Tarvittaessa ryhdymme tiukempiin rajoitustoimiin, totesi Kaisa Ainasoja.

Myös Lapissa valmistaudutaan rokotusohjelman käynnistämiseen

Johtajaylilääkäri Taskila kertoi, että myös Lapissa on aloitettu valmistautuminen rokotusohjelman käynnistämiseen.

- Ehkä jo vuodenvaihteen jälkeen on käytettävissä yksi rokotevalmiste. Silloin voisimme aloittaa rokottamisen myös Lapissa, kertoi johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila.

Lapin sairaanhoitopiirit varautuvat rokotusohjelman käynnistämiseen muun muassa järjestämällä viranomaisille infotilaisuuksia rokotusohjelmasta.

 

Median yhteydenotot

johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri, p. 040 352 097 
etunimi.sukunimi@lpshp.fi


ylijohtaja Kaisa Ainasoja, Lapin aluehallintovirasto, p. 0295 017 345
etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Nya kontaktuppgifter för Regionförvaltningsverket i Södra Finland 18.1.202118.1.2021 10:00:00 EETTiedote

Brevhanteringen koncentreras till Regionförvaltningsverket i Södra Finlands huvudkontor i Tavastehus. Samtidigt ändras regionförvaltningsverkets post- och besöksadress. Våra nya adresser Från och med den 18 januari 2021 är Regionförvaltningsverket i Södra Finlands nya postadress PB 1, 13035 AVI. huvudkontorets nya besöksadress är Wähäjärvenkatu 6, Tavastehus. Ansvarsområdet för arbetarskyddet använder postadressen PB 110, 00521 Helsingfors till slutet av februari. Från och med den 1 mars 2021 har ansvarsområdet för arbetarskyddet en ny postadress som är PB 7, 13035 AVI. Besöksadresserna för kontoren i Kouvola och Helsingfors ändras inte. Behandlingen av ärendet försnabbas om du beaktar följande då handlingarna skickas: Adressera brevet bara till regionförvaltningsverket (post som kommer på en tjänstemans namn fördröjer ärendehanteringen). Skicka brevet till regionförvaltningsverkets PB-adress (inte till besöksadresserna). Ange i början av dokumentet regionförvaltningsverkets diarienumm

Etelä-Suomen aluehallintoviraston uudet yhteystiedot 18.1.202118.1.2021 10:00:00 EETTiedote

Kirjepostin käsittely keskittyy Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätoimipaikkaan Hämeenlinnaan. Samalla muuttuvat aluehallintoviraston posti- ja käyntiosoite. Uudet osoitteemme 18.1.2021 alkaen Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusi postiosoite on PL 1, 13035 AVI päätoimipaikan uusi käyntiosoite on Wähäjärvenkatu 6, Hämeenlinna Työsuojelun vastuualueen postiosoite PL 110, 00521 Helsinki on käytössä helmikuun loppuun saakka. 1.3.2021 alkaen työsuojelun vastuualueen uusi postiosoite on PL 7, 13035 AVI. Kouvolan sekä Helsingin toimipaikkojen käyntiosoitteet eivät muutu. Asian käsittely sujuu nopeammin, kun asiakirjoja lähettäessäsi huomioit seuraavat seikat: Osoita kirje vain aluehallintovirastolle (virkamiehen nimellä tuleva posti aiheuttaa viivettä asian käsittelyyn). Lähetä kirje aluehallintoviraston PL-osoitteeseen (ei käyntiosoitteisiin). Mainitse asiakirjan alussa aluehallintoviraston diaarinumero, joka on selvitys-, lausunto- yms. pyynnössä. Kun olet lähettämässä kirjepostia alue

Året 2021 inleds i väntan på vaccinet (Västra och Inre Finland)15.1.2021 14:58:49 EETTiedote

I årets första beredskapskommitté sammanställde myndigheterna en gemensam helhetsuppfattning om corona-störningssituationen. Smittläget varierar i landskapen och varje vecka. Därför kan olika tjänster, till exempel idrottsanläggningar eller bibliotek, hålla öppet på olika sätt i kommunerna. Regionförvaltningverkets nya sammankomstbegränsningsbeslut publicerades 14.1.2021 och den träder ikraft måndagen 18.1.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme