Espoon kaupunki - Esbo stad

Länsi-Uudenmaan kuntien mielestä sote-palvelujen uudistamista tulee tehdä asukkaiden tarpeet edellä ja kuntapohjaisesti

Jaa

Uudenmaan kaupungin- ja kunnanjohtajilla on yhteinen näkemys sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisen jatkamisesta alueella kuntapohjaisesti. Kuntien johdon neuvotteluissa esille on tullut malli, jossa Uusimaa jaettaisiin viiteen alueeseen, jotka vastaavat perustason sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä.

Länsi-Uudenmaan valtuustojen puheenjohtajat, kaupungin- ja kunnanhallitusten puheenjohtajat sekä kaupungin- ja kunnanjohtajat kokoontuivat 23.4.2019 Kirkkonummella.

Länsi-Uudenmaan kymmenen kuntaa (Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Vihti, Karkkila, Lohja, Siuntio, Inkoo, Raasepori ja Hanko) haluavat käynnistää osaltaan yhteisen valmistelun sotepalvelujen järjestämiseksi kuntapohjaisesti. Alueella asuu noin 460 000 asukasta.

Kuntapohjainen malli on hyvä perusta sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämiselle. Tavoitteina ovat asukas- ja asiakaslähtöinen palvelutuotanto, kustannusvaikuttavien palvelujen järjestäminen ja kustannuskehityksen pitkäjänteinen hallinta sekä palvelujen järjestäjä- ja tuotantorakenteen kehittäminen alueen kuntien tavoitteiden mukaisesti.

Alueen kunnilla on hyvät kokemukset yhteistyöstä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen toiminnassa. Lisäksi Länsi-Uudenmaan soteyhteistyötä on tehty jo mm. sosiaali- ja kriisipäivystyksessä sekä kuljetuspalvelujen ja vanhusten pitkäaikaishoidon kilpailutuksessa.

Tiedustelut

Jukka Mäkelä, Espoo, kaupunginjohtaja

Denis Strandell, Hanko, kaupunginjohtaja

Robert Nyman, Inkoo, kunnanjohtaja

Christoffer Masar, Kauniainen, kaupunginjohtaja

Tuija Telén, Karkkila, kaupunginjohtaja

Tarmo Aarnio, Kirkkonummi, kunnanjohtaja

Mika Sivula, Lohja, kaupunginjohtaja

Ragnar Lundqvist, Raasepori, kaupunginjohtaja

Juha-Pekka Isotupa, Siuntio, kunnanjohtaja

Erkki Eerola, Vihti, kunnanjohtaja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme