HSL Helsingin seudun liikenne

Länsimetron uuden osuuden matkustajatutkimus käynnistyy

Jaa
Tutkimus länsimetron liikenteestä käynnistyy tiistaina 10. tammikuuta. Ensimmäisessä vaiheessa kysytään kahden viikon ajan matkustajien mielipiteitä länsiväylän suorilla bussilinjoilla ja uusilla metroasemilla: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti, Kivenlahti.

Matkustajille jaetaan tutkimuskortteja, joissa on linkki tutkimukseen. Tutkimustuloksia voidaan seurata reaaliaikaisesti.

Tutkimuksen toinen vaihe toteutetaan maaliskuussa länsimetron uusien asemien liityntälinjoilla ja uusilla metroasemilla (Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti, Kivenlahti). Tutkimuksen kolmas vaihe toteutetaan vastaavalla tavalla syyskuussa.

Yhteyshenkilöt

Tutkimuspäällikkö Marko Vihervuori,
marko.vihervuori@hsl.fi, puh. 040 767 2208

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 400 työntekijää, ja liikevaihto on noin 700 miljoonaa euroa vuodessa. Vuonna 2021 HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 238 miljoonaa nousua, mikä on yli 60 % Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n selvitykset osoittavat: tasahinnoittelu lisäisi eniten joukkoliikenteen käyttöä16.3.2023 09:12:00 EET | Tiedote

HSL on selvittänyt vaihtoehtoja nykyiselle vyöhykemallille vertaamalla erilaisia lippujen hinnoittelumalleja. Tulosten perusteella parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautui tasahinnoittelu. Se on pidetyin asiakkaiden mielestä, tuottaa suurimman joukkoliikenteen käyttöasteen ja vähentää eniten liikenteen CO2-päästöjä, koska se vähentää eniten autokilometrejä. Malli tukee parhaiten siirtymistä kestäviin kulkumuotoihin ja siten myös Helsingin seudun kuntien päästövähennystavoitteiden saavuttamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme