Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Lapin aluehallintovirasto kartoittaa ajankohtaista alueellista koronatilannetta kohdennetuilla lausuntopyynnöillä

Jaa

Lapin aluehallintovirasto pyytää Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiireiltä sekä Inarin, Kemin, Keminmaan, Rovaniemen, Simon, Tornion, Tervolan ja Ylitornion kunnilta tarkempia tietoja ajankohtaisesta koronaepidemiatilanteesta ja aluehallintoviraston asettamien rajoituspäätösten tarpeellisuudesta näiden alueella.

Kuntia on pyydetty toimittaman lausuntonsa aluehallintovirastolle maanantaihin 13.12.2021 klo 12 mennessä.

Aluehallintovirasto voi määrätä yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia tartuntatautilain pykälän 58 mukaisesti ja edellyttää tilojen käytön järjestämistä siten, että osallistujien lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä pykälän 58 d mukaisesti, mikäli rajoitus on tarpeen useamman kunnan alueella.

Tällä hetkellä yleisötilaisuuksia koskeva rajoitus on voimassa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kunnissa ja Rovaniemen kaupungissa. Päätökset on asettanut jokainen kunta itse. Rovaniemen kaupungin alueelle on myös annettu pykälän 58 d mukainen päätös.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lapin aluehallintovirasto
aluehallintoylilääkäri Susanna Holmlund, puhelin 0295 017 365, etunimi.sukunimi@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Etelä-Suomen aluehallintoviraston harkinnassa seuraamusmaksu eläimiä laittomasti maahan tuoneille henkilöille – uusi laki mahdollistaa rahallisen sanktion25.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto harkitsee seuraamusmaksun määräämistä kahdelle eläimiä laittomasti maahan tuoneelle henkilölle. Sanktion voi vuodenvaihteessa voimaan tulleen lain myötä määrätä aluehallintovirasto tai Tulli henkilölle tai toimijalle, joka tuo EU:n alueelta Suomeen eläimen tai eläimiä ilman asianmukaisia todistuksia ja merkintöjä.

Coronaviruset har både utmanat utvecklingsarbetet inom ungdomssektorn och ökat dess behov24.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Coronaepidemin har utmanat planeringen och genomförandet av regionala och lokala utvecklingsprojekt inom ungdomssektorn. Coronabegränsningarna har ökat behovet av att stödja bland annat sociala möten och relationer mellan unga virtuellt i olika miljöer. År 2021 delade regionförvaltningsverken ut 2,3 miljoner euro i understöd för utveckling av ungdomssektorn till sammanlagt 68 projekt.

Korona on sekä haastanut nuorisoalan kehittämistyötä että lisännyt sen tarvetta24.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Koronaepidemia on haastanut nuorisoalan alueellisten ja paikallisten kehittämishankkeiden suunnittelua ja toteuttamista. Koronarajoitukset ovat lisänneet tarvetta muun muassa nuorten sosiaalisten kohtaamisten ja suhteiden tukemiseen virtuaalisesti erilaisissa ympäristöissä. Vuonna 2021 aluehallintovirastot jakoivat avustusta nuorisoalan kehittämiseen 2,3 miljoonaa euroa yhteensä 68 hankkeelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme