Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Lapin aluehallintovirasto kartoittaa ajankohtaista alueellista koronatilannetta kohdennetuilla lausuntopyynnöillä

Jaa

Lapin aluehallintovirasto pyytää Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiireiltä sekä Inarin, Kemin, Keminmaan, Rovaniemen, Simon, Tornion, Tervolan ja Ylitornion kunnilta tarkempia tietoja ajankohtaisesta koronaepidemiatilanteesta ja aluehallintoviraston asettamien rajoituspäätösten tarpeellisuudesta näiden alueella.

Kuntia on pyydetty toimittaman lausuntonsa aluehallintovirastolle maanantaihin 13.12.2021 klo 12 mennessä.

Aluehallintovirasto voi määrätä yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia tartuntatautilain pykälän 58 mukaisesti ja edellyttää tilojen käytön järjestämistä siten, että osallistujien lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä pykälän 58 d mukaisesti, mikäli rajoitus on tarpeen useamman kunnan alueella.

Tällä hetkellä yleisötilaisuuksia koskeva rajoitus on voimassa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kunnissa ja Rovaniemen kaupungissa. Päätökset on asettanut jokainen kunta itse. Rovaniemen kaupungin alueelle on myös annettu pykälän 58 d mukainen päätös.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lapin aluehallintovirasto
aluehallintoylilääkäri Susanna Holmlund, puhelin 0295 017 365, etunimi.sukunimi@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté: Säkerhetsläget i regionen är stabilt, beredskap att trygga elförsörjningen19.8.2022 12:55:00 EEST | Tiedote

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté sammanträdde den 18 augusti 2022. Under mötet sammanställdes en lägesbild av beredskapsläget i regionen. Beredskapskommittén följer med och bedömer säkerhetsläget i samhället och förmedlar information till centralförvaltningen och intressegrupperna i regionen. Beredskapskommittén verkar i Västra och Inre Finlands område som omfattar landskapen Birkaland, Mellersta Finland, Södra Österbotten, Österbotten och Mellersta Österbotten.

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta: Alueen turvallisuustilanne vakaa, sähkönsaannin varmistamiseen varauduttu19.8.2022 12:55:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 18.8.2022. Kokouksessa koottiin tilannekuvaa alueen varautumistilanteesta. Valmiustoimikunta seuraa ja arvioi yhteiskunnan turvallisuustilannetta ja välittää tietoa alueen sidosryhmille ja keskushallintoon. Valmiustoimikunta toimii Länsi- ja Sisä-Suomen alueella, joka kattaa Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Kutsu verkkoseminaariin: Vaihteleva työaika 1.9.2022 klo 11–1216.8.2022 07:05:00 EEST | Kutsu

Vaihteleva työaika tarkoittaa nollatuntisopimusta, töihin kutsumista tarvittaessa tai työaikaa, joka vaihtelee esimerkiksi välillä 10–30 tuntia viikossa. Vaihtelevaa työaikaa koskeva lainsäädäntö muuttui 1.8.2022. Työsuojeluhallinto järjestää 1.9.2022 klo 11–12 maksuttoman verkkoseminaarin, jossa käsitellään sekä uutta että aiemmin voimassa ollutta lainsäädäntöä koskien vaihtelevaa työaikaa. Tilaisuus on tarkoitettu sekä työntekijöille että työnantajille ja heidän edustajilleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme