Lapin ELY-keskus

Lapin ELY-keskus jakoi avustuksia tulvariskien hallintaa sekä vesistöjen käyttöä ja tilaa parantaviin hankkeisiin

Jaa

Lapin ELY-keskus on myöntänyt 11 hankkeelle yhteensä 1055000 euroa avustusta vesistötoimenpiteiden toteutusta palveleviin hankkeisiin Lapin alueella. Avustettavilla hankkeilla parannetaan tulvariskien hallintaa, järvien tilaa sekä edistetään vesistöjen monipuolista ja turvallista käyttöä.

Suomaisema, Lapin Materiaalipankki
Suomaisema, Lapin Materiaalipankki

Vuoden 2021 vesistöjen kunnostuksen ja vesienhoidon avustusmäärärahat kohdennetaan hankkeisiin, joissa suunnitellut kunnostustoimenpiteet edesauttavat pinta- ja pohjavesien hyvän tilan saavuttamista tai ylläpitämistä vesistöissä ja valuma-alueilla sekä vaikuttavimmin edistävät vesien- ja merenhoidon toimenpideohjelman toteuttamista.

Vesitaloushankkeissa vuoden 2021 määrärahat kohdennetaan hankkeisiin, jotka ovat tulvariskien hallintasuunnitelmien mukaisia ja joiden tavoitteena on tulvariskien vähentäminen sekä hankkeisiin, jotka parantavat vesistöjen monipuolista käyttöä.

Lapin alueella avustettavat hankkeet ja tuen saajat

 • Kemijärven Luusuanjärven niittoprojekti, Luusuanjärven alueen kehittämisyhdistys ry.
 • Kittilän kirkonkylän tulvasuojelu, vaihe 2, Pääskylänniemi, Kittilän kunta
 • Muonion Äkäsjärven vesistön sekä kalaston hoitohanke, Äkäsjärven kalastajat ry
 • Pellon Mätässaaren ja Mikontörmän välisen vesialueen ruoppaus (suunnitelman laatiminen), Pellon kunta
 • Ranuan Luiminkajoen valuma-alueen vesistöjen kunnostus, Luiminkajoki ry
 • Ranuan Ranuanjärven vesistöalueen kunnostaminen -jatkohanke, Ranuan kunta
 • Rovaniemen Marrasjärven Yliselän niittäminen, Marrasjärven osakaskunta
 • Rovaniemen Nuoralammen, Nuora- ja Sonkajärven kunnostus, Sonkulen osakaskunta
 • Rovaniemen Sierijärven vesistön kunnostus, Kurivaaran kalamiehet ry
 • Simojoen suistoalueen ruoppaus, Simon kunta
 • Vesistökunnostushanke VESKU II, Osuuskunta Virtatiimi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesitalousyksikön päällikkö Arto Seppälä, Lapin ELY-keskus, puh. 0295 037 532, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Vesitalousasiantuntija Juha Kuivalainen, Lapin ELY-keskus, puh. 0295 037 391, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Vesitalousasiantuntija Reijo Kallioniemi, Lapin ELY-keskus, puh. 0295 037 346, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Suomaisema, Lapin Materiaalipankki
Suomaisema, Lapin Materiaalipankki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Lapin jokien tulvahuiput ohitettu, Tornionjoen ja Ounasjoen virtaamat nousivat viime kevään lukemiin26.5.2021 09:18:35 EEST | Tiedote

Lapin jokien virtaamat saavuttivat kevään huippunsa viime viikon lopulla. Lämmin sää sulatti lumet nopeasti ja vesisateet vauhdittivat jokien virtaamien kasvua. Ounasjoen vedenpinta nousi Kittilässä lähelle vahinkorajaa kuten viime keväänäkin, vaikka lumimäärä oli huomattavasti pienempi. Tornionjoen tulvahuippu oli selvästi tavanomaista korkeampi. Suuremmilta tulvavahingoilta on vältytty tänä keväänä.

Lapin työttömyys on vähentynyt selvästi viime kevään korkeista lukemista25.5.2021 08:50:45 EEST | Tiedote

Työttömyys on vähentynyt Lapissa selvästi viime kevään korkeista lukemista, mutta työttömiä oli edelleen 2 100 enemmän kuin vuoden 2019 huhtikuussa. Lisäksi pitkäaikaistyöttömyys on kasvussa. Työttömiä oli huhtikuussa kaikissa Lapin kunnissa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työvoiman kysynnässä näkyy rakentaminen. Työttömyyden väheneminen on jatkunut toukokuun aikana.

Lapin jokien virtaamat monin paikoin huipussaan viikonvaihteessa, Kittilässä vahinkoraja saattaa ylittyä21.5.2021 14:46:00 EEST | Tiedote

Lapin jokien virtaamat ovat monin paikoin huipussaan viikonvaihteessa. Kittilässä Ounasjoen vahinkoraja saattaa ylittyä lähipäivinä, jolloin rantarakennukset ovat vaarassa kastua. Laitureiden ja veneiden kiinnitykset kannattaa varmistaa. Veden ennustetaan nousevan lauantaihin tai mahdollisesti sunnuntaihin asti. Tornionjoessa tavanomaista korkeampi huippu saavutetaan todennäköisesti ensi viikon alkupuolella. Ivalojoen virtaama on juuri kääntynyt laskuun. Tulvan lopullinen suuruus riippuu aina sademäärästä ja lämpötilasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme