Lapin ELY-keskus

Lapin maahanmuuttoasiain toimikunnan uusi toimikausi käynnistyi

Jaa

Lapin alueellisen maahanmuuttoasiain toimikunta aloitti uuden toimikautensa maanantaina 13.9. pidetyn järjestämiskokouksen myötä. Lapin ELY-keskuksen asettaman toimikunnan tehtävänä on vahvistaa toimialarajat ylittävää tiedonvaihtoa ja mahdollistaa keskustelua ajankohtaisista maahanmuuttokysymyksistä. Järjestäytymiskokouksessa vilkasta keskustelua herätti työ- ja koulutusperusteinen maahanmuutto.

Lapin materiaalipankki | Marko Junttila
Lapin materiaalipankki | Marko Junttila

Toimikunta tarjoaa Lapin alueella tiedonvälitys- ja keskustelufoorumin maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvissä asioissa. Tavoitteena on vahvistaa maahanmuuttokysymysten huomiointia osana maakunnan kehittämistä. Lisäksi toimikunnassa käsitellään aktiivisesti Lapin kannalta ajankohtaisia asioita liittyen maahanmuuttajien kotoutumiseen, koulutukseen, työllistymiseen, monikulttuurisuuden edistämiseen sekä pakolaisten vastaanottoon. Toimikunta osallistuu alueellisen työlupalinjauksen valmisteluun osallistuminen. Toimikunnalla on lisäksi merkittävä rooli vireillä olevan Lapin maahanmuuttostrategian työstämisessä.

Järjestäytymiskokouksessa puhututti erityisesti työ- ja koulutusperusteinen maahanmuutto ja osaavan työvoiman saatavuuden haasteet nyt ja tulevaisuudessa. Työmarkkinoiden kohtaanto-ongelma ja osaavan työvoiman tarve ovat kysymyksiä, jotka edellyttävät laajaa, koko Lapin laajuista yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Toimikunnassa onkin laajasti edustettuna viranomaisia, työmarkkinajärjestöjä, elinkeinoelämän toimijoita, alueen oppilaitoksia, vapaan sivistystyön toimijoita, järjestöjä sekä kuntia. Edustettuina ovat myös esimerkiksi Lapin Liitto sekä Lapin etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNO. Toimikunnan puheenjohtajana toimii Lapin ELY-keskuksen E-vastuualueen johtaja Marja Perälä.

Toimikunnan kausi on 2021-2023 ja toimikunta kokoontuu 1-3 kertaa vuodessa. Toiminta pohjautuu lakiin kotoutumisen edistämisestä. Lakiin kirjatusti ELY-keskuksen asettaman alueellisen toimikunnan tehtävänä on maahanmuuttajien kotouttamisen kehittäminen ja suunnittelu sekä yhdenvertaisuuden edistäminen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtaja Marja Perälä, Lapin ELY-keskus, puh. 0295 037 050
Maahanmuuttoasiantuntija Jaana Tapalinen, Lapin ELY-keskus, puh. 0295 037 078
Yksikön päällikkö Satu Huikuri, Lapin ELY-keskus, puh. 0295 037 049

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Lapin materiaalipankki | Marko Junttila
Lapin materiaalipankki | Marko Junttila
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

ELY-keskuksen kautta Lappiin noin 102,9 miljoonaa euroa (korjattu tiedote)28.9.2021 15:34:33 EEST | Tiedote

ELY-keskuksen kautta Lappiin ohjautui kuluvan vuoden tammi-kesäkuun aikana yhteensä 102,9 miljoonaa euroa. Hankintapäätöksiä tehtiin 73 miljoonalla eurolla, yrityksille ja elinkeinonharjoittajille myönnettiin investointeihin tukea 19,1 miljoonaa ja erilaisia kehittämishankkeita rahoitettiin 10,8 miljoonalla. Rahoitusta myönnettiin yrityksille ja elinkeinonharjoittajille noin 1,1 miljoonaa euroa enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.

Koordinoiden rakennemuutokseen ja kohtaantoon -hanke käynnistyi Lapin ELY-keskuksessa20.9.2021 10:45:42 EEST | Tiedote

Hankkeessa rakennetaan Lapin alueen toimijoille elinvoimaa ja työllisyyttä edistävä yhteistyön toimintamalli. Mallissa hyödynnetään monipuolista tietoaineistoa ja tiedolla johtamista. Lisäksi kokeillaan erilaisia toimintamalleja ja pilotoidaan ketteriä kehittämistoimenpiteitä eri työnhakijakohderyhmille ja erilaisiin rakennemuutostilanteisiin sekä kehitetään seurantamalleja vaikutusten seurantaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme