Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Lapin seitsemän kunnan alueelle kokoontumista koskeva rajoitus – koronapassin käyttöönotto mahdollista

Jaa

Vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi Lapin aluehallintovirasto kieltää Inarin, Kemin, Keminmaan, Kittilän, Kolarin, Tornion ja Ylitornion kuntien alueella yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Päätös koskee ajanjaksoa 18.12.2021-17.1.2022. Yleisötilaisuudet ovat yleisölle avoimia huvitilaisuuksia, esimerkiksi konsertteja tai urheilutapahtumia. Yleinen kokous tarkoittaa mielenosoitusta tai muuta kokoontumisvapauden käyttämiseksi järjestettyä tilaisuutta.

Tilaisuuksien järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin vaihtoehtona rajoituksille. Koronapassia pitää kuitenkin edellyttää koko tilaisuuden osalta ja se pitää tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Koronapassia ei edellytetä esimerkiksi henkilökunnalta tai esiintyjiltä. Yleisissä kokouksissa järjestäjä ei voi edellyttää koronapassia, vaan niissä pitää noudattaa kokoontumisrajoituksia.  

Lapissa kuntien epidemiatilanteet vaihtelevat suuresti ja päätöstä tehtäessä on otettu huomioon kunkin kunnan ja alueen kokonaistilanne, alueen sairaanhoitopiirien näkemykset, sosiaali- ja terveysministeriön antama ohjaus sekä lainsäädäntö. Tällä hetkellä päätöstä ei ole välttämätöntä ulottaa koko Lapin maakunnan alueelle.

Lapin aluehallintovirasto seuraa päivittäin alueensa kuntien tautitilannetta. Aluehallintoviraston on mahdollista nopealla aikataululla tehdä myös muita alueen kuntia koskeva rajoittamispäätös, jos näiden tartuntatautitilanne sitä edellyttää. Lisäksi aluehallintovirasto voi tarvittaessa harkita asiakas- ja yleisötilojen käyttöä koskevan rajoituspäätöksen tekemistä.

Lisätietoja:

Lapin aluehallintoviraston päätökset ja yleistiedoksiannot

Lue lisää koronapassista STM:n sivuilta ja koronapassin lukijasta THL:n sivuilta

Vastauksia erityisesti yleisötilaisuuksien järjestäjille Usein kysyttyä koronasta -sivustolla

Medialle:

Lapin aluehallintovirasto:

aluehallintoylilääkäri Susanna Holmlund, p. 0295 017 365

lakimies Annina Jauhojärvi, p. 0295 017 020

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Etelä-Suomen aluehallintoviraston harkinnassa seuraamusmaksu eläimiä laittomasti maahan tuoneille henkilöille – uusi laki mahdollistaa rahallisen sanktion25.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto harkitsee seuraamusmaksun määräämistä kahdelle eläimiä laittomasti maahan tuoneelle henkilölle. Sanktion voi vuodenvaihteessa voimaan tulleen lain myötä määrätä aluehallintovirasto tai Tulli henkilölle tai toimijalle, joka tuo EU:n alueelta Suomeen eläimen tai eläimiä ilman asianmukaisia todistuksia ja merkintöjä.

Coronaviruset har både utmanat utvecklingsarbetet inom ungdomssektorn och ökat dess behov24.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Coronaepidemin har utmanat planeringen och genomförandet av regionala och lokala utvecklingsprojekt inom ungdomssektorn. Coronabegränsningarna har ökat behovet av att stödja bland annat sociala möten och relationer mellan unga virtuellt i olika miljöer. År 2021 delade regionförvaltningsverken ut 2,3 miljoner euro i understöd för utveckling av ungdomssektorn till sammanlagt 68 projekt.

Korona on sekä haastanut nuorisoalan kehittämistyötä että lisännyt sen tarvetta24.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Koronaepidemia on haastanut nuorisoalan alueellisten ja paikallisten kehittämishankkeiden suunnittelua ja toteuttamista. Koronarajoitukset ovat lisänneet tarvetta muun muassa nuorten sosiaalisten kohtaamisten ja suhteiden tukemiseen virtuaalisesti erilaisissa ympäristöissä. Vuonna 2021 aluehallintovirastot jakoivat avustusta nuorisoalan kehittämiseen 2,3 miljoonaa euroa yhteensä 68 hankkeelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme