Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Lapin seitsemän kunnan alueelle kokoontumista koskeva rajoitus – koronapassin käyttöönotto mahdollista

Jaa

Vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi Lapin aluehallintovirasto kieltää Inarin, Kemin, Keminmaan, Kittilän, Kolarin, Tornion ja Ylitornion kuntien alueella yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Päätös koskee ajanjaksoa 18.12.2021-17.1.2022. Yleisötilaisuudet ovat yleisölle avoimia huvitilaisuuksia, esimerkiksi konsertteja tai urheilutapahtumia. Yleinen kokous tarkoittaa mielenosoitusta tai muuta kokoontumisvapauden käyttämiseksi järjestettyä tilaisuutta.

Tilaisuuksien järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin vaihtoehtona rajoituksille. Koronapassia pitää kuitenkin edellyttää koko tilaisuuden osalta ja se pitää tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Koronapassia ei edellytetä esimerkiksi henkilökunnalta tai esiintyjiltä. Yleisissä kokouksissa järjestäjä ei voi edellyttää koronapassia, vaan niissä pitää noudattaa kokoontumisrajoituksia.  

Lapissa kuntien epidemiatilanteet vaihtelevat suuresti ja päätöstä tehtäessä on otettu huomioon kunkin kunnan ja alueen kokonaistilanne, alueen sairaanhoitopiirien näkemykset, sosiaali- ja terveysministeriön antama ohjaus sekä lainsäädäntö. Tällä hetkellä päätöstä ei ole välttämätöntä ulottaa koko Lapin maakunnan alueelle.

Lapin aluehallintovirasto seuraa päivittäin alueensa kuntien tautitilannetta. Aluehallintoviraston on mahdollista nopealla aikataululla tehdä myös muita alueen kuntia koskeva rajoittamispäätös, jos näiden tartuntatautitilanne sitä edellyttää. Lisäksi aluehallintovirasto voi tarvittaessa harkita asiakas- ja yleisötilojen käyttöä koskevan rajoituspäätöksen tekemistä.

Lisätietoja:

Lapin aluehallintoviraston päätökset ja yleistiedoksiannot

Lue lisää koronapassista STM:n sivuilta ja koronapassin lukijasta THL:n sivuilta

Vastauksia erityisesti yleisötilaisuuksien järjestäjille Usein kysyttyä koronasta -sivustolla

Medialle:

Lapin aluehallintovirasto:

aluehallintoylilääkäri Susanna Holmlund, p. 0295 017 365

lakimies Annina Jauhojärvi, p. 0295 017 020

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté: Säkerhetsläget i regionen är stabilt, beredskap att trygga elförsörjningen19.8.2022 12:55:00 EEST | Tiedote

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté sammanträdde den 18 augusti 2022. Under mötet sammanställdes en lägesbild av beredskapsläget i regionen. Beredskapskommittén följer med och bedömer säkerhetsläget i samhället och förmedlar information till centralförvaltningen och intressegrupperna i regionen. Beredskapskommittén verkar i Västra och Inre Finlands område som omfattar landskapen Birkaland, Mellersta Finland, Södra Österbotten, Österbotten och Mellersta Österbotten.

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta: Alueen turvallisuustilanne vakaa, sähkönsaannin varmistamiseen varauduttu19.8.2022 12:55:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 18.8.2022. Kokouksessa koottiin tilannekuvaa alueen varautumistilanteesta. Valmiustoimikunta seuraa ja arvioi yhteiskunnan turvallisuustilannetta ja välittää tietoa alueen sidosryhmille ja keskushallintoon. Valmiustoimikunta toimii Länsi- ja Sisä-Suomen alueella, joka kattaa Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Kutsu verkkoseminaariin: Vaihteleva työaika 1.9.2022 klo 11–1216.8.2022 07:05:00 EEST | Kutsu

Vaihteleva työaika tarkoittaa nollatuntisopimusta, töihin kutsumista tarvittaessa tai työaikaa, joka vaihtelee esimerkiksi välillä 10–30 tuntia viikossa. Vaihtelevaa työaikaa koskeva lainsäädäntö muuttui 1.8.2022. Työsuojeluhallinto järjestää 1.9.2022 klo 11–12 maksuttoman verkkoseminaarin, jossa käsitellään sekä uutta että aiemmin voimassa ollutta lainsäädäntöä koskien vaihtelevaa työaikaa. Tilaisuus on tarkoitettu sekä työntekijöille että työnantajille ja heidän edustajilleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme