Lapin ELY-keskus

Lapin soratiestöllä vaikein kelirikko vuosiin

Jaa

Lapin soratiestöllä tänä keväänä pahin kelirikko vuosiin. Vaikean pintakelirikon aiheuttaa mm. se, että viime syksyn sateet kyllästyttivät tiet vedellä ja nyt tien rungon sulaminen on hidasta – sen sijaan teiden pinnat sulivat/vettyivät. Lisäksi viime syystalvena talvipohjat jäivät paikoin huonoiksi, kun viimeinen jäätyminen tapahtui nopeasti.

Kuva on vapaasti käytettävissä.
Kuva on vapaasti käytettävissä.

Pika-apuna teiden kantavuuden parantamiseksi ajetaan kelirikon vaivaamille pahimmille tieosille mursketta. Kaikille sorateille ei välttämättä voida heikon kantavuuden takia kuitenkaan ajaa mursketta. Tämä viikko on ollut sateeton ja sorateiden pinnat ovat osittain kuivuneet. Joitakin sorateitä on päästy tasaamaan kevyemmällä kalustolla eli lanaamalla.

Tällä viikolla ennustetut lumi/räntä/vesisateet huonontavat taas tilannetta. Ensi viikolle ennustetut yöpakkaset puolestaan helpottaisivat hiukan tilannetta.

Lapin ELY-keskus pyytää tienkäyttäjiltä malttia sorateillä liikkumisessa. Kunnostamme sorateitä heti kun se on olosuhteiden mukaan mahdollista.

Olemme asettaneet 12 tonnin painorajoituksia 1016 tiekilometrille, joista 730 km on sorateillä. Ajantasainen liikennetilanne https://liikennetilanne.fintraffic.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

kunnossapitovastaava Kari Parikka, puh. 0295 037 247, kari.parikka(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Kuva on vapaasti käytettävissä.
Kuva on vapaasti käytettävissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Lapin äkillisiin rakennemuutoksiin lisämäärärahoja Lapin ELY-keskukselle ja TE-toimistolle5.5.2021 13:48:51 EEST | Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt lisämäärärahaa Lapin ELY-keskukselle ja TE-toimistolle yhteensä 2,3 miljoonaa euroa julkisiin työvoima- ja yrityspalveluihin eli koulutusten ja valmennusten hankintaan, palkkatukeen, starttirahaan ja muihin asiantuntijapalveluihin. Lisäksi määrärahaa on myönnetty 530 000 euroa asiantuntijoiden palkkaamiseksi ELY-keskukseen ja TE-toimistoon vuosille 2021 - 2022.

Työttömiä vähemmän kuin viime vuoden maaliskuussa, mutta edelleen selkeästi enemmän kuin kaksi vuotta aiemmin4.5.2021 08:30:44 EEST | Tiedote

Työttömien määrä oli alempi kuin viime vuoden maaliskuussa, mutta edelleen huomattavasti korkeampi kuin ennen koronaepidemian rajoitustoimenpiteitä. Vaihtoehtona työttömyydelle yhä useampi työnhakija kehittää omaa osaamistaan. Lapin teollisuuden investointihankkeet näkyvät rakennusalan työvoiman kysynnässä. Samanaikaisesti Kemi-Tornion alueella joudutaan valmistautumaan äkilliseen rakennemuutokseen Stora Enson käynnistettyä Kemin tehtaan koko henkilöstöä koskevan YT-menettelyn.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme