Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Lapin valmiustoimikunta: POHJOINEN21-valmiusharjoitus keskittyy väestönsiirtoon ja informaatiovaikuttamiseen

Jaa

Lapin alueellinen valmiustoimikunta kokoontui torstaina 19.8. syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa. Lapin ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastojen valmiusharjoitus POHJOINEN 21:n toiminnallinen vaihe on syyskuussa.

Lapin ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastojen POHJOINEN21-valmiusharjoituksen toiminnallinen osuus on syyskuun ensimmäisellä viikolla. Se keskittyy väestönsiirtoon ja informaatiovaikuttamiseen.  Tavoitteena on selvittää, miten hyvät valmiudet Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan viranomaisilla on siirtää väestö ripeästi turvaan vaaralliselta alueelta. Harjoitusviikon toinen kokonaisuus keskittyy informaatiovaikuttamiseen osana hybridivaikuttamisen keinovalikoimaa. Harjoituksessa testataan ja kehitetään toimintamalleja, miten vastata informaatiovaikuttamiseen paikallisella sekä alueellisella tasolla.

Maanpuolustuskurssi syyskuussa, jatkokurssi marraskuussa

Jos koronatautitilanne sallii, Lapin alueellinen maanpuolustuskurssi järjestetään syyskuun lopulla ja jatkokurssi marraskuussa. Kursseista Lapissa vastaavat Lapin aluehallintovirasto ja Jääkäriprikaati. Maanpuolustuskurssin tavoitteena on parantaa eri toimijoiden välistä yhteistyötä häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa sekä edistää toimijoiden verkostoitumista.

Lapissakin hyvä varautua Afganistanista tulevien turvapaikanhakijoiden määrän kasvuun

Afganistanin tilanne voi johtaa turvapaikanhakijoiden määrän lisääntymiseen. Valmiustoimikunta totesi, että myös Lapissa on hyvä varautua tähän ja tarkastella tämän vuoden aikana alueellisia valmiuksia suurien turvapaikanhakijamäärien vastaanottamiseen.

Lapin valmiustoimikuntaan kuuluvat Lapin aluehallintoviraston lisäksi Jääkäriprikaati, Lapin lennosto, Lapin rajavartiosto, Lapin pelastuslaitos, Lapin poliisilaitos, Suojelupoliisi, Oulun hätäkeskus, Tornion tulli, Lapin ELY-keskus, Lapin ammattikorkeakoulu, Lapin liitto, Lapin sairaanhoitopiiri, Lapin sairaanhoitopiiri, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri, Rovaniemen seurakunta, Yle Rovaniemi, SPR Lapin piiri, Erillisverkot Oy, Napapiirin Energia ja Vesi, MPK/Pohjois-Suomen maanpuolustuspiiri sekä Pohjois-Suomen ELVAR-toimikunta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lapin aluehallintovirasto
pelastustoimi ja varautuminen -vastuualueen johtaja Joni Henttu, puhelin 0295 017 364, etunimi.sukunimi@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Puutteet työturvallisuudessa ja työmaalla toimivien työnantajien toimintojen yhteensovittamisessa toi sakot työnjohtajalle ja pääurakoitsijalle28.9.2021 14:14:44 EEST | Tiedote

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi yhteisellä rakennustyömaalla pääurakoit-sijan asemassa toimineen yhtiön vastaavan työnjohtajan 15 päiväsakon sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Lisäksi päätoteuttajana toi-minut yhtiö tuomittiin 10 000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikokses-ta. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 17.9.2021.

Fågelinfluensa i Salotrakten - Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland ger instruktioner28.9.2021 14:01:30 EEST | Tiedote

I Salotrakten har man påträffat fågelinfluensa bland fasaner som är uppfödda för jakt och släppta ut i naturen. Livsmedelsverket har upprättat en smittzon i området. Zonen ska skydda fjäderfä från fågelinfluensan som sprids av frilevande fåglar. Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland ger närmare instruktioner till registrerade fågelhållningsplatser.

Kehitysvammahuollon järjestäjien tehtävä yhteistyötä, jotta asiakkaan etu toteutuu palveluissa28.9.2021 09:55:03 EEST | Tiedote

Kehitysvammalaissa palvelujen järjestämisvastuu on annettu erityishuoltopiireille. Saman lain mukaan myös kunnat voivat järjestää kehitysvammapalveluja. Lainsäädäntö edellyttää yhteistyötä kunnan ja kuntayhtymän välillä asiakkaan palveluista päätettäessä. Asiakkaan oikeus edellyttää, että palvelut järjestetään hänen yksilöllisten tarpeidensa mukaisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme