Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Lapinlahden sairaala-alueen kehittämisen selvitystyö käynnistyy

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti kesäkuussa suuntaviivoista, joiden mukaan Lapinlahden alueen kehitystyötä tulee jatkaa. Tavoitteena on löytää Lapinlahteen laajasti hyväksyttävissä oleva ja toimintakonseptiltaan monipuolinen toteutusratkaisu.

Ilmakuva Lapinlahdesta, Pointscene ilmakuvapalvelu
Ilmakuva Lapinlahdesta, Pointscene ilmakuvapalvelu

Lapinlahden sairaala-alueen ja sen rakennusten kehittämiseen liittyvä selvitystyö ja uuden toteutustavan suunnittelu on nyt käynnistymässä.

Lapinlahden alueeseen liittyvän selvityksen laatimisesta vastaavat Helsingin kaupunkiympäristön toimialan toimeksiannosta Sirkku Huisko ja Eero Lundén (Lundén Architecture Oy) sekä heidän kumppaninaan Markku Hietala (Realidea Oy).

Sirkku Huisko ja Eero Lundén keskittyvät työssään eri toimijoiden näkökulmien selvittämiseen, niiden koostamiseen, ratkaisuehdotuksesta neuvottelemiseen sekä tulevan toteutustavan ideointiin. Markku Hietalan vastuualueena selvitystyössä ovat erityisesti kiinteistötalouteen ja hallintomalliin liittyvät kysymykset.

Työ käynnistyy laajalla osapuolten kuulemisella ja haastattelukierroksella, jonka avulla selvitetään niin alueen kehittämiseen kytkeytyvien keskeisten toimijoiden kuin päätöksentekijöiden näkemykset alueen tulevaisuudesta.

Selvityshenkilöille voi toimittaa aiheeseen liittyviä kommentteja ja taustatietoa osoitteeseen lapinlahti@lunden.co.

Selvitys valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

toimialajohtaja Mikko Aho
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
p. 040 577 9490

Kuvat

Ilmakuva Lapinlahdesta, Pointscene ilmakuvapalvelu
Ilmakuva Lapinlahdesta, Pointscene ilmakuvapalvelu
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 24.11.202024.11.2020 20:12:13 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 24.11.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme