Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Lapissa kokoontumisrajoitukset jatkuvat entisellään - nuorten ja lasten harrastustoimintaa ei rajoiteta

Jaa

Lapin aluehallintovirasto ei harkitse tilojen sulkemiseen velvoittavan päätöksen antamista Lapin maakunnan alueelle. Kokoontumista koskevia rajoituksia tullaan Lapissa jatkamaan, koska koronatilanne on yhä vaikea.

Lapin aluehallintovirasto ei tällä hetkellä harkitse tilojen sulkemiseen velvoittavan päätöksen antamista, koska tartuntatautilain mukaiset edellytykset sulkupäätökselle eivät täyty. Aluehallintovirasto valmistelee nykyisten rajoitusten (tartuntatautilaki 58 § ja 58 d §) jatkamista kuukaudeksi eteenpäin. Päätös julkaistaan loppuviikosta ja se on tarkoitus antaa ajalle 23.1.-22.2.2022. Päätöksestä tiedotetaan erikseen. 

Aluehallintovirasto muistuttaa, että harrastustiloja koskevat edelleenkin tartuntatautilain 58 d pykälän mukaiset velvoitteet, joilla ehkäistään lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. 

Lapin aluehallintovirasto seuraa alueen tautitilannetta tarkasti yhdessä alueen sairaanhoitopiirien kanssa ja on valmis tarvittaessa tekemään nopeasti uusia päätöksiä. 

Lisätietoja: 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

lakimies Annina Jauhojärvi, p. 0295 017 020, Lapin aluehallintovirasto, etunimi.sukunimi@avi.fi
aluehallintoylilääkäri Tapio Kekki (tavoitettavissa ma-ke), p. 0295 017 358, Lapin aluehallintovirasto, etunimi.sukunimi@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Laaja tilojen käyttöä koskeva määräys on annettu Kainuuseen – voimaan 20.1.202219.1.2022 13:42:45 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tänään määrännyt asiakas- ja yleisötilojen käytölle rajoituksia Kainuun maakunnan kuntien alueella 20.1.2022 alkaen. Voimassa olevien yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien osallistujamäärien rajoitusten lisäksi asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Määräys on nyt tehdyllä päätöksellä voimassa 19.2.2022 saakka. Rajoitusten ajantasaisuutta seurataan tarkoin.

Asiattomasta johtamistavasta ja muusta epäasiallisesta kohtelusta toimitusjohtajalle ja yhtiölle sakkoja18.1.2022 14:36:50 EET | Tiedote

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi Lahdessa toimivan, muovituotteita valmistavan yhtiön toimitusjohtajan työturvallisuusrikoksesta 50 päiväsakkoon ja yhtiön 6 000 euron yhteisösakkoon. Lisäksi toimitusjohtaja ja yhtiö velvoitettiin maksamaan työntekijälle tilapäisestä haitasta 3 000 euroa ja kärsimyskorvauksena 2 000 euroa. Tapauksessa oli kyse epäasiallisesta kohtelusta ja haitallisesta kuormittumisesta. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 17.1.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme