Lapin ELY-keskus

Lapissa korjataan siltoja tänä vuonna 4,7 miljoonalla eurolla

Jaa

Lapissa on 1 357 maantiesiltaa, joista 5–8 peruskorjataan tai uusitaan vuosittain. Näiden lisäksi noin 30 sillalle tehdään pieniä ylläpitokorjauksia, kuten kaiteiden ja päällysteiden uusimisia. Siltoja korjataan vuonna 2021 noin 4,7 miljoonalla eurolla.

Äkäsjoen silta maantiellä 940 Kolarissa peruskorjataan kesän ja alkusyksyn 2021 aikana.
Äkäsjoen silta maantiellä 940 Kolarissa peruskorjataan kesän ja alkusyksyn 2021 aikana.

Tyypillinen peruskorjattava silta on 1960- tai 1970-luvulla rakennettu teräsbetoninen silta, joita Lapin silloista on lähes kolmannes. Peruskorjaustarpeeseen vaikuttavat esimerkiksi päällysteiden alla olevan vesieristeen vuotaminen, betonin rapautuminen, kaiteiden puutteet ja vauriot sekä liikuntasaumalaitteiden vauriot.

Siltojen korjaus- ja rakennustyöt ovat vilkkaimmillaan touko–lokakuussa. Tavallisesti ensin korjataan tai uusitaan sillan reunapalkit ja kaiteet, jolloin liikennehaitta on yleensä kohtalaisen pieni. Liikennejärjestelyihin enemmän vaikuttava työvaihe on vesieristeiden ja mahdollisten liikuntasaumalaitteiden uusiminen. Silloin liikenne joudutaan yleensä siirtämään kiertotielle tai toiselle ajokaistalle kaksisuuntaisena, jolloin liikenteellä oleva tila on normaalia kapeampi.

Siltojen korjaamiset ja uusimiset aiheuttavat yleensä aina häiriötä tieliikenteelle, etenkin vilkasliikenteisillä väylillä. Autoilijoiden toivotaan olevan kärsivällisiä ja tarkkaavaisia sekä noudattavan nopeusrajoituksia työmaan kohdalla, jotta onnettomuuksilta vältytään.   

Lapin ELY-keskuksen merkittävimmät siltahankkeet vuonna 2021 ovat:

  • Vikajoen sillan uusiminen kantatiellä 82 Rovaniemellä
  • Suukosken sillan uusiminen maantiellä 926 Tervolassa
  • Äkäsjoen sillan korjaus maantiellä 940 Kolarissa
  • Martin sillan korjaus maantiellä 9671 Savukoskella
  • Puojoen sillan uusiminen maantiellä 19695 Pellossa
  • Rytikarin raittisillan uusiminen maantiellä 925 Kemissä

Näiden lisäksi valtatien 4 liittymien parantamishankkeen yhteydessä Simossa rakennetaan uusi Karsikon eritasoliittymä ja levennetään nykyistä Karsikon alikulkukäytävää. Maantien 955 parantaminen välillä Köngäs - Hanhimaa hankkeen yhteydessä Kittilässä peruskorjataan ja levennetään Lismajoen silta sekä rakennetaan uusi Sokkaporan alikulkukäytävä. Raja-Joosepin rajanylityspaikan parantamishankkeen yhteydessä kantatiellä 91 Inarissa rakennetaan uusi Raja-Joosepin poroestesilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

siltainsinööri Jaakko Myllylä, puh. 0295 037 222, jaakko.myllyla(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Äkäsjoen silta maantiellä 940 Kolarissa peruskorjataan kesän ja alkusyksyn 2021 aikana.
Äkäsjoen silta maantiellä 940 Kolarissa peruskorjataan kesän ja alkusyksyn 2021 aikana.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Sinilevää havaittu heinäkuussa myös Lapissa22.7.2021 15:28:33 EEST | Tiedote

Sinileväsamentumia on havaittu heinäkuussa myös Lapissa. Havainnot keskittyvät Etelä- ja Keski-Lapin järviin. Pintavedet lämpenivät kesä-heinäkuun vaihteessa monin paikoin yli 20 ºC:seen, mikä on edesauttanut sinileväesiintymien kehittymistä tyynien poutajaksojen aikana. Valtakunnallisessa leväseurannassa tehdyt havainnot ja Lapin ELY-keskukselle ilmoitetut yleisöhavainnot ovat kuitenkin pääosin koskeneet vähäisiä määriä sinilevää.

Helmi-elinympäristöohjelman maastotyöt ovat alkaneet Lapissa perinnebiotoopeilla ja lintuvesillä7.7.2021 15:44:49 EEST | Tiedote

Lapin ELY-keskus jatkaa inventointeja, hoidon ja kunnostuksen suunnittelua sekä hoidon järjestämistä. Helmi-ohjelmassa inventoidaan arvokkaita elinympäristöjä, jotta säilyneet kohteet löydetään ja niille voidaan suunnitella kunnostusta ja hoitoa. Lapin ELY-keskus etsii myös tekijöitä kohteiden kunnostukseen ja hoitoon. Toimenpiteisiin voi saada uutta luonnonsuojelulain mukaista tukea, jota haetaan alueellisesta ELY-keskuksesta.

Etätyöntekijä yhdistää työn ja rakkauden Lappiin5.7.2021 00:00:00 EEST | Tiedote

Kesän ja syksyn aikana esitellään erilaisia Lapissa etätöitä tekeviä henkilöitä osana Lapin liiton ja Lapin ELY-keskuksen somekampanjaa. Nämä työntekijät ovat halunneet omalla esimerkillään tuoda esiin etätyön tarjoamat mahdollisuudet ja ne tekijät, jotka ovat vetäneet heidät juuri Lappiin työskentelemään paikkariippumattomasti. Kaikkia heitä yhdistää rakkaus Lappiin sekä omaan työhönsä. Etätyö on keino yhdistää nämä tekijät.

Rovaniemen Koivusaareen etsitään lampaita laiduntamaan valtakunnallisesti arvokasta perinnemaisemaa1.7.2021 16:10:48 EEST | Tiedote

Lapin ELY-keskus ja Rovaniemen kaupunki etsivät Koivusaareen uutta hoitajaa Helmi-elinympäristöohjelmassa. Keskeisellä paikalla Rovaniemellä, laajassa Ounas- ja Kemijoen risteyksessä, sijaitsee upea ja rehevä Koivusaari. Se on yksi Ounasjokisuiston pienistä saarista, joiden rannat tarjoavat suojaa pesiville ja muuttomatkalla oleville linnuille. Saarella on luontopolku ja lintutorni. Saari on siis hieno käyntikohde lintujen mutta myös tulvaniittyjen ja -metsien sekä lampaiden ansiosta. Koivusaaren hoito on tärkeää maiseman, kulttuuriperinnön ja lajiston vuoksi, minkä vuoksi se on yksi Helmi-elinympäristöohjelman tukea saavista kohteista. Alueelle etsitään uutta hoitajaa, jolle hoidosta aiheutuvat kustannukset korvataan kokonaisuudessaan luonnonsuojelulain tuella. Kiinnostuneet laiduneläinten omistajat voivat olla yhteydessä Lapin ELY-keskukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme