Lapin ELY-keskus

Lapissa oli kesäkuussa työttömiä 1 750 vähemmän kuin vuotta aiemmin

Jaa

Työttömien määrä pysytteli Lapissa maalis-toukokuun tapaan kesäkuussakin koronapandemiaa edeltävää vastaavaa kuukautta alempana. Työvoiman kysyntä on edelleen vilkasta.

Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.

Lapissa oli kesäkuun lopussa 8 860 työtöntä työnhakijaa, joista lomautettuja 510. Työttömiä oli 430 enemmän kuin toukokuussa ja 1 750 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kesäkuussa TE-palveluihin ilmoitettiin Lapissa 4 660 avointa työpaikkaa. Avoimeksi ilmoitettujen työpaikkojen määrä oli yli 2 080 korkeampi kuin viime vuoden kesäkuussa. Aiempina kuukausina ilmoitetut työpaikat mukaan lukien Lapissa oli kesäkuussa avoinna 9 490 työpaikkaa.

Työttömien osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa Lapissa 11,0 % ja koko maassa 9,9 %. Työttömiä oli kaikissa Lapin kunnissa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien osuus työvoimasta vaihteli Sodankylän 7,0 %:sta Muonion 15,3 %:iin.

Lapin ELY-keskuksen kesäkuun 2022 työllisyyskatsaus löytyy kokonaisuudessaan selainversiona ja pdf-muodossa osoitteesta: https://www.temtyollisyyskatsaus.fi/Lappi.aspx

Seuraava työllisyyskatsaus (heinäkuu 2022) julkaistaan 23.8.2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus:
Yksikön päällikkö Satu Huikuri, 0295 037 049

Kuvat

Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme