Aluehallintovirasto

Lappeenrannassa sijaitsevan Attendo Hopeahelmen paikkarakenne palautettava toimiluvan mukaiseksi – asiakkaita ei tarvitse siirtää

Jaa

Asumisyksikön asiakaspaikkojen rakenne on muuttunut niin, ettei se vastaa myönnettyä lupaa. Aluehallintovirasto on ottanut yksikön pitkäaikaiseen valvontaan.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Attendo Oy:n palauttamaan Attendo Hopeahelmen paikkarakenteen sille myönnetyn luvan mukaiseksi. Lappeenrannassa sijaitseva asumisyksikkö tarjoaa ikäihmisille palveluasumista ja vaativampaa ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista. Yksikön paikkarakenne on viime vuosina muutettu siten, ettei se vastaa sille myönnettyä lupaa. Toimintaan tehtävät oleelliset muutokset edellyttävät kuitenkin aina lupaviranomaisen lupaa.

Valvonnan yhteydessä on käynyt ilmi, että ympärivuorokautisia asiakaspaikkoja on vähennetty ja asiakkaita on otettu kevyempään palveluasumiseen, vaikka heidän toimintakykynsä ja palvelutarpeensa edellyttävät ympärivuorokautista hoivaa ja valvontaa. Myös yksikön henkilökuntaa on vähennetty.

Aluehallintovirasto on ottanut asumisyksikön pitkäaikaiseen valvontaansa. Valvonnalla varmistetaan, että paikkarakenne palautetaan luvan mukaiseksi ja henkilökunnan määrä saadaan asiakkaiden palvelutarpeen ja hoivan edellyttämälle tasolle. Attendo Oy:n on raportoitava asiakas- ja henkilökuntatilanteesta aluehallintovirastolle annettuna siirtymäaikana. Aluehallintoviraston päätös ei edellytä asiakkaiden siirtämistä asumisyksiköstä muualle.

Lisätietoja:

Saija Lindström, sosiaalihuollon ylitarkastaja, p. 0295 016 581
Sari Husa, sosiaalihuollon johtava ylitarkastaja, p. 0295 017 361
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Skärpta sammankomstbegränsningar i Södra Finlands område den 5 mars - sammankomster med över sex personer är förbjudna, också mindre bör undvikas5.3.2021 14:54:16 EETTiedote

På grund av det allvarliga epidemiologiska läget skärper Regionförvaltningsverket i Södra Finland sammankomstbegränsningarna. Alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över sex personer är förbjudna och dessutom bör man undvika också mindre sammankomster alltid när det är möjligt.

Pohjois-Pohjanmaalla kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään edelleen, turvatoimia noudattaen enintään 6 hengen tilaisuudet ovat mahdollisia (Pohjois-Suomi)5.3.2021 14:33:04 EETTiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa nykyisiä yleisten kokoontumisten rajoituksia Pohjois-Pohjanmaan kuntien alueella 8.3. – 31.3.2021. Tartuntatautilain nojalla ovat kiellettyjä kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Pohjois-Pohjanmaan alueella 31. maaliskuuta saakka. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää välttämättömiä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 6 (kuusi) henkilöä edellyttäen, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 22.2.2021 päivittämää ohjetta, joka täydentää suoraan tartuntatautilain muutoksista tulevia velvollisuuksia.

Työnantajan viivyttely työtodistuksen ja palkkalaskelman antamisessa johti sakkoihin työsopimuslain rikkomisesta5.3.2021 13:50:05 EETTiedote

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi siivousalan työnantajan 18 päiväsakon sakkorangaistukseen työsopimuslakirikkomuksesta. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 26.2.2021. Asiassa oli kysymys siitä, että työnantaja ei antanut työntekijälle tämän pyytämää työtodistusta ja palkkalaskelmaa. Työnantaja viivytteli asiakirjojen antamista vielä senkin jälkeen, kun aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue oli kehotuksella velvoittanut työnantajaa antamaan työtodistuksen ja palkkalaskelman työntekijälle. Aluehallintovirasto joutui kehotuksen jälkeen asettamaan velvoitteiden noudattamiselle uhkasakon. Vasta tämän jälkeen työnantaja antoi työtodistuksen ja palkkalaskelman työntekijälle. Työnantajalla on velvollisuus antaa työsuhteeseen liittyvät asiakirjat Työsuojeluviranomainen muistuttaa, että työnantajalla on työsopimuslakiin perustuva velvollisuus antaa työntekijälle työsuhteeseen liittyvät asiakirjat, joita ovat työtodistus, palkkalaskelma ja selvitys työsuhteen keskeisistä ehdoista. Työsuhteeseen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme