Aluehallintovirasto

Lappeenrantalainen ravintola määrätään suljettavaksi kahdeksi viikoksi koronatilanteesta johtuvien anniskeluaikarajoitusten rikkomuksen vuoksi

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt lappeenrantalaisen Torin Kulman Ravintolan suljettavaksi kahden viikon määräajaksi tartuntatautilain mukaisten anniskeluaikarajoitusten rikkomuksen vuoksi.

Ravintolassa oli käynyt 26.2.2021 paikalla poliisipartio. Aluehallintovirasto sai poliisilta tiedoksi, että ravintolan asiakkailla oli ollut anniskeltuja alkoholijuomia hallussaan kello 23.21. Voimassa olevien koronarajoitusten mukaan anniskelun tulee loppua kello 22.00 eikä alkoholijuomia saa olla asiakkailla hallussa enää kello 23.00 jälkeen.

Rikkomuksen vuoksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen, jonka mukaan ravintoloitsijan täytyy keskeyttää ravitsemistoiminta ja pitää liike suljettuna asiakkailta 3.-17.3.2021. Myös take away -myynti ja kotiinkuljetuspalvelu on kielletty.

Ravintoloitsijan tulee vastaisuudessa huolehtia siitä, että toiminnassa noudatetaan tartuntatautilaissa ja lain nojalla annetuissa asetuksissa määrättyjä anniskelu- ja aukiolorajoituksia ja muita velvoitteita koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Aluehallintovirasto valvoo tartuntatautilain mukaisesti sitä, että ravintolat noudattavat voimassa olevia koronatilanteesta johtuvia velvoitteita ja rajoituksia. Valvonnan perusteella aluehallintovirasto voi määrätä ravintoloitsijan korjaamaan toimintaansa tietyn määräajan kuluessa ja vakavimmissa rikkomuksissa jopa määrätä ravintolan suljettavaksi enintään kuukauden ajaksi.

Lisätietoja:

Usein kysyttyä koronasta ja ravintoloista avi.fi-sivustolla

Ylitarkastaja Markus Leivonen, puh. 0295 016 159
Ylitarkastaja Pirkko Lamminpää, puh. 0295 016 154
etunimi.sukunimi@avi.fi 
Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määrää kaikille Vestas Oy:n tuulivoimatyömaiden työntekijöille pakollisen terveystarkastuksen Kurikan, Teuvan ja Kauhajoen kuntien alueilla16.4.2021 16:21:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki tänään tartuntatautilain pykälien 15 ja 16 mukaisen päätöksen pakollisista terveystarkastuksista Vestas Oy:n tuulivoimatyömaihin kuuluvilla Saunamaan ja Suolakankaan työmailla Kurikan, Teuvan ja Kauhajoen kuntien alueilla työskenteleville henkilöille koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Määräys on voimassa 16.-30.4.2021.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tarkastanut Ähtärin eläinpuistossa olevan Flowparkin vaijeriliukuradan vaikutukset eläinten hyvinvointiin16.4.2021 15:19:08 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tarkasti 7.4. Ähtärin eläinpuiston vaijeriliukuradan, joka kulkee osittain karhujen ulkotarhan ylitse. Karhut vaikuttavat hyvinvoivilta, mutta eläinpuisto on velvoitettu järjestämään tehostettua seurantaa, jotta mahdollisiin toimenpiteisiin voidaan tarvittaessa ryhtyä eläinten hyvinvoinnin varmistamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme