Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lapsen oikeuksia juhlitaan Vaasassa valoparaatilla ja liputuksella

Jaa

Vaasassa järjestetään YK:n lapsen oikeuksien päivän kunniaksi lasten ja nuorten valoparaati sunnuntaina 20.11. Vaasan kaupunki myös liputtaa sunnuntaina kaupungintalolla, hallintotalolla ja teknisellä virastolla.

Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen

Lapsen oikeuksien päivä 20.11. on mukana sisäministeriön liputussuosituksessa. Myös Vaasassa liputetaan jatkossa vuosittain.

Vaasan kaupunki osallistuu myös valtakunnalliseen Lapsi mukaan töihin –päivään perjantaina 18.11. Päivän aikana työntekijät voivat ottaa lapsensa, lapsenlapsensa tai vaikka kummilapsensa tutustumaan työhönsä ja työpaikkaansa muutamaksi tunniksi.

Valoparaati kulkee lyhtyjen loisteessa

Valo-Ljus-tapahtuman järjestää Vaasan kaupungin taiteen perusopetus eli TaiKon. Tapahtuma alkaa klo 16.30 TaiKonin pihassa Vaasan kasarmialueella mediataiteen teoksella. Tapahtuma jatkuu valoparaatilla, joka päättyy Vaasan torille.

Paraatissa nähdään kuvataide- ja käsityöoppilaiden valoteoksia ja torilla voi seurata teatteri-, sirkus- ja tanssioppilaiden esityksiä noin klo 17 alkaen.

- Tapahtuma tuo valoa ja lämpöä pimeään marraskuun iltaan. Jokainen voi tuoda mukanaan oman lyhdyn. Toivomme mahdollisimman monen pääsevän jakamaan yhteisen tunnelmallisen hetken, kertoo apulaisrehtori Mia Wiik.

Tapahtuma on avoin kaikille ja se kestää noin tunnin. Tapahtuma on osa LÄTÄKKÖ-lasten kulttuuriviikkoja 18.10. – 20.11.2022.

Ohjelmaa kouluissa ja päiväkodeissa

Myös vaasalaisissa kouluissa ja päiväkodeissa käsitellään tällä viikolla lasten ja nuorten kanssa lapsen oikeuksiin liittyviä aiheita.

Esimerkiksi Onkilahden yhtenäiskoulussa tehdään kuvataiteen tunneilla lasten oikeuksiin liittyviä piirustuksia sekä käsitellään lapsen oikeuksia oppitunneilla. Yläluokkalaiset käsittelevät erilaisia turvallisuuden elementtejä sekä tutustuvat YK:n ihmisoikeuksien julistukseen lakitiedon tunnilla. 

Vaasa mukana UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallissa

Vaasan kaupunki on mukana UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallissa. Parhaillaan arvioidaan kunnan lapsiystävällisyyden ja lapsen oikeuksien nykytilaa. Tavoitteena on kartoittaa Vaasassa jo hyvin olevia asioita sekä paikantaa kehittämiskohteita.

Lasten kuuleminen on lapsiystävällisen kunnan kehittämistyössä erittäin tärkeää.

- Tänä syksynä kuullaan vaasalaisten lasten näkemyksiä, ja ensimmäistä kertaa on nyt pilotoitu lasten vaikuttamispäiviä sekä ja lasten raati -toimintaa. Lapsia pyritään tavoittamaan myös päiväkotiryhmien kautta ja paikoissa, joissa voidaan tavoittaa heikommassa ja haavoittuvassa asemassa olevia lapsia, kertoo koordinaattori Hanna-Mari Joutsen.

Lapsiystävällinen kunta -malli on UNICEFin kunnille tarjoama työväline. Kahden vuoden kehittämistyön jälkeen kunta voi saada Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen.

Yhteyshenkilöt

Lapsiystävällinen kunta –malli: koordinaattori Hanna-Mari Joutsen, puh. 040 182 3921, hanna-mari.joutsen@vaasa.fi

Taikon:

Apulaisrehtori Mia Wiik, puh. 0400 256 961, mia.wiik@edu.vaasa.fi

Esittävien taiteiden suunnittelijaopettaja Nella Turkki, puh. 040 183 8438, nella.turkki@edu.vaasa.fi

Onkilahden yhtenäiskoulu: rehtori Jari Jaskari, puh. 040 158 9640, jari.jaskari@edu.vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme