Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lapsen oikeuksien viikko 2021

Jaa

Lapsen oikeuksien teemaviikolla 15.–21.11. järjestetään lasten oikeuksia tukevaa toimintaa ympäri Suomen. Tule mukaan viikon tapahtumiin Vaasassa!

Barnavårdsföreningen

Barnavårdsföreningen järjestää maksuttoman verkkoluennon 17.11. klo 17.00–18.30. Luennon aiheena on Nyckeln till barnets självkänsla eli Avain lapsen itsetuntoon. Luento pidetään samana päivänä ja samaan aikaan sekä suomeksi että ruotsiksi. Luennolle tulee ilmoittautua: www.bvif.fi/fi/tapahtumat/avain-lapsen-itsetuntoon/ 

Barnavårdsföreningen huomioi lasten oikeuksia molemmilla Instagram-tileillään viikon aikana: @barnavard ja @barnavard_osterbotten. Barnavårdsföreningen Vaasassa päivittää Instagram-tiliään: @barnavard_osterbotten

Lasten oikeudet ovat tärkeitä Barnavårdsföreningenille, joka työskentelee paremman vanhemmuuden ja paremman lapsuuden puolesta. 

Taikon

TaiKon järjestää Lapsen oikeuksien viikon perjantaina 19.11. jo perinteeksi muodostuneen Valo-Ljus-tapahtuman valokulkueineen. Tapahtumassa TaiKonin oppilaat julistavat myös lapsen oikeudet.

Valo-Ljus-tapahtuma 19.11. klo 18

Vaasassa järjestetään YK:n lapsen oikeuksien päivän kunniaksi Valo-Ljus-tapahtuma. Valoparaati lähtee TaiKonilta Vaasan kasarmialueelta klo 18 ja päättyy Vaasan torille, jossa osallistujat voivat jäädä seuraamaan TaiKonin teatteri-, tanssi- ja kuvataide- ja käsityöoppilaiden valoesitystä. Tapahtuma tuo valoa ja lämpöä pimeään marraskuun iltaan. Toivomme mahdollisimman monen pääsevän jakamaan yhteisen tunnelmallisen hetken. Tapahtuma on avoin kaikille ja se kestää noin tunnin. Lisätietoa tapahtumasta Facebookin tapahtumasivulla VALO  - LJUS: https://fb.me/e/1Spc9Ip0V

***

Lapsen oikeuksien viikkoa edeltävänä lauantaina 13.11. TaiKonilla järjestetään Perhelauantai TaiKonilla –tapahtuma. Tapahtuma on suunnattu lapsiperheille ja siellä on mahdollista osallistua myös lyhtypajaan, jossa valmistetaan omat lyhdyt, joiden kanssa voi osallistua myös Valo-Ljus-tapahtuman lyhtykulkueeseen. (Päivitämme vielä facebook-tapahtumasivua lähempänä ajankohtaa ja lisäämme tiedon eri taidepajoista – myös tuosta lyhtypajasta.)

Perhelauantai TaiKonilla 13.11. klo 11-14

Tervetuloa Perhelauantai TaiKonilla -tapahtumaan la 19.11. klo 11-14. Perhelauantaina 4-10-vuotiaat lapset ovat, yhdessä vanhempien kanssa, tervetulleita kokeilemaan eri taideaineita TaiKonille. Tapahtuma on maksuton. Lisätietoa tapahtumasta Facebookin tapahtumasivulla Perhelauantai TaiKonilla - Familjelördag på TaiKon: https://fb.me/e/1mwx4cUlx     

Uimahalli

Lasten oikeuksien päivänä 20.11. uimahalli tarjoaa kaikille 4-16-vuotiaille uimahallikäynnin 1€ /lapsi klo 10-18 välisenä aikana.

Vaasan suomalainen seurakunta

Seurakunta järjestää Isovanhemmille ja lapsenlapsille toiminnallisen aamupäivän Vanhan Vaasan pappilassa lauantaina 20.11 klo 10-12. 

Lapsiperheiden kotipalvelut 

Lapsiperheiden kotipalvelut järjestää torstaina 18.11 klo 10-12 puistotapahtuman Setterbergin puistossa, osoitteessa Rantakatu 4. Tule lapsesi tai koko perheen voimin viettämään mukava ulkoiluhetki. Ohjelmassa jumppaa, satuhierontaa ja leikkejä. Tarjolla myös mehua ja keksiä.

Pikkupuu – näytelmä

Torstaina 18.11.2021 klo 10.00-10.40 vietämme lapsen oikeuksien viikkoa Pikkupuu-teatteriesityksen parissa pääkirjaston Draama-salissa. Maksuton esitys sopii kaikenikäisille lapsille. Esityksen jälkeen on työpaja, jossa kokeillaan miimitekniikoita.

Pikkupuu

Pantomiimiesitys siitä, kuinka pieni puu voi muuttaa elämäsi 

Pikkupuu on pantomiimiesitys, joka on suunnattu pääasiassa kaikenikäisille lapsille. Sen on kirjoittanut Thomas Velissaris ja se perustuu elokuvaan Chaplinin poika (The Kid) ja Yang Hanin Puu-nimiseen animaatioon. Yksinäinen mies elää saman päivän uudelleen ja uudelleen kunnes hänen kohtalonsa muuttuu hänen kohdatessaan pienen puun, joka tarvitsee huolenpitoa ja rakkautta.

Esitys on miiminen, ja sen tarkoituksena on tutustuttaa lapset tähän genreen: esityksen jälkeen työpajassa he saavat kokeilla tämän ihastuttavan esittävän taiteenlajin miimisiä tekniikoita. Tavoitteena on myös saada lapset miettimään, miten meitä ympäröivä luonto on täynnä elämää ja tunteita. 

Käsikirjoitus ja esiintyminen: Thomas Velissaris. Musiikki: Eva Kavalika. Esityksen kesto 20 minuuttia. Työpajan kesto 20 minuuttia.

Heijastinrata lapsille pe 19.11. Muumipuistossa

Bongaa heijastimet puistossa! Montako heijastinta löydät? Ota itsellesi yksi mukaan ja kiinnitä takkiisi – näin näyt pimeällä liikenteessä. Perjantaina 19.11. klo 9 alkaen heijastinrata lapsille Satopuiston leikkialueella (Muumipuisto). Aikuisille tietoiskuja lapsen oikeuksista. Tapahtuman järjestäjinä Tammikaivon perhekeskus ja Varhaisen tuen perhetyö Peppi sekä heijastimen lahjoittaneet tahot.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Perheohjaaja Jenni Ovaska, puh. 040 357 5684, jenni.ovaska@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nationellt pris till Vasa stad för aktivt och inspirerande utvecklande av kommunarbetet7.12.2021 16:45:32 EET | Tiedote

Staden fick pris 7.12.2021 på Finlandia-huset på Kuntatyö2030-galan och det beviljades för arbetet med att utveckla ledarskaps- och chefsfärdigheterna. Priset mottogs på distans av Vasa stad personaldirektör Tuulikki Kruhse-Poutanen samt HR-planerare Pauliina Haavisto. Kampanjen Dela med dig som pågått under maj och september inspirerade 38 kommuner och 9 andra kommunorganisationer att delta och de gjorde det deltog genom att berätta om sina utvecklingsinsatser. Det kom in totalt 200 nya utvecklingsinsatser från olika delar av Finland.

Vaasan kaupungille valtakunnallinen palkinto aktiivisesta ja innostavasta kuntatyön kehittämisestä7.12.2021 16:45:03 EET | Tiedote

Kaupunki palkittiin 7.12.2021 Finlandia-talolla Kuntatyö2030 –gaalassa. Palkinto myönnettiin johtamis- ja esihenkilötaitojen kehittämistyöstä ja sen vastaanottivat etäyhteyksin Vaasan kaupungin henkilöstöjohtaja Tuulikki Kruhse-Poutanen sekä HR-suunnittelija Pauliina Haavisto. Touko- ja syyskuun aikana käynnissä ollut Hyvä kiertämään -kampanja innosti mukaan 38 kuntaa ja 9 muuta kuntaorganisaatiota, jotka osallistuivat kampanjaan kertomalla kehittämisteoistaan. Mukaan saatiin yhteensä 200 uutta kehittämistekoa eri puolilta Suomea.

En ny hundpark öppnas i Korsnäståget – polishundsuppvisning och ärtsoppa på invigningen7.12.2021 09:46:50 EET | Tiedote

En ny hundpark öppnas i Korsnäståget på torsdag denna vecka. Invigningen av parken firas 9.12 kl. 15–18. För invigningen slår grönområdesenheten upp ett fälttält och bjuder alla besökare på smaklig ärtsoppa. På programmet står kl. 16 även en polishundsuppvisning under ledning av hundförare från polisinrättningen i Österbotten. Uppvisningen ordnas inte om hundpolispatrullen får ett brådskande uppdrag samtidigt.

Ristinummelle avataan uusi koirapuisto – avajaisissa poliisikoiranäytös ja hernekeittoa7.12.2021 09:44:14 EET | Tiedote

Ristinummelle avataan uusi koirapuisto tämän viikon torstaina. Puiston avajaisia vietetään 9.12. klo 15.00-18.00. Viheralueyksikkö pystyttää avajaisiin kenttäkeittiön ja tarjoaa kaikille kävijöille maukasta hernekeittoa. Ohjelmassa on myös Pohjanmaan poliisilaitoksen koiranohjaajien vetämä poliisikoiranäytös. Näytös alkaa klo 16, ellei koirapoliisipartiolle tule kiireistä tehtävää samaan aikaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme