Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Lapset saavat äänestää OYSille kaverihahmon

Jaa

Lapset antoivat Oulun yliopistolliselle sairaalalle 105 ideaa kaverista, joka piristäisi potilasta sairaalassa. Hahmoista valittiin äänestykseen Kuura Kettu ja Putu Punatulkku, joita lapset saavat sairaalassa käydessään äänestää ensi viikon loppuun saakka.

OYSin lastenklinikan vastaanotoille ja osastoille on saatu kaksi veikeää kaveria ilostuttamaan sairaalan lapsiasiakkaita: Putu Punatulkku ja Kuura Kettu. Iloisista kaverihahmoista saa äänestää suosikkiaan sairaalakäynnillä 28.2. saakka.

Äänestyksen voittanut hahmo tulee seikkailemaan muun muassa opasteteippauksissa sairaalan käytävillä, viestintämateriaaleissa sekä OYSin uuden sairaalan leikkitiloissa. Kaverihahmo lisää ilon ja turvan tunteita sairaalassa käynnin aikana.

Toteutettava hahmo paljastetaan äänestysajan päätyttyä OYSin nettisivuilla ja somessa. Putun ja Kuuran ideoijien nimet kerrotaan hahmovalinnan yhteydessä ja voittaja saa lahjakortin kirjakauppaan.

Hahmoehdotuksissa on valtavan paljon hyviä, hienoja ja ihania kavereita. Vaikka lopulliseksi kaverihahmoksi voidaan valita vain yksi hahmo, tullaan kilpailun satoa näkemään laajemminkin muun muassa OYSin uudisrakennuksen työmaa-aidoissa.

Kaverihahmon ideoita kerättiin OYSin innovaatioalustalla syksyllä 2020. Avoimeen ideakilpailuun saatiin kaikkiaan 105 hauskaa hahmoa, joista 10 jatkoi matkaansa some-äänestykseen OYSin Facebook-sivuille.

Lopulliseen äänestykseen sairaalan vastaanottojen yhteyteen valittiin Putu ja Kuura, sillä he ovat ilahduttavia, tuovat turvaa, soveltuvat kaikille ikäryhmille ja sukupuolille, sopivat pohjoiseen sairaalaamme ja ovat mainion omaleimaisia tyyppejä.

Putun ja Kuuran on tähän äänestykseen työstänyt alkuperäisistä ideoista graafikko Elina Warsta, joka myös viimeistelee voittajatyön graafisen ilmeen muun muassa opasteisiin ja tarroihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus, ylin viranhaltijajohto sekä ammattijärjestöjen pääluottamusmiehet kokoontuivat 15.2. keskustelutilaisuuteen hakemaan yhdessä ratkaisuja leikkaustoimintaan kohdistuvaan resurssivajeeseen15.2.2021 16:49:36 EETTiedote

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus, ylin viranhaltijajohto sekä ammattijärjestöjen pääluottamusmiehet kokoontuivat 15.2. keskustelutilaisuuteen hakemaan yhdessä ratkaisuja leikkaustoimintaan kohdistuvaan resurssivajeeseen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme