Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Lapset sukeltavat tietokoneiden maailmaan – Ruoholahteen suunnitteilla teemaleikkipuisto

Jaa

Helsingin kaupunki suunnittelee uutta teemaleikkipuistoa, jossa jo pienet lapset voivat uppoutua tietokoneiden maailmaan - ilman konetta, leikkien ja puuhaten. Palkitun kirjailija-kuvittaja Linda Liukkaan ideoiman puiston suunnittelu käynnistyy syksyllä.

Uudet taidot kertyvät leikkien, Linda Liukas
Uudet taidot kertyvät leikkien, Linda Liukas

Tietokoneteemainen puisto ja sen toiminta suunnataan sekä leikki-ikäisille että alakoululaisille. Suunnittelussa huomioidaan myös vanhemmat kävijät.

”Maailman toimivimmassa kaupungissa koko kaupunkia voidaan rohkeasti hyödyntää oppimisen tilana. Uudessa leikkipuistossa lapset pääsevät tutustumaan kekseliäällä tavalla tietokoneiden maailmaan, kun luomme jokaiselle helsinkiläiselle saavutettavan ja avoimen paikan oppimiselle ja leikkimiselle. Tällaiset teemapuistot ovat omiaan edistämään Helsingin innovatiivista kokeilukulttuuria ja moninaista kaupunkikulttuuriamme”, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Suunnittelua tehdään yhdessä käyttäjien kanssa

Leikkipuiston suunnittelussa ovat asiantuntijoina Linda Liukas, Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä sekä puiston tulevat käyttäjät lapsista leikkipuiston henkilökuntaan ja alueen muihin toimijoihin. Yhteistyö käynnistyy ensi syksynä.

Linda Liukas tunnetaan parhaiten kymmenille kielille käännettyjen ja palkittujen Hello Ruby -kirjojen luojana. Puisto onkin saanut ideansa Hello Ruby: Matka tietokoneeseen -kirjan tarinasta, jossa päähenkilö Ruby tipahtaa tietokoneen sisään.

”Mitä jos tietokoneiden toiminnasta voisi oppia kiipeilemällä ja kierimällä? Entä jos ohjelmoinnillisen ajattelun perusteisiin pääsisi tutustumaan trampoliinilla? Mitä jos teemaleikkipuisto tekisi teknologiasta lähestyttävämpää, leikkisämpää ja tutumpaa?" Liukas pohtii.

”Teemaleikkipuisto ammentaa Helsingin vahvasta leikkipuistokulttuurista tuoden siihen ripauksen tarinallista teknologia-ajattelua. Tavoitteena on tuoda uusia ilon, oivalluksen ja yhdessäolon hetkiä kaikille yhteiseen kaupunkitilaan”, jatkaa designjohtaja Hanna Harris.

Puisto tulee hyvien yhteyksien ääreen Ruoholahteen

Teemaleikkipuisto tulee nykyiseen Leikkipuisto Ruoholahteen Ruoholahdenkanavan etelärannalle (Laivapojankatu 8). Sinne pääsee helposti metrolla, raitiovaunuilla ja pyöräillen.

Puistoa voi tulevaisuudessakin käyttää lähileikkipuistona. Siellä riittää tilaa myös perinteisille leikkivälineille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Designjohtaja Hanna Harris
p. 040 5958 172, hanna.harris@hel.fi
Helsingin kaupunki

Kuvat

Uudet taidot kertyvät leikkien, Linda Liukas
Uudet taidot kertyvät leikkien, Linda Liukas
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 1.7.20211.7.2021 19:32:35 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 1.7.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 19.8.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Kasin katutyöt muuttavat ratikoiden reittejä 12. heinäkuuta alkaen1.7.2021 12:38:19 EEST | Tiedote

Kasin katutöissä alkaa uusi vaihe Helsinginkadun alueen työmaalla maanantaina 12. heinäkuuta. Toukokuun puolivälissä alkaneiden kiskotöiden painopiste siirtyy Brahenkentän edustalle, Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteykseen ja siitä edelleen Helsinginkatua länteen. Tähän saakka kiskotöitä on tehty Kaarlenkadun ja Helsinginkadun risteyksessä. Kiskotöiden vuoksi ratikoiden 1, 3 ja 8 poikkeusreitit muuttuvat. Korvaava bussi 8X aloittaa Oopperan ja Arabian välillä, ja linjat 2 ja 9 palaavat omille reiteilleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme