Veikkaus

Lapsi-, perhe- ja nuorisotyöhön 117 miljoonaa veikkausvoittovaroja - näin rahaa jaettiin Keski-Suomeen

Jaa

Alkanut viikko on Lasten oikeuksien viikko ja kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään tiistaina 20.11. Tänä vuonna Lasten oikeuksien päivän teemana on osallisuus. Kuntien ja kaupunkien lisäksi lukuisilla järjestöillä, jotka saavat toimintaansa tukea veikkausvoittovaroista, on merkittävä rooli työssä lapsien ja nuorten kanssa. ”Lasten näkökulma ja asiantuntemus näkyy ilahduttavasti yhä enemmän järjestöjen toiminnassa sekä palveluiden kehittämisessä”, sanoo Mirja Nyroos-Seppänen, joka on toiminut lapsi- ja perhejärjestöjen avustusvalmistelijana 20 vuoden ajan.

Nyroos-Seppänen työskentelee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksessa (STEA). Se on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva valtionapuviranomainen, joka hallinnoi Veikkauksen pelien tuotoista sosiaali- ja terveysjärjestöille kohdistuvia avustuksia.

"Lapsi- ja perhejärjestöjen avustustoiminnassa on uusina ajankohtaisina teemoina nousseet esimerkiksi lasten ja erityisesti sijoitettujen lasten ja nuorten osallisuuden vahvistaminen lastensuojelussa. Heidän kokemusasiantuntijuutta arvostetaan ja hyödynnetään aikaisempaa enemmän", Nyroos-Seppänen sanoo.
 
Avustustoiminnassa näkyy myös monimuotoisten perheiden äänen vahvistuminen esimerkiksi erilaisessa edunvalvonta- ja vertaistoiminnassa. Myös perheille suunnattu matalan kynnyksen tuki erilaisissa elämän nivelvaiheissa on aikaisempaa yleisempää.

Lapsi- ja perhejärjestöille sekä nuorisotyöhön 117 milj. euroa Veikkauksen tuotoista

Kuntien ja kaupunkien lisäksi lukuisilla järjestöillä on merkittävä rooli työssä lapsien ja nuorten kanssa. STEAn kautta on tänä vuonna Veikkauksen pelien tuotoista mennyt lapsi- ja perhejärjestöille avustuksia 35 miljoonaa euroa ja erityistä tukea tarvitseville nuorille 27 milj. euroa. Suurimpia avustuksensaajia ovat Ensi- ja turvakotien liitto, Pelastakaa lapset ry ja Mannerheimin lastensuojeluliitto.

Opetus- ja kulttuuriministeriö puolestaan tukee nuorisotyötä tänä vuonna 55 miljoonalla eurolla Veikkauksen pelien tuotoista.  Nuorisotyössä painotetaan nuorten osallisuutta ja elämänhallintaa sekä nuorten kasvu- ja elinoloja. Veikkauksen pelien tuotoista saatavilla avustuksilla tuetaan nuorisoalan järjestöjen, osaamiskeskusten ja nuorisokeskusten toimintaa sekä nuorten työpajatoiminnan kehittämistä ja etsivää nuorisotyötä.

Keski-Suomessa toimivien järjestöjen avustuksia lapsi-, nuoriso- ja perhetyöhön Veikkauksen pelien tuotoista 2018

STM
•    ASEMAN LAPSET RY 407 000
•    MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITON JÄRVI-SUOMEN PIIRI RY 404 000
•    KESKI-SUOMEN ENSI- JA TURVAKOTI RY 284 000
•    NUORTEN PALVELU RY 135 000
•    KASPER - KASVATUS- JA PERHENEUVONTA RY 120 000
•    MUUTOSTILA RY  114 000
•    JYVÄSKYLÄN ROMANINUORET RY 97 000
•    JYVÄSKYLÄN NUORISO- JA PALVELUASUNNOT JNP RY  54 000

OKM
•    LUONTO-, LIIKUNTA- JA NUORISOMATKAILUKESKUS PIISPALA  570 000
•    KUNTIEN JA KAUPUNKIEN VALTIONOSUUDET NUORISOTOIMEEN
•    YLI 1/4 ETSIVÄN NUORISOTYÖN AVUSTUKSISTA
•    PAIKALLISET 4H-YHDISTYKSET (LASTEN JA NUORTEN HARRASTUSTOIMINTAAN)

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Riitta Nissi, p. 040 776 1459, riitta.nissi@veikkaus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000 (kello 8-22), www.veikkaus.fi/yritys

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Veikkaus
Veikkaus
Aku Korhosen tie 2
00440 HELSINKI

09 437 01https://www.veikkaus.fi/yritys

Veikkaus on kotimainen peliyhtiö, ja meillä on erityinen tehtävä. Haluamme, että pelejämme pelataan turvallisesti ja maltilla. Rahapelejämme pelaavat lähes kaikki aikuiset suomalaiset, ja meillä on yli kaksi miljoonaa etuasiakasta. Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy yli miljardi euroa vuodessa. Pelien tuotoilla tarjotaan mahdollisuuksia parempaan elämään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus