Pirkanmaan hyvinvointialue

Lapsille ja nuorille etsitään vapaaehtoisia tukihenkilöitä koko Pirkanmaalle

Jaa
Pirkanmaalla koulutetaan huhtikuussa uusia tukihenkilöitä lapsille ja nuorille. Koulutus kestää kaksi iltaa. Tukihenkilöksi etsitään tasapainoisia, turvallisia ja pitkäjänteisiä aikuisia, erityisesti miehiä. Tukihenkilö tapaa lasta tai nuorta pari kertaa kuukaudessa mukavan yhteisen tekemisen parissa.

Koulutuksen järjestää Pirkanmaan hyvinvointialueen asiakasohjaus Luotsin tukihenkilötiimi, joka on vuoden alusta alkaen ottanut vastuulleen koko Pirkanmaan vapaaehtoisten tukihenkilöiden koulutuksen. Koulutus järjestetään Tampereella, mutta tukihenkilönä voi toimia kaikkialla Pirkanmaalla. Kysyntä on suurta, sillä tukea tarvitsevat perheet pitävät tukihenkilötoimintaa arvossa.

 – Omaa tukiaikuista jonottavia lapsia on paljon Tampereella ja myös Tampereen naapurikunnissa. Siksi toivommekin koulutukseen myös muualla kuin Tampereella asuvia vapaaehtoisia, sanoo tukihenkilötoiminnasta vastaava sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junes.

Kaksiosainen koulutus järjestetään torstai-iltoina 13.4. ja 20.4. kello 16.30–20 Perheiden talolla lähellä Tampereen keskustaa. Koulutus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. Lisäksi koulutukseen kuuluu henkilökohtainen haastattelu erikseen sovittavana ajankohtana. Koulutukseen ilmoittaudutaan 10.4. mennessä sähköpostilla osoitteeseen tukihenkilo@pirha.fi. Ilmoittautumisviestiin kirjoitetaan nimi, osoite, puhelinnumero ja mahdollinen erikoisruokavalio kahvitusta ajatellen.

Kouluttajina toimivat tukihenkilötoiminnan työntekijät. Lisäksi paikalla on jo toiminnassa mukana olevia tukihenkilöitä, jotka kertovat kokemuksistaan tukihenkilönä toimimisesta.  

Pojat odottavat miehiä tukihenkilöiksi

Tukihenkilöksi etsitään kaikenikäisiä tavallisia, luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden oma elämä on tasapainossa ja joilla on mahdollisuus antaa aikaa lapselle tai nuorelle. Tukihenkilöllä ei tarvitse olla omia lapsia eikä ammatillista kokemusta lapsista tai nuorista.

– Tukihenkilöksi toivotaan aikuista, jonka kanssa voisi esimerkiksi jutella, tutustua erilaisiin harrastuksiin, käydä elokuvissa, uimahallissa tai vaikka saada apua läksyihin. Etenkin miehiä tarvittaisiin mukaan toimintaan. Tälläkin hetkellä tukihenkilöjonossa on paljon poikia, jotka ovat odottaneet yli vuoden juuri miespuolista tukihenkilöä, kertoo Anna-Mari Junes.

Tukihenkilö on vapaaehtoistyöntekijä, joka tapaa tuettavaa lasta tai nuorta säännöllisesti mukavan yhteisen tekemisen parissa. Tukihenkilön voi saada 7–17 -vuotias Pirkanmaan hyvinvointialueella asuva lapsi tai nuori, joka tarvitsee tuekseen perheen ulkopuolista aikuista ystävää.

Tukihenkilöä tarvitsevissa lapsissa on myös erityisen tuen tarpeessa olevia lapsia, maahanmuuttajalapsia, yksinhuoltajaperheestä tulevia lapsia tai lapsia, jotka ovat yksinäisiä tai joiden vapaa-aikaan kuuluu paljon pelaamista.

Tukihenkilönä toimiminen antaa paljon myös aikuiselle 

Tukihenkilöksi ryhtyminen tuo paljon uutta sisältöä myös tukihenkilön elämään.

–Tukihenkilölle itselleen toiminta antaa hyvän mielen toisen auttamisesta ja mahdollisuuden tärkeän ja joskus jopa elinikäisen ihmissuhteen luomiseen, Anna-Mari Junes toteaa.
–Tukihenkilönä saa uusia näkökulmia omaan elämään sekä mukavaa ja merkityksellistä tekemistä vapaa-aikaan.

Tukihenkilöt saavat tutustua lapsen tai nuoren lisäksi muihin aikuisiin, sillä tukihenkilöille on tarjolla vertaistukea, tapaamisia toisten vapaaehtoisten kanssa, koulutuksia sekä virkistyspäiviä, joihin voi osallistua yhdessä tuettavan kanssa. Toiminta on vapaaehtoistyötä, mutta tukihenkilölle maksetaan pieni palkkio ja kulukorvaus korvaamaan tapaamisista aiheutuvia kuluja. Tukihenkilöksi ryhtyvän rikostausta selvitetään lain 148/2014 mukaisesti.

Tukihenkilökoulutus 13.4. ja 20.4. Tampereella

  • Tarkoitettu pirkanmaalaisille aikuisille, jotka haluavat lapsen tai nuoren tukihenkilöksi
  • Koulutus on kaksiosainen: ensimmäinen osa pidetään torstaina 13.4. kello 16.30-20 ja toinen osa 20.4. kello 16.30-20.
  • Koulutuspaikkana on Perheiden talo, Itsenäisyydenkatu 21 B, Tampere.
  • Ilmoittautuminen viimeistään 10.4. sähköpostilla osoitteeseen tukihenkilo@pirha.fi (nimi, osoite, puhelinnumero ja mahdollinen erikoisruokavalio)
  • Koulutuksen järjestää Pirkanmaan hyvinvointialueen asiakasohjaus Luotsin tukihenkilötiimi.
  • Lisätietoja: sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junes, puh. 040 806 2181

Lue lisää: www.pirha.fi/tukihenkilotoiminta

Yhteyshenkilöt

Sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junes, puh. 040 806 2181, anna-mari.junes@pirha.fi

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Henkilökohtaisen avun käyttäjien kannattaa varautua ensi viikon lakkoon2.6.2023 07:55:00 EEST | Tiedote

JHL on antanut henkilökohtaisten avustajien lakkovaroituksen ajalle 6.-12.6.2023. Lakko koskee niitä henkilökohtaisen avun käyttäjiä, jotka kuuluvat työnantajina Heta-liittoon ja joiden henkilökohtaisen avustajan tehtävät ovat palkkaryhmässä A. Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa neuvontaa ja ohjausta, jos työtaistelu uhkaa henkilökohtaisen avun käyttäjän henkeä tai terveyttä.

Kokemusasiantuntijat pitivät uutta psykiatrista sairaalaa toimivana26.5.2023 15:48:48 EEST | Tiedote

Taysin uuden psykiatrisen sairaalan rakennustyöt ovat loppusuoralla. Omaiskokemusasiantuntijat tutustuivat ensi vuoden alussa käyttöön otettaviin tiloihin. Vaikutelmat olivat positiivisia. Sekä rakennuksen valoisa arkkitehtuuri että toiminnan kannalta tarkasti harkitut tilat saivat kiitosta. Kokemusasiantuntijoiden mukaan rakennus luo toiminnalle puitteet, vaikka henkilökunta onkin tärkein.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme