Rakennusliike Lapti Oy

Laptin rakentama Kuopion Portin A-vaihe harjakorkeuteen

Jaa

Lapti Group -konserniin kuuluva Rakennusliike Lapti Oy rakentama Kuopion Portin A-vaihe on noussut harjakorkeuteen Kuopiossa. Rakennuksen harjannostajaisia vietetään 7.6.2019.

Laptin rakentama Kuopion Portin A-vaihe on harjakorkeudessa.
Laptin rakentama Kuopion Portin A-vaihe on harjakorkeudessa.

Kuopion Portti on kokonaisuudessaan kooltaan noin 50 000 neliömetriä. Hanke rakennetaan kolmessa osassa. Nyt harjakorkeuteen nousseesssa A-vaiheessa on tulossa toimisto- ja liiketiloja noin 4800 m2, 30-paikkainen tehostettua hoiva-asumista tarjoava hoivakoti, 35 palveluasuntoja sekä 53 asuntoa. Kokonaisuudessaan alue valmistuu vuonna 2022.

Kuopion Portin liike- ja toimistotilat ovat olleet hyvin kysyttyjä. Tammikuussa 2020 valmistuvaan A-vaiheen toimisto- ja liiketiloista on vain kolme pientä liiketilaa enää vuokraamatta. Alkuvuodesta 2021 valmistuvan B-vaiheen tiloista on vuokrattu noin 70 %, kertoo Rakennusliike Lapti Oy:n Itä-Suomen aluejohtaja Risto Pekkarinen.

Kuopiolaiset ovat ottaneet koko Kuopion Portti -hankkeen hyvin vastaan. Asunnot ja tornitaloasuminen palveluiden keskellä ovat herättäneet paljon kiinnostusta. A-vaiheen myytävät asunnot sijaitsevat torniosan yläkerroksissa (9.-16.), joista näköalat ympäristöön ovat kerta kaikkiaan huikeat, iloitsee Pekkarinen.

Matkustajille uudet odotustilat ja autoille runsaasti pysäköintitilaa

Rakenteilla olevaan B-vaiheeseen on suunnitteilla matkustajien odotustila. Kuopion kaupunkialueen joukkoliikennelautakunta on osaltaan hyväksynyt 146 m2 odotustilan vuokraamisen matkustajien käyttöön. Lopullisen päätöksen tilojen vuokraamisesta tekee Kuopion kaupunginhallitus.

Kuopion Portin alueesta tulee joukkoliikenteen keskipiste, jonka vuoksi sinne on suunniteltu matkustajille uudet odotustilat, johon sijoitetaan myös matkustajainformaatio- ja opastusjärjestelmät, kertoo Kuopion Tilakeskuksen toimialajohtaja Hannu Väänänen.

Rakenteilla on myös alueen työtekijöiden, matkustajien ja asukkaiden yhteiskäyttöön tuleva pysäköintilaitos.

Kuopion Portista tulossa lähes 500 henkilön työpaikka

Kuopion Portista tulee merkittävä työpaikkakeskittymä lukuisten liikkeiden, palveluiden sekä suuren toimistomäärän kautta. Arviolta alueelle tulee lähes 500 henkilön työpaikka.

Kuopion Porttiin on sijoittumassa monipuolisesti erilaisia ja eri kokoisia yrityksiä. Tulijoista yksi on Keskon Itä-Suomen aluetoimisto.

Kuopion Porttiin syntyy Keskolle uudet, nykyaikaiset toimitilat. Tilojen suunnittelussa olemme huomioineet työntekijöidemme erilaiset työnkuvat. Osa työpisteistä on tiimitiloissa tai työhuoneissa, mutta varsin monella meillä on hyvin liikkuva työ, joten kiinteille työpisteille ei ole tarvetta. Esimerkiksi itselleni ei tule lainkaan nimettyä työpistettä, vaan hyödynnän ns. freezone –tilaa. Neuvotteluhuoneiden lisäksi meille tulee useita yhden hengen tiloja, joissa voi rauhassa pitää video- tai Skype-neuvotteluja”, toteaa Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen tyytyväisenä.

Kuopion Portin valintaan vaikutti ennen kaikkea loistava sijainti. Saavutettavuus on aivan huippua, sillä sijaitseehan se nimensä mukaisesti pohjoispuolelta tullessa keskusta-alueen porttina. Lisäksi juna-, linja-auto-, ja taksiyhteyksien hyödyntäminen on aivan vertaansa vailla”, jatkaa Kuosmanen.

Odotamme innolla muuttoautoa!, tunnelmoi Kuosmanen.

Remar Oy laajentaa toimintaansa Kuopion Porttiin avaamalla 300 asiakaspaikkaisen lounasravintolan.

Lupaamme asiakkaillemme Kuopion monipuolisimman salaattipöydän ja herkullisen lounaan, kertoo Remar Oy:n toimitusjohtaja Pasi Toppari.

Uusi, isompi keittiö mahdollistaa myös palvelumme laajentamisen Juhlapalvelu Remarin asiakkaille, Toppari lisää.

Myös Rakennusliike Lapti suunnittelee oman Itä-Suomen aluetoimistonsa siirtämistä Kuopion Porttiin.

Suunnitelmia toki on, mutta lopullista päätöstä emme ole vielä tehneet. Lähiaikoina selviää, onko meille vielä tilaa tulla, naurahtaa Pekkarinen Rakennusliike Laptista.

KUOPION PORTTIIN SIJOITTUVIA TOIMIJOITA:

R-Kioski

Hazana Oy / VMP-varamiespalvelu

Matkahuolto

Mikkelin Puhelin Yhdistys

Attendo

Sweco

Kesko Itä-Suomi aluetoimisto

Remar Oy/Juhlapalvelu Remar Oy

Beneone Oy

Lisäksi Kuopion Portin tiloihin on tulossa toimijoita, joiden sijoittumisesta Kuopion Porttiin on sovittu kerrottavan myöhemmin.

 

KUOPION PORTIN TYÖMAASTA LYHYESTI

Harjakorkeudessa oleva A-vaihe vastaa 25 %:ia koko hankkeen lattiapinta-alasta. Tämä vastaa 83 keskikokoisen omakotitalon lattiapinta-alaa.

Kuopion Portista rakennetaan lähes hiilineutraalia aluetta, jossa lämmitysenergia saadaan maalämmöstä. A-osan tilojen lämmittämiseen ja kesällä viilennykseen varten porattiin rakennuksen alle 12 lämpökaivoa.
Kaikkiaan alueelle porataan noin 78 lämpökaivoa.

Rakennustyömaalla työskentelee päivittäin keskimäärin 120 henkilöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Risto Pekkarinen
Aluejohtaja, Rakennusliike Lapti Oy
Puh. 040 134 5244
risto.pekkarinen@lapti.fi

Kuvat

Laptin rakentama Kuopion Portin A-vaihe on harjakorkeudessa.
Laptin rakentama Kuopion Portin A-vaihe on harjakorkeudessa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliike Lapti Oy
Äyritie 8 B
01510 VANTAA

020 785 5500http://www.lapti.fi

Lapti Group Oy on nopeasti kasvava ja kannattava rakennusalan suomalainen konserni. Toimintamme keskittyy asunto-, palvelu- ja toimitilarakentamiseen sekä kiinteistökehitykseen ja talotekniikkapalveluihin Suomessa. Konsernissa työskentelee lähes 800 henkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Lapti käynnisti Aallonportin asuinkorttelin viimeisen vaiheen, 237 asuntoa rakenteilla6.9.2019 09:00:00 EESTTiedote

Lapti Group -konserniin kuuluva Rakennusliike Lapti Oy rakentaa Seminaarimäelle Jyväskylään Aallonportin korttelia, jossa viimeisen kerrostalon As Oy Jyväskylän Elissan rakentaminen on käynnistynyt. Aiemmin tänä kesänä on jo käynnistetty viimeisen vaiheen kaksi muuta taloa ja pysäköintihalli. Viimeisen vaiheen 152 asunnon myötä alueella on nyt rakenteilla yhteensä 237 asuntoa Vuonna 2020 valmistuvaan Aallonportin kortteliin tulee yhteensä 308 asuntoa ja 100-paikkainen autohalli. Aallonportin korttelin talot on nimetty Jyväskylään käden jälkensä jättäneen Alvar Aallon ja hänen lähipiirinsä mukaan.

Lapti rakentaa 141 asuntoa uudelle Herttuankulman alueelle Turkuun21.8.2019 10:30:00 EESTTiedote

Lapti Group -konserniin kuuluva Rakennusliike Lapti Oy rakentaa Turun satama-alueella sijaitsevalle uudelle Herttuankulman asuinalueelle kaksi kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 141 asuntoa. Laptin ensimmäisen asuintalon Asunto oy Turun Herttuankulman Trumpetin rakentaminen on jo käynnistynyt. Siihen valmistuu 65 asuntoa kesällä 2020. Rakennukset nousevat asuinkortteliin, joka rajautuu Tukholmankatuun ja Nosturikatuun. Herttuankulman Trumpetti ja myöhemmin rakennettava Kornetti ovat kuin porttina uuteen merelliseen kaupunginosaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme