Rakennusliike Lapti Oy

Laptin tulostiedote 2022: Voitollinen tulos ja vahva tilauskanta

Jaa
Rakennusliike Lapti Oy teki vuonna 2022 voitollisen tuloksen ja rakensi vahvan tilauskannan poikkeuksellisessa liiketoimintaympäristössä. Strategiansa mukaisesti Lapti panostaa monipuoliseen rakentamiseen kasvukeskuksissa. Vuoden 2022 aikana Lapti myi 583 RS-asuntoa Suomen eri kasvukeskuksissa ja nousi koko maassa kolmanneksi suurimmaksi RS-asuntojen myyjäksi. Lisäksi Lapti vahvisti tilauskantaansa muulla urakoinnilla. Pitkäjänteinen työturvallisuuden kehittäminen toi jälleen positiivisia tuloksia: Lapti onnistui parantamaan edelleen edellisvuotista alhaista tapaturmataajuutta 5,79 tapaturmaan miljoonaa työtuntia kohden.
Rakennusliike Lapti Oy:n pääkonttori Oulussa
Rakennusliike Lapti Oy:n pääkonttori Oulussa

Lapti lähti vuoteen 2022 edellisvuoden ennätyksellisen liikevaihdon jälkeen maltillisemmalla liikevaihtotavoitteella. Laptin liikevaihto vuonna 2022 oli 280,8 miljoonaa euroa (344,4 M€). Euromääräinen liiketulos oli 8,7 miljoonaa euroa (25,1 M€) eli 3,1 % (7,3 %) liikevaihdosta. Vuonna 2022 Laptin liikevaihdosta lähes 60 % tuli omakehitteisestä RS-asuntorakentamisesta.

”Saimme poikkeuksellisesta liiketoimintaympäristöstä huolimatta käynnistettyä lähes kaikki toimintakaudelle suunnitellut hankkeet. Kuitenkin rakentamiskustannusten nousu ja RS-asuntokohteiden suunniteltua matalammat myyntiasteet loppuvuodesta haastoivat toimintaamme ja tuloksellisuuttamme. Tähtäämme strategiamme mukaisesti hyvään kannattavuuteen ja vuosittaiseen kasvuun, joten emme voi olla täysin tyytyväisiä taloudelliseen suoritukseemme. Koko henkilöstömme määrätietoisen työn ansiosta saimme rakennettua vuoden 2022 aikana vahvan ja tasapainoisen tilauskannan, jossa asuntorakentamisen lisäksi muun urakoinnin määrää on vahvistettu”, kertoo vuoden alussa yhtiön toimitusjohtajana aloittanut Jussi Karjula.

Vuoteen 2023 kasvutavoittein

Lapti lähtee vuoteen 2023 hyvässä kunnossa. Vakavaraisuutta kuvaava omavaraisuusaste oli tilikauden päättyessä 47,6 % (56,6 %). Tilikauden päättyessä Laptissa työskenteli 558 (557) henkilöä ja rakenteilla oli yhteensä 1 594 asuntoa, joista RS-asuntotuotantoa 1 009 asuntoa. Tilikauden lopussa tilauskanta oli 306,8 (251,5) miljoonaa euroa, josta noin 52 % on RS-asuntorakentamista ja 48 % muuta urakointia. Merkittäviä käynnissä olevia urakkahankkeita ovat KYS Uusi Sydän -sairaalarakennushanke ja Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luola Kuopiossa, Hämeenlinnan yhteiskoulun uudisrakennus ja liikuntahalli sekä Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön opiskelijatornitalo Uno Oulussa.

”Tammi-helmikuun aikana olemme sopineet merkittäviä urakkakohteita aiemman tilauskannan lisäksi, joten entistäkin vahvempi tilauskantamme luo meille hyvää ja vakaata pohjaa kuluvalle vuodelle. Meillä on osaava ja sitoutunut henkilöstö, ja vakavaraisuutemme ja maksuvalmiutemme ovat hyvällä tasolla. Jatkamme strategiamme mukaisesti vahvan tonttikantamme kasvattamista kasvukeskuksissa tulevien vuosien kasvun pohjaksi. Lisäksi panostamme kestävään rakentamiseen, ja jatkossa lähtökohtaisesti kaikki omaperustaiset kerrostalomme rakennetaan A-energialuokkaan. Vaikka vallitsevaan markkinatilanteeseen liittyy epävarmuutta, jatkamme strategiamme mukaista työskentelyä ja suuntamme kuluvaan vuoteen luottavaisina”, jatkaa Karjula.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jussi Karjula, toimitusjohtaja, Rakennusliike Lapti Oy, p. 040 773 4054, jussi.karjula@lapti.fi

Kuvat

Rakennusliike Lapti Oy:n pääkonttori Oulussa
Rakennusliike Lapti Oy:n pääkonttori Oulussa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliike Lapti Oy
Rakennusliike Lapti Oy
Äyritie 8 B
01510 VANTAA

020 785 5500http://www.lapti.fi

Lapti lyhyesti

Lapti on vakavarainen rakentaja, joka keskittyy toiminnassaan kohtuuhintaisten asuntojen uudisrakentamiseen Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Laptin palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi laadukkaiden liike- ja toimitilojen, koulujen ja terveydenhuoltokiinteistöjen sekä päivähoito- ja hoivakiinteistöjen rakentaminen maanlaajuisesti. Rakennusliike Lapti -konsernin palveluksessa oli tilikauden päättyessä noin 570 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Hämeenlinnan yhteiskoulun tulevan uudisrakennuksen ja liikuntahallin peruskivi muurattiin – perustuksiin valettiin historiallinen aikakapseli1.6.2023 17:00:00 EEST | Tiedote

Hämeenlinnan yhteiskoulun uudisrakennuksen ja liikuntahallin rakentaminen on päässyt vauhtiin. Uudisrakennuksen peruskivi muurattiin kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviaisen johdolla 1. kesäkuuta tulevan, alueen asukkaat yhteen kokoavan monitoimikeskuksen työmaalla. Perustuksiin valettiin ajankuvaa ja tietoa uudesta koulusta mutta myös alkuperäisen koulurakennuksen peruskiven aikakapseli, joka löytyi vanhan koulun purkutöiden yhteydessä.

Tasanteen uuden hirsipäiväkodin rakentaminen alkaa Tampereella17.5.2023 10:15:00 EEST | Tiedote

Tasanteen uuden päiväkodin rakentaminen alkaa toukokuussa 2023 Tampereella. Vanhat päiväkotirakennukset puretaan ja korvataan yhdellä uudisrakennuksella, joka toteutetaan massiivihirsirakenteisena. Tällä hetkellä päiväkoti toimii väistötiloissa Olkahisen koulun kentällä. Tasanteen päiväkodin pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. Rakennustyöt valmistuvat kesäkuussa 2024, ja rakennus otetaan käyttöön elokuussa 2024.

Ojalan päiväkodin ja koulun rakentaminen on alkanut – massiivipuurunkoisen rakennuksen hiilijalanjälki ja kokonaisenergiankulutus minimoidaan15.5.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Voimakkaasti tulevina vuosina kasvavalle Ojalan asuinalueelle Tampereella nousee uusi massiivipuurunkoinen päiväkoti ja koulu, jonka hiilijalanjälki ja kokonaisenergiankulutus pyritään minimoimaan. Ojalan päiväkoti tarjoaa paikat 160 lapselle ja koulu 150:lle esi- ja alkuopetuksen oppilaalle. Kokonaisuuden suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Pää- ja arkkitehtisuunnittelijana kohteessa toimii Sweco Architects Oy. Koulu ja päiväkodin omistajaksi tulee kiinteistösijoitusyhtiö NREP, joka vuokraa tilat Tampereen kaupungille. Rakentaminen käynnistyi mittavilla louhinnoilla huhtikuussa, ja Ojalan päiväkoti ja koulu avaavat ovensa elokuussa 2024.

Opiskelijatornitalo UNOn työmaa Oulussa julistautui Suomen siisteimmäksi työmaaksi8.5.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Oulussa rakennetaan poikkeuksellista kohdetta. Kaupungin uudeksi maamerkiksi kohoaa Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön opiskelijatornitalo UNO, josta tulee 16-kerroksinen ja 53,4 metrin korkuinen eli Oulun 3. korkein asuinkerrostalo. Ainutlaatuinen UNO on myös sisältä: asukkaat pääsevät nauttimaan puhtaasta sisäilmasta, sillä opiskelijatornitalon puhtausluokka on paras P1, mikä on vielä harvinaista asuinkerrostalolle. Poikkeuksellinen on tulevan tornitalon työmaakin. Se on julistautunut Suomen siisteimmäksi työmaaksi.

Arkkitehtuurikilpailun voittanut Jätkän Kruunu tuo odotettuja perheasuntoja Jätkäsaaren ytimeen – Lapti aloittaa asuntojen ennakkomarkkinoinnin4.5.2023 09:30:00 EEST | Tiedote

Jätkäsaaren ytimeen nousee arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen Jätkän Kruunu, joka tarjoaa monen kokoisia asuntoja ja paljon erityisesti isoja perheasuntoja. Jätkän Kruunun on suunnitellut kohteen arkkitehtuurikutsukilpailun voittanut Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy. Asuinkerrostalon rakentaa Rakennusliike Lapti Oy, joka käynnistää asuntojen ennakkomarkkinoinnin. Asuntojen rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesällä 2023, jolloin asunnot ovat muuttovalmiita kesällä 2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme