Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Lapväärtin-Isojoen vesivision tiimoilta järjestetään ohjelmaa koko perheelle (Pohjalaismaakunnat)

Jaa

Visiotyön tavoitteena on parantaa alueen vetovoimaisuutta ja elinkeinoja, sekä osallistaa paikallisia asukkaita ja eri alojen toimijoita yhteisen vesistön hoitoon ja kehittämiseen. Vesivisio tuo yhteen alueen asukkaat ja eri alojen toimijat, sekä mahdollistaa yhteisen vision luomisen vesistöalueelle. Tähän teemaan liittyen on nyt mahdollisuus käydä katsomassa alueen kirjastoissa kiertävää valokuvanäyttelyä sekä lähteä seikkailemaan alueen vesistöjen äärelle.

Kanootilla joella
Kanootilla joella

Upeita luontokuvia nähtävillä alueen kirjastoissa

Juuri nyt on käynnistynyt kirjastoissa kiertävä valokuvanäyttely ”Veden eri muodot”. Näyttelyssä esitellään kesällä järjestettyyn valokuvakilpailuun osallistuvia valokuvia. Kilpailukuvia saatiin huimat 61 kappaletta ja ne ovat kaikki nähtävillä kirjastonäyttelyssä. Ensimmäisenä näyttely ilahduttaa Kauhajoen kirjastossa 6.9–19.9. Näyttelyssä on mukana pääosin Lapväärtin-Isojoen vesistöalueelta tai sen lähistöltä otettuja luontokuvia. Kirjastoissa kävijät saavat äänestää voittajakuvaa ja parhaan vesikuvan ottajalle on luvassa palkinnoksi majoitus Lauhansarvessa. Valokuvien lisäksi näyttelyssä esitellään myös tietoa Lapväärtin-Isojoen vesivisiosta, sekä alueen vesiluonnosta. Valokuvanäyttely kiertää alueen kirjastoissa ja viipyy kaksi viikkoa kussakin kirjastossa. Kilpailuun osallistuvia valokuvia pääsee katselemaan myös vesivision kotisivuilla viikoilla 6.9–31.10, ja myös siellä on mahdollisuus äänestää mieleistään luontokuvaa. Valokuvakilpailun voittaja julkistetaan marraskuun alussa.

Aikataulu kirjastonäyttelyille:

o   Kauhajoen kirjasto vko 36-37

o   Kristiinankaupungin kirjasto vko 38-39

o   Karijoen kirjasto vko 40-41

o   Isojoen kirjasto vko 42-43

o   Vesivision kotisivut vko 36-43

Lähde seikkailemaan vesistöjen äärelle

Lapväärtin-Isojoen vesistöjen äärelle piilotetaan syyskuun aikana 13 geokätköä, jotka esittelevät kauniita vesikohteita. Kätköjä etsimällä pääset tutustumaan vesiluontoon, näet hienoja vesimaisemia, sekä opit vesistöjen hoidosta. Vesivisio haastaa sinut etsimään kaikki 13 kätköä, sillä 20 nopeimmalle kaikkien kätköjen löytäjälle on luvassa vesiaiheinen palkinto. Jokaiseen kätköön piilotetaan kätkösana, jotka yhdessä muodostavat 13 sanaisen kätkölauseen. Geokätköt sijaitsevat Kristiinankaupungin, Karijoen, Kauhajoen ja Isojoen alueella. Geokätköily on mukavaa koko perheen puuhaa ja se saattaa johdattaa yllättäviin paikkoihin, joihin ei muuten välttämättä eksyisi. Tieto Lapväärtin-Isojoen geokätköistä, sekä yksityiskohtaiset ohjeet geokätköjen etsintään julkaistaan vesivision kotisivuilla www.vesivattenvisio.org.

Tavoitteena yhteinen vesistö

Visiotyön tavoitteena on parantaa alueen vetovoimaisuutta ja elinkeinoja, sekä osallistaa paikallisia asukkaita ja eri alojen toimijoita yhteisen vesistön hoitoon ja kehittämiseen. Vesivisio tuo yhteen alueen asukkaat ja eri alojen toimijat, sekä mahdollistaa yhteisen vision luomisen vesistöalueelle. Tavoitteena on kehittää vesistöaluetta ja sovittaa yhteen vesivarojen käyttö ja hoito, aluesuunnittelu, tulvariskit ja elinkeinot.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lapväärtin-Isojoen vesivision kotisivut: www.vesivattenvisio.org
Suunnittelija Suvi Hämäläinen, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 037
Vesitalousasiantuntija Erika Saarenpää, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 028 027

Kuvat

Kanootilla joella
Kanootilla joella
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

NTM-centralen i Södra Österbotten har gett kontaktmyndighetens utlåtande om MKB-programmet för batterimaterialfabriken i Vasa (Österbotten)16.9.2021 10:36:04 EEST | Tiedote

Johnson Matthey planerar att bygga en katodmaterialfabrik i Långskogens storindustriområde i Vasa. Fabrikens primära produkt är katodmaterial, som marknadsförs under namnet eLNO® och används i batterier för den nya generationens elbilar. I det pågående förfarandet vid miljökonsekvensbedömning (MKB-förfarande) är den planerade produktionskapaciteten i projektet 30 000 ton per år.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisen lausunnon Vaasan akkumateriaalitehtaan YVA-ohjelmasta (Pohjanmaa)16.9.2021 10:36:03 EEST | Tiedote

Johnson Matthey suunnittelee katodimateriaalitehdasta Vaasan Laajametsän suurteollisuusalueelle. Tehtaan ensisijainen tuote on katodimateriaali, markkinointinimeltään eLNO®, jota valmistetaan käytettäväksi uuden sukupolven sähköajoneuvojen akuissa. Meneillään olevassa ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä (YVA-menettely) hankkeen suunniteltu tuotantokapasiteetti on 30 000 tonnia vuodessa.

Työstä hyvinvointia ja kilpailuetua Etelä-Pohjanmaalle -hanke on käynnistynyt13.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Hanke on osa valtakunnallista TYÖ2030-kehittämisohjelmaa ja sen rahoittaa Työterveyslaitos. Hanke toteutetaan ajalla 1.9.2021 - 31.7.2022. Sen toteuttajana on Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus yhteistyössä muun muassa Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien, Kauppakamarin, Seinäjoen Ammattikorkeakoulun ja Koulutuskuntayhtymä SEDUn kanssa. Hankkeeseen on nimitetty työelämänvalmentajaksi Ari Koivuniemi.

Program ordnas för hela familjen om vattenvisionen för Lappfjärds å-Storå (landskapen i Österbotten)10.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Syftet med visionsarbetet är att förbättra områdets dragningskraft och näringar samt att få lokalinvånarna och olika branschaktörer att delta i vården och utvecklingen av det gemensamma vattendraget. Vattenvisionen för samman områdets invånare och olika branschaktörer samt gör det möjligt att skapa en gemensam vision för avrinningsområdet. I anslutning till temat kan man nu besöka den ambulerande fotoutställningen i områdets bibliotek och bege sig ut på äventyr längs vattendragen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme