Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Lapväärtinjokilaakson Natura 2000-alueen hoito- ja käyttösuunnitelmasta toivotaan mielipiteitä (Pohjalaismaakunnat)

Jaa

Lapväärtinjokilaakson Natura 2000-alueen hoito- ja käyttösuunnitelma on valmisteltu vuosina 2019–2021 laaja-alaisessa teematyöryhmässä. Suunnitelma on laadittu osana Freshabit Life IP-hanketta ja se on yksi laajan valuma-aluesuunnitelman ja Vesivision osasuunnitelmista. Hoito- ja käyttösuunnitelman tavoitteena on luonnonsuojelun ja alueen muun käytön yhteensovittaminen. Lisäksi annetaan ohjeita ja ehdotuksia toimenpiteistä luontotyyppien tilan ja lajien elinympäristöjen turvaamiseksi tai parantamiseksi. Hoito- ja käyttösuunnitelmassa huomioidaan myös virkistyskäyttöä, ympäristökasvatusta, kulttuuriarvoja ja paikallisia elinkeinoja.

Suunnitelmaluonnos on yleisesti nähtävillä 21.4.–31.5.2021 välisen ajan verkkopalveluosoitteessa https://www.ely-keskus.fi/kuulutukset > valitse aluevalinnasta Etelä-Pohjanmaa. Ilmoitus on myös julkaistu Kristiinankaupungin, Isojoen, Karijoen ja Kauhajoen kuntien verkkosivuilla. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus toivoo alueen asukkailta ja kaikilta asiasta kiinnostuneilta mielipiteitä ja kannanottoja 31.5.2021 mennessä. Mielipiteitä voi lähettää Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukseen postitse (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, PL 262, 65101 Vaasa) tai sähköpostitse osoitteella kirjaamo.etela-pohjanmaa@ely-keskus.fi.

Euroopanmajavalle on laadittu toimintamalli

Samanaikaisesti hoito- ja käyttösuunnittelun kanssa on myös laadittu euroopanmajavaa koskeva toimintamalli. Toimintamallin tavoitteena on lisätä lajin hyväksyttävyyttä ja ehkäistä koettuja lajin aiheuttamia vahinkoja alueella. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus (luonnonsuojeluyksikkö), Suomen riistakeskus, Suomen metsäkeskus ja Luonnonvarakeskus Luke ovat osallistuneet toimintamallin valmisteluun. Toimintamalli on liitetty hoito- ja käyttösuunnitelmaan, ja lisäksi mallista on laadittu esite. Esite julkaistaan ja se on saatavilla suunnittelualueen lähellä olevista tiedotuspisteistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Luonnonsuojeluasiantuntija Hanna Backman, hanna.backman@ely-keskus.fi, tfn 0295 027 784

Vesivisio
https://vesivattenvisio.org/

Freshabit Life IP -hanke

www.metsa.fi/freshabit

Twitter: @FHPohjanmaa #FRESHABIT

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme