Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lars Swanljung lahjoitti nykytaiteen kokoelmansa Vaasan kaupungille

Jaa

Taiteenkeräilijä Lars Swanljung jatkaa vaasalaista keräilijäperinnettä lahjoittamalla kokoelmansa synnyinkaupunkiinsa. Lahjoitus vahvistaa Kuntsin modernin taiteen museon asemaa yhtenä keskeisenä nykytaiteen museona Suomessa. Teoksia on kokoelmassa yli 800 ja kokoelma karttuu yhä.

Andy Warhol: Mao (1972), Swanljungin kokoelma, kuva: Mikko Lehtimäki
Andy Warhol: Mao (1972), Swanljungin kokoelma, kuva: Mikko Lehtimäki

Lars Swanljung aloitti keräilyn 1980-luvulla. Ensimmäiset hankinnat olivat amerikkalaista poptaidetta Roy Lichtensteinilta ja Jim Dinelta. Myöhemmin keräily keskittyi pohjoismaiseen ja suomalaiseen nykytaiteeseen. Swanljungilla on ollut kyky havaita lupaavia nuoria taiteilijoita ja rohkeutta luottaa omaan näkemykseensä.

Kokoelma Swanljung vahvistaa Vaasan kaupungin museoiden kokoelmiin entuudestaan kuuluvaa pohjoismaista taidetta ja on tärkeä osa museoiden nykytaiteen kokoelmaa. Osa kokoelmasta on ollut talletettuna Kuntsin modernin taiteen museoon vuodesta 2007 lähtien.

Lahjoituksen yhteyteen kuuluu arkistoaineisto, joka käsittää taiteeseen ja kokoelman teoksiin sekä keräilyyn liittyviä dokumentteja. Kokoelmaa hallinnoi Vaasan kaupungin museot, joihin kuuluvat Kuntsin modernin taiteen museon lisäksi Tikanojan taidekoti, Pohjanmaan museo, Vaasan taidehalli ja Vanhan Vaasan museo.

Lahjoitusta juhlistetaan ensi vuonna Kuntsin modernin taiteen museossa järjestettävässä näyttelyssä. Näyttely avautuu helmikuussa ja on avoinna koko vuoden.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vs. museotoimenjohtaja Auli Jämsänen
Vaasan kaupungin museot
p. 040 7644125
auli.jamsanen@vaasa.fi

Kuvat

Andy Warhol: Mao (1972), Swanljungin kokoelma, kuva: Mikko Lehtimäki
Andy Warhol: Mao (1972), Swanljungin kokoelma, kuva: Mikko Lehtimäki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme