Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lastcykel till hjälp för att ordna små evenemang

Dela

I Vasa stadsbibliotek kan man låna en lastcykel med bibliotekskortet. Till lastcykeln Mobil scen hör ljudåtergivning som standardutrustning, så den kan också utnyttjas för att ordna ett litet evenemang eller att spela en konsert.

Mobila scenen heter Lila. Foto: Geir Byrkjeland.
Mobila scenen heter Lila. Foto: Geir Byrkjeland.

Tanken med lastcykeln Mobil scen är att underlätta ordnandet av egna små evenemang i Vasa. I den stora lådan är det praktiskt att transportera varor. Som specialutrustning har cykeln ljudåtergivning med mikrofon och högtalare. Alla apparater fungerar med batteri.

– I paketet finns i princip allt för att spela en liten konsert, det vill säga en mikrofon och anslutningar för instrument och olika ljudkällor. Med den kan man så klart också förstärka tal om det för evenemanget behövs det, berättar mediehandledaren Geir Byrkjeland från Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

Lastcykeln kan lånas i huvudbiblioteket med bibliotekskortet. Cykeln kan lånas från början av maj till slutet av oktober. Lånetiden är högst tre dagar.

Mobil scen har skaffats som en del av projektet Young Talk the Walk, som genomförs tillsammans med ungdomar, i samarbete med Vasa yrkeshögskola.

Se närmare information om Mobil scen och användningsregler på bibliotekets webbsida.

Nyckelord

Kontakter

Geir Byrkjeland, mediehandledare, Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster, tfn 040 168 0910, geir.byrkjeland@vasa.fi

Bilder

Mobila scenen heter Lila. Foto: Geir Byrkjeland.
Mobila scenen heter Lila. Foto: Geir Byrkjeland.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Gripbar, krambar och omöjlig – Årets unga konstnär 2022 Emma Jääskeläinens privatutställning i Kuntsi museum för modern konst30.9.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Årets unga konstnär 2022 är Emma Jääskeläinen. Konstnären, som är känd för sina massiva stenskulpturer, gör konst som är mångfasetterad, materialmedveten och lekfull. Konstverken visas på Kuntsi museum för modern konst 1.10 2022–29.1 2023. Samtidigt visas Kristian Krokfors utställning Forever Young. Krokfors, som är född i Österbotten, valdes till den allra första Årets unga konstnär 1984.

Käteen mahtuva, halattava, mahdoton – Vuoden nuori taiteilija 2022 Emma Jääskeläisen yksityisnäyttely Kuntsin modernin taiteen museossa30.9.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden nuori taiteilija 2022 on Emma Jääskeläinen. Massiivisista kiviveistoksista tunnetun taiteilijan monisäikeinen, materiaalitietoinen ja leikillinenkin taide esittäytyy Kuntsin modernin taiteen museossa 1.10.2022–29.1.2023. Samaan aikaan nähdään ensimmäiseksi Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 1984 valitun pohjalaissyntyisen Kristian Krokforsin näyttely Forever Young.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum