Pirkanmaan hyvinvointialue

Lasten- ja nuorisopsykiatrian uudisrakennukselle päätettiin hakea rakennuslupaa

Jaa
Aluehallitus päätti maanantaina hankesuunnitelmasta ja rakennusluvan hakemisesta ministeriön aiemmin hyväksymälle Taysin lasten- ja nuorisopsykiatrian uudisrakennukselle.

Lasten- ja nuorisopsykiatrian kasvaneen palvelutarpeen vuoksi palveluihin on syntynyt lisätilan tarve nykyisissä Taysin Q- ja L-rakennuksissa. Rakennuslupaa tullaan hakemaan sairaala-alueen Y-talon paikalle. Se sijaitsee uuden aikuispsykiatrian sairaalarakennuksen läheisyydessä ja on tällä hetkellä vuokrattuna Tays tukisäätiölle henkilökunnan vuokra-asunnoiksi.

Uusi paikka mahdollistaa toiminnalle tarvetta vastaavat tilat sekä nykyistä rauhallisemman sijainnin ulkoilupihoineen. Uudisrakennus palvelee koko Sisä-Suomen yhteistyöaluetta.

Nykyisen Y-talon asukkaiden vuokrasopimukset ja tontin maanvuokrasopimus Tays tukisäätiöltä irtisanotaan vasta sitten, kun hankkeen rakennuslupa on saanut lainvoiman. Investointipäätöstä käsitellään myöhemmin aluehallituksessa ja -valtuustossa.

Lasten- ja nuorisopsykiatrian uudisrakennus on sosiaali- ja terveysministeriön hyväksymässä Pirkanmaan hyvinvointialueen investointisuunnitelmassa vuosille 2023-26. Aluehallitus päätti maanantaina esittää aluevaltuustolle investointisuunnitelman hyväksymistä vuosille 2024-2027. Lisäksi esitetään käynnistettäväksi neuvottelut valtiovarainministeriön kanssa lainanottovaltuuden muuttamiseksi.

Talousarvion valmistelu käynnistynyt

Hyvinvointialueella on käynnistynyt ensi vuoden talousarvion laadinta. Valtion rahoitus antaa toiminnalle raamit, ja rahoitus on yleiskatteellista ja vuositasolla kiinteä määrä. Aluehallitus lähetti maanantain kokouksessaan vuoden 2024 alustavat tavoitteet valiokunnille ja vaikuttamistoimielimille lausunnoille.

Hyvinvointialueen strategian toimeenpanosuunnitelmaan sisältyy noin 20 miljoonan euron vuosittainen tuottavuustavoite, jotta mahdollistetaan toiminnan ja talouden tasapainon lähivuosina. Maaliskuun talouden toteutuman mukainen alijäämäennuste on 33 miljoonaa euroa. Talouden ja toiminnan kokonaistilanteeseen palataan syyskuussa, jolloin käynnistetään tarvittavat toimenpiteet talouden tasapainottamiseksi.

Pihlajalinnan tytäryhtiöiden muutossopimus hyväksyttiin

Aluehallitus hyväksyi muutossopimukset Pihlajalinnan tytäryhtiöiden Kolmostien Terveyden ja Mäntänvuoren Terveyden kanssa. Muutoksena aiempaan hyvinvointialue tuottaa itse alueen asukkaille vaativan erikoissairaanhoidon palvelut. Lisäksi hyvinvointialue tuottaa jatkossa osan lasten, nuorten ja perheiden palveluista, joita yhtiöt ovat tuottaneet. Hyvinvointialue yhtenäistää myös ulkoistuskuntien asukkaiden palveluja ja käytäntöjä, silti suurin osa palveluista tuotetaan aiempaan tapaan.

Maanantaina hyväksyttiin myös lähivuosien viestintäohjelma. Hyvinvointialueen viestinnän periaatteita ovat avoimuus ja palveluhenkisyys, saavutettavuus, oikea-aikaisuus, vastuullisuus, vaikuttavuus ja rohkeus.

Myös muut aluehallituksen listalla olleet asiat hyväksyttiin esityksen mukaisesti.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaalaisia palvellaan ensi vuonna uudella digiklinikalla – hankinta käynnistyy7.6.2023 16:18:40 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue on käynnistämässä uuden digitaalisen sote-klinikan hankintaa. Digiklinikalla voidaan jo ensi vuoden aikana arvioida asukkaiden hoidon tarvetta sekä tarjota hoitajan tai lääkärin vastaanottopalveluja. Se tarjoaa nykyaikaisen ja yhdenmukaisen yhteydenottokanavan niihin hyvinvointialueen terveyspalveluihin, joihin nykyään hakeudutaan useimmiten soittamalla.

Yhä useampaa päivystyspotilasta voidaan jatkossa hoitaa kotona – päivystyspalvelujen ja kotisairaalan kehittämisehdotukset aluehallituksessa 12.6.7.6.2023 16:03:29 EEST | Tiedote

Pirkanmaan päivystyspalvelujen toimintatapoja ja kiirevastaanottoja esitetään yhtenäistettäväksi. Yhä useampi potilas hoidettaisiin jatkossa kotisairaalan tuella kotona. Myös sairaalasta kotiutumista ja jatkohoitoon siirtymistä on tarkoitus koordinoida jatkossa tehokkaammin ja hoiva- ja asumispalveluihin tarjota ympärivuorokautinen lääkärikonsultaatio tarpeettomien päivystyskäyntien ehkäisemiseksi. Päivystysselvitystä ja kotisairaalan laajentamista käsitellään aluehallituksessa 12.6. Kesäkuun aikana käsiteltäväksi on valmistumassa myös palvelujen verkoston periaatteet.

Henkilökohtaisen avun käyttäjien kannattaa varautua ensi viikon lakkoon2.6.2023 07:55:00 EEST | Tiedote

JHL on antanut henkilökohtaisten avustajien lakkovaroituksen ajalle 6.-12.6.2023. Lakko koskee niitä henkilökohtaisen avun käyttäjiä, jotka kuuluvat työnantajina Heta-liittoon ja joiden henkilökohtaisen avustajan tehtävät ovat palkkaryhmässä A. Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa neuvontaa ja ohjausta, jos työtaistelu uhkaa henkilökohtaisen avun käyttäjän henkeä tai terveyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme