Kustantamo S&S

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia Sofia ja Amanda Chanfreaun lastenromaanille Kirahvin sydän on tavattoman suuri

Jaa
Sofia Chanfreaun kirjoittama ja Amanda Chanfreaun kuvittama lastenromaani Kirahvin sydän on tavattoman suuri (Giraffens hjärta är ovanligt stort, suom. Outi Menna) on lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittaja. Sisarusten ensimmäinen kirja on saanut ylistävän vastaanoton. Kirja on myös Runeberg Junior -ehdokas.

30 000:n euron tunnustus jaetaan vuosittain ansiokkaalle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle. Voittajan valitsi kuuden ehdokkaan joukosta näyttelijä ja luokanopettaja Ernest Lawson. Hän kuvaa lukukokemustaan muun muassa näin:

"Valitsijana en kuitenkaan toiminut minä, vaan se Ernest, joka lapsena luki ihan liian vähän. Tämän kirjan hän olisi lukenut. Uudestaan ja uudestaan. Kirjan tekijät ovat onnistuneet luomaan maailman, jossa kirjaimellisesti ihan mikä tahansa on mahdollista, ja jonka pohjattoman rikkaan kielen ja kuvituksen ääreltä ei haluaisi lähteä koskaan pois."

***
Kirahvin sydän on tavattoman suuri on kaunis ja maaginen satu Kirahvisaarella asuvasta Vegasta, jonka elämässä mielikuvituseläimillä on ihmisiä suurempi sija. Vega ei ole koskaan tavannut äitiään, ja kun hän kysyy äidistä isältä ja isoisä Hektorilta, nämä puhuvat aivan hämäriä. Kun Vega saa yllättävän kirjekaverin, hän päättää lähteä seikkailuun saadakseen lisää tietoa äidistä. 

Sofia Chanfreau (s. 1986) on musiikkituottaja, ääniteknikko ja kirjailija. Hän on opiskellut musiikkia, äänitekniikkaa ja luovaa kirjoittamista Ruotsissa ja Los Angelesissa. Hän on syntynyt Helsingissä, kasvanut Ahvenanmaalla ja asuu Malmössä. 

Amanda Chanfreau (s. 1983) on tatuoija ja kuvittaja. Hänellä on opiskellut Ruotsissa kuvataidetta, tekstiilitaidetta ja tatuointia. Hän on syntynyt Helsingissä, kasvanut Ahvenanmaalla ja asuu Malmössä yhdessä puolisonsa ja tyttärensä kanssa.

Kirjan on suomentanut Outi Menna, ja alkuteoksen Giraffens hjärta är ovanligt stort on julkaissut Schildts & Söderströms. Ikäsuositus 6–12.

S&S:llä oli kaksi lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokasta. Toinen ehdokas oli Ellen Strömbergin Mehän vaan mennään siitä ohi (Vi ska ju bara cykla förbi, suom. Eva Laakso). Strömbergin nuortenromaani sai tämän viikon maanantaina Ruotsissa vastaavan palkinnon eli August-palkinnon.

Otteita arvioista:

"Det skulle inte förvåna mig om Giraffens hjärta är ovanligt stort blir något av en klassiker."
Janet Wallsten, Österbottens Tidning

"Denna generationsöverskridande fantasyberättelse lämpar sig för en bred åldersgrupp – alla åldrar kan säkerligen njuta av denna stundvis galna skildring av Giraffön."
Mathilda Londen, Åbo Underrättelser

“Lastenromaanin tunnelma on paikoin kaihomielinen, mutta omaperäinen tarinamaailma pitää lukijan hyvin otteessaan. Kirahvin sydän on tavattoman suuri puhuu kauniisti lapsen oikeudesta olla oma itsensä, kaikkine erityispiirteineen ja persoonallisine oikkuineenkin.”
Päivi Heikkilä-Halttunen, Lastenkirjahylly-blogi

Haastattelupyynnöt: jonas.sundstrom@sets.fi

Arvostelukappaleet: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kuva: Mikael Morueta Holme
Kuva: Mikael Morueta Holme
Lataa
Kuva: Mikael Morueta Holme
Kuva: Mikael Morueta Holme
Lataa
Sofia Chanfreau, kuva: Mikael Morueta Holme
Sofia Chanfreau, kuva: Mikael Morueta Holme
Lataa
Amanda Chanfreau, kuva: Mikael Morueta Holme
Amanda Chanfreau, kuva: Mikael Morueta Holme
Lataa
Amanda Chanfreau
Amanda Chanfreau
Lataa
Amanda Chanfreau
Amanda Chanfreau
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Miten baletti istuu nykyajan taidekäsitykseen? Onko sen ilmaisukieli vanhentunutta ja vaatimukset liian kovia?24.3.2023 08:49:00 EET | Tiedote

Henna Raatikainen aloitti baletin nelivuotiaana, ja kahdeksanvuotiaana hänet hyväksyttiin Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitokseen. Baletin ihanteet istutettiin niin syvälle hänen selkärankaansa, että hän ei tullut esittäneeksi kysymystä: Miksi? Kunnes hän lopetti. Omakohtaisessa ja nautinnollisen sivistyneessä kirjassaan Kuinka baletti nousi jaloista päähäni Raatikainen pohtii baletin syvintä olemusta ja sen asemaa nyky-yhteiskunnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme