MessukeskusMessukeskus

Lasten uimataito tärkeä teema Lapsimessuilla

Jaa

Lapsimessujen ohjelmalavalla puhutaan ja annetaan tänä vuonna vinkkejä päivittäin lasten uimataidon oppimiseen. Perjantaina 22.4. järjestettävässä paneelikeskustelussa ovat mukana mm. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitosta (SUH) Tero Savolainen ja Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari NasimaRazmyar.

Lapset oppivat usein uimaan 6–10-vuotiaina, siksi monilla tämän ikäisillä lapsilla on koronarajoitusten aikaan syntynyt uimataidon oppimisvajetta. Lapsimessujen ohjelmistossa on päivittäin tarjolla tietoiskuja ja vinkkejä lasten uimaopetukseen, mutta myös keskustelua siitä kenen vastuulle se kuuluu. Paneelikeskustelussa kuullaan Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton tutkimustuloksia lasten uimaopetuksen tilasta, sen tasa-arvosta kunnissa ja koronan aiheuttamien rajoitusten seurauksista kuten uimaopettajapulasta ja oppimisvajeesta.

Asiasta ovat keskustelemassa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton koulutussuunnittelija Tero Savolainen, Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Nasima Razmyar, uimaopetuksesta vastaava Mari Levänen Lohjan Neidonkeitaasta ja uimaopettaja Tiina Ahonen. Uimataidon oppimista tukevia vinkkejä jakavat lapsimessuilla Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ja Folkhälsan.

”Positiivista on, että uinti on ainoana lajina säilyttänyt asemansa liikunnan opetussuunnitelmassa, mutta toteutustapa vaihtelee hyvin paljon eri kunnissa. Nostamme asian esille, jotta vanhemmat ja kuntien päättäjät heräävät huoleemme uimataidon polarisoitumisesta. Asukaslukuun suhteutettuna Suomessa hukkuu enemmän ihmisiä kuin muissa Pohjoismaissa”, sanoo Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kouluttaja Tero Savolainen.

Kuuden tunnin haaste #uintia6tuntia 

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ja Lapsimessut haastavat Suomen kunnat, lasten vanhemmat, isovanhemmat sekä lasten kummit kuuden tunnin uintihaasteeseen. 

Tavoitteena on tuoda esiin säännöllisen harjoittelun merkitys sekä haastaa kunnat tarkastelemaan kouluissa annettavan uinninopetuksen riittävyyttä.

Kuusi tuntia uintia lukuvuodessa kaikilla alaluokan luokka-asteilla antaa lapselle mahdollisuuden oppia ikätasoisesti vesiturvallisuutta ja uintitekniikoita, mikä on erinomainen panostus henkivakuutuksen lisäksi tulevaisuuden kansanterveyteen. Kuudella yhteisellä uintikerralla myös jokaisen lapsen läheiset aikuiset voivat osaltaan auttaa lasta veteen totuttautumisessa ja uimaan opettelussa”, kiteyttää Savolainen.

SUH:n kunnille teettämän tutkimuksen mukaan lapset ovat Suomessa hyvin eriarvoisessa asemassa, mitä tulee koulujen uimaopetukseen. Opetussuunnitelman tavoitteena lapsen tulisi oppia kuudenteen luokkaan mennessä uimataidon perusteet sekä oppia pelastautumaan vedestä. SUH suosittelee sen toteuttamiseen kuutta opetustuntia uintia joka lukuvuosi alakoulun ajan. Osa kunnista toteuttaa tätä täsmällisesti, osa painottaen enemmän alakoulun ensimmäisiä luokkia. Pääkaupunkiseudulla uimassa käydään normaaliolosuhteissa 1–4 kertaa luokka-asteesta riippuen. Tämän lisäksi luokkien ryhmäkoot suhteessa uimaopettajien määrään vaikuttavat opetuksen laatuun. Lisätietoa ja vinkkejä #uintia6tuntia. Kenen vastuulla on uimaopetus – paneelikeskustelu

#uintia6tuntia #uimataito #lastenpuolella 

Messukeskus järjestää Lapsimessut yhteistyökumppaneinaan Suomen Lastenhoitoalan Liitto, Lasten ja nuorten keskus sekä EFU-Projektit Oy.

Lapsimessut ja samaan aikaan järjestettävä OutletExpo Helsingin Messukeskuksessa 22.-24.4.2022 |www.lapsimessut.fi | #lapsimessut2022 | www.facebook.com/lapsimessut | ig: @lapsimessut

Lisätiedot: Messukeskus; tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com , SUH; koulutussuunnittelija Tero Savolainen, 050 491 7444,  tero.savolainen@suh.fi.

Kuvia edellisiltä Lapsimessuilta ja messujen tunnus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

PulPaper 2022 -tapahtuman koko ohjelma julkaistu24.5.2022 13:43:38 EEST | Tiedote

Metsäteollisuuden kansainvälinen PulPaper 2022 -tapahtuma järjestetään tiistaista torstaihin 7. – 9.6.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma koostuu näyttelystä, johon osallistuu noin 250 yritystä ja ohjelmasta, joka on kokonaisuudessaan englanniksi. Ohjelmaa järjestetään messualueen Future Squarella ja tapahtumassa on kaksi maksullista seminaaria PulPaper Conference ja Green Economy Business Summit. Tapahtuma tarjoaa lisäksi paljon verkostoitumistilaisuuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme