Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Lastensuojelusta nuorille kertova palvelu ehdolla Hyvä käytäntö -palkinnon saajaksi

Jaa

Pelastakaa Lapset ry on kehittänyt toimintamallin, joka vastaa nuorten esittämiin kysymyksiin lastensuojelusta videoilla. Toimintamalli on ehdolla kansallisen sosiaalialan Hyvä käytäntö -palkinnon saajaksi.

Lapset ja nuoret voivat lähettää Pelastakaa Lapset ry:lle lastensuojeluun liittyviä kysymyksiä nimettömästi. He saavat vastauksen kysymyksiin minuutin mittaisilla videoilla Instagramissa. Videot ovat valtakunnallisesti kaikkien katsottavissa.

Olennaista palvelussa on, että kaikkiin kysymyksiin vastataan. Näin valta Kysy lastensuojelusta -kanavan sisällöstä on kysymyksiä esittävillä lapsilla ja nuorilla. Palvelussa on vastattu marraskuun 2020 loppuun mennessä yhteensä 133 kysymykseen.

Videot ovat saaneet hyvää palautetta nuorilta: "Tili on hyvä olla olemassa, koska nuorilla ei ole muuta paikkaa kysyä samanlaisista asioista."

Kysy lastensuojelusta -Instagram-palvelu on kehitetty Pelastakaa Lapset ry:ssä.

Lue lisää toimintamallista

Palkintofinalistiksi 44 ehdokkaan joukosta

Pelastaa Lapset ry:n Kysy lastensuojelusta -toimintamalli on valittu yhdeksi neljästä Hyvä käytäntö -palkintofinalistista. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 44 ehdokasta.

Finalistien valinnassa painotettiin niiden monimuotoisuutta. Tärkeitä kriteereitä olivat myös käytäntöjen ajankohtaisuus, sovellettavuus ja toteutettu vaikutuksen arviointi.

Hyvä käytäntö -palkinnon voittajan päättää Sosiaalialan asiantuntijapäivien sisältöryhmä, jossa on jäseniä sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentiasta, Innokylästä, Tampereen yliopistosta ja ammattikorkeakoulusta sekä Globex Oy:stä.

Toimintamallin kehittäjät kertovat mielellään lisää työstään:

Hanna Tulensalo, hanna.tulensalo@pelastakaalapset.fi, puh. 040 5640835.

Hyvä käytäntö -palkinto

Hyvä käytäntö -finalistit esittelevät työtään 9.-10.3. virtuaalisilla Sosiaalialan asiantuntijapäivillä, jossa myös julistetaan kilpailun voittaja. Hyvä käytäntö -palkinto jaetaan vuonna 2021 jo 14. kerran. Palkintona on 1000 euroa ja matka sosiaalialan konferenssiin ulkomaille.

Lisätietoja palkinnosta:

Talentian työelämäasioiden päällikkö Marjo Varsa, marjo.varsa@talentia.fi, puh. 09 3158 6022.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Ratamestarinkatu 11
00520 HELSINKI

Vaihde: +358 9 3158 6000, toimisto@talentia.fihttps://www.talentia.fi

Ammattijärjestö Talentia ajaa ja valvoo korkeasti koulutettujen sosiaalialan ammattilaisten palkkauksellisia ja ammatillisia etuja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Sosiaalityön päivä: Sosiaalihuollon kriisi vaarantaa yhteiskuntarauhan16.3.2021 06:00:00 EET | Tiedote

Kansainvälistä sosiaalityön päivää vietetään tänään 16.3. jälleen pahenevan koronakriisin keskellä. Vuoden aikana ihmisten hätä on kasvanut niin Suomessa kuin globaalisti. Päättäjien ja median katseet ovat kuitenkin olleet tiukasti terveydenhuollon kantokyvyssä, vaikka sosiaalihuollon kantokyky on ylittynyt jo ennen pandemiaa. Samaan aikaan koronan ehkäisyä on tehty Suomessa puhtaasti terveyskulmasta, vaikka seuraukset näkyvät raskaasti koko yhteiskunnassa ja voimakkaimmin kaikkein heikoimmassa asemassa olevien elämässä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme