Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lättnader i avgifterna för morgon- och eftermiddagsverksamheten

Dela

I Vasa beviljas gottgörelser för avgifterna för morgon- och eftermiddagsverksamhet för elever i åk 1-2 inom den grundläggande utbildningen om barnet är hemma i distansundervisning. De elever som deltar i närundervisning har fortfarande även rätt till morgon- och eftermiddagsverksamhet.

Enligt regeringens beslut har alla elever i åk 1-3 rätt att delta i närundervisning. En stark rekommendation är dock att eleverna studerar hemma på distans om det bara är möjligt för familjerna.  

Morgon- och eftermiddagsverksamheten är avsedd för elever i åk 1-2 och för elever i andra årskurser med rätt till särskilt stöd. Gottgörelse beviljas för avgifterna som uppbärs för verksamheten om barnet är hemma.

Det finns två gottgörelseperioder, 18-31.3 och 1-13.4. Av månadsavgiften tillgodoses 50 procent, om barnet är hemma hela perioden i fråga. Barnet kan vara frånvarande från verksamheten antingen en period eller båda perioderna utan avbrott.

Gottgörelsen syns i fakturan för mars och/eller april.

Elever som deltar i närundervisningen har rätt till morgon- och eftermiddagsverksamhet

De elever som deltar i närundervisningen har fortfarande även rätt till morgon- och eftermiddagsverksamhet.

Om vårdnadshavarna vill säga upp barnets plats inom morgon- och eftermiddagsverksamheten, måste detta görs skriftligen (apip@vaasa.fi). Uppsägningstiden är minst en månad. Faktureringen fortsätter till fullt belopp (eller 50 % beroende på användningstiden) fram till slutet av den hela månad som följer på uppsägningsmånaden.

Om stadsrådet beslutar om att undantagsförhållandena fortsätter efter 13.4.2020, fattas ett nytt beslut om gottgörelse för avgifterna för morgon- och eftermiddagsverksamheten.

Kontakter

finskspråkiga grundläggande utbildningen: skoldirektör Kari Nummela, 040 754 7702, kari.nummela@vaasa.fi 
svenskspråkiga grundläggande utbildningen: skoldirektör Marianne West, 040 777 3225, marianne.west@vaasa.fi 

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum