Vaasan kaupunki - Vasa stad

Latuja, luistelualueita ja rinteitä laitetaan vauhdilla kuntoon

Jaa

Vaasassa pääsee jo hiihtämään ja luistelemaan. Latuja ja luistelualueita on kunnostettu marraskuun lopulta lähtien. Öjbergetin laskettelurinteitä tykitetään myös parhaillaan, ja rinteet saadaan mahdollisesti auki jo ennen koulujen joululomia.

Ensilumenlatu Öjbergetillä. Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Ensilumenlatu Öjbergetillä. Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari

Ajantasaisen tiedon Vaasan kaikkien luistelualueiden, latujen ja rinteiden kunnosta voi tarkistaa kaupungin latu-, jää- ja rinneinfosta osoitteesta https://geoinfo.vaasa.fi/sovellukset/latuinfo/fi.html.

- Öjbergetin ensilumenlatu on valmis, ja siellä voi hiihtää vapaalla ja perinteisellä tyylillä. Lähestulkoon kaikki muutkin latukohteet on painettu, mutta luonnonlunta on kuitenkin vielä niin niukasti, ettei perinteisen tyylin latujen vetäminen ole ollut mahdollista monillakaan kuntoradoilla.

kertoo liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen.

Öjbergetille laskettelemaan mahdollisesti jo ennen koulujen joululomia

Öjbergetin laskettelurinteitä on tykitetty lumella 26.11. lähtien.

- Toivottavasti kelit suosivat, jotta pääsisimme avaamaan rinteet tänä vuonna ennätysaikaisin, Lehtonen toivoo.

Öjbergetin tilannetta kannattaa myös seurata latu-, jää- ja rinneinfosta (https://geoinfo.vaasa.fi/sovellukset/latuinfo/fi.html). Öjbergetillä on käytössä myös nettikamera. Kamera löytyy Öjbergetin verkkosivulta osoitteesta www.vaasa.fi/ojberget.

Yhdeksäntoista luistelualuetta auki

Luistelualueiden jäädyttäminen alkoi Vaasassa 25.11. pesäpallostadionin, Huutoniemen, Isolahden ja Vöyrinkaupungin jäillä. Avoinna on 9.12. jo yhteensä 13 luistelualuetta ja kaukaloa. Pienempiä puistojäitä on avoinna yhteensä kuusi.

Pääsääntöisesti ensin jäädytetään kaukalot ja isot jäät. Hoidettavana on yhteensä noin 25 luistelualuetta ympäri Vaasaa sekä lisäksi noin kymmenen pienempää jääaluetta esimerkiksi leikkipuistojen yhteydessä

- Luvassa olevan lämpimämmän jakson vuoksi keskitymme nyt vahvistamaan valmiina olevia jääalueita. Pienempien jääalueiden tekeminen jatkuu tästä johtuen vasta kun keliolosuhteet ovat siihen otolliset, Lehtonen kertoo.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ensilumenlatu Öjbergetillä. Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Ensilumenlatu Öjbergetillä. Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme