Like Kustannus

Laura Gustafssonin Mikään ei todella katoa käsittelee epätoivoista taistelua muunlajisten eläinten hyväksi

Jaa
Mikään ei todella katoa on Laura Gustafssonin kuudes romaani ja pyörremyrskymäinen tarina eläinteollisuudesta, idealismista ja lajirajat ylittävästä kumppanuudesta.

Keski-ikäistyvä ammattiaktivisti huomaa kadottaneensa uskon elämään. Vuosikaudet hän on hiippaillut öisissä navetoissa, tuijottanut karmaisevaa videomateriaalia ja tehnyt kärsivällistä valistustyötä. Silti vieläkin joku kysyy, eikö hän ole ajatellut porkkanoiden tunteita. Eläinteollisuus kasvattaa tuotantomääriään, eikä auta, vaikka muotitalot kieltäytyvät turkiksista ja kahviin kaadetaan kauramaitoa. Ylivoimaisen vastustajan edessä hän joutuu valitsemaan, jatkaako taistelua vai onko pako paras vaihtoehto.

Laura Gustafsson (s. 1983) nousi vuonna 2011 rytinällä Suomen kirjallisuuskenttään menestysromaanillaan Huorasatu, joka oli ehdolla Finlandian, Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon ja Nuori Aleksis -palkinnon saajaksi. Dramaturgiksi kouluttautunut Gustafsson työskentelee myös teatterin, tv:n ja kuvataiteen parissa. Lisäksi hän on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, kolumnisti ja podcastaaja. Vuodesta 2012 Gustafsson on tehnyt yhteistyötä kuvataiteilija Terike Haapojan kanssa. Työparin teoksia on nähty Helsingin Taidemuseon yksityisnäyttelyssä sekä kansainvälisissä biennaaleissa, ja projekti on saanut Mediataiteen valtionpalkinnon. Yhdessä toimittaja Emilia Männynvälin kanssa Gustafsson tekee kirjallisuusaiheitakin sivuavaa Syndikaatti-podcastia.

Mikään ei todella katoa ilmestyy 9.3.2023.

Haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: jenni.heiti@like.fi

Sähköiset ja kovakantiset arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Maailman legendaarisin räppäri murhattiin vuonna 1996, mutta hänen muistonsa ei himmene – Like julkaisee Tupac Shakurin elämäkerran lokakuussa16.5.2023 15:50:54 EEST | Tiedote

Tupac Shakur eli 2Pac (1971–1996) oli yksi maailman tunnetuimmista räppäreistä, ja hänen elämänsä myötäili laulujen sanoja. Eriarvoisuutta ja poliisiväkivaltaa vastaan hyökännyt räppäri ehti olla osallisena ampumavälikohtauksissa ja istua vankilassa mutta myös näytellä hittielokuvissa ja myydä kymmeniä miljoonia albumeja. Shakur ammuttiin vuonna 1996, vain 25-vuotiaana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme