Docendo

Laura Halmisen kirja kertoo miten nuoresta leipurista tuli neuvostovakooja ja maanmiehensä surmaama punaupseeri

Jaa
Toimittaja Laura Halmisen Upseeri ja vakooja – Suomalaisloikkari Emil Vaateri -historiateoksen julkistustilaisuus järjestetään Helsingissä 8.3. klo 13.00–15.00 Ravintola Ostrobotniassa, osoitteessa Museokatu 10. Samassa tilaisuudessa julkistetaan myös Sakari Viinikaisen teos Kalevankankaan verilöylystä Talvisodan taisteluihin. Tervetuloa historialliseen iltapäivään!
Upseeri ja vakooja – Suomalaisloikkari Emil Vaateri -kirja julkaistaan 8.3.
Upseeri ja vakooja – Suomalaisloikkari Emil Vaateri -kirja julkaistaan 8.3.

Vuoden 1918 sisällissota vei tuhansia suomalaisia rakentamaan Neuvostoliittoa vuonna 1918. Yksi heistä oli lappeenrantalainen Emil Vaateri, joka palasi Suomeen myöhemmin vakoojana. Puna-armeijassa asti kapteeniksi ylennyt Vaateri katosi jatkosodassa vuonna 1941.

Hänet ampuneen Laguksen lähettiupseerin myötätunto ja tämän pojan neuvokkuus käynnistivät tapahtumaketjun, jossa kului vuosikymmeniä, ennen kuin Vaaterin nuori sukulainen rohkeni raottaa rautaesirippua.

Upseeri ja Vakooja esittelee repeytyneitä juuriaan etsiviä ihmisiä, ideologioiden synnyttämiä ristiriitoja sekä niistä aiheutuneita ratkaisuja haikealla lempeydellä. Vaaterin outo tarina ulottuu nykyaikaan asti ja opettaa, miten lohdullista voi olla lääkitä niitä historian aiheuttamia haavoja, jotka kauan sitten jäivät tulehtuneina hoitamatta.

”Hieno kirja, jossa Halminen kuljettaa lukijaa kohti yllätyksiä ja tuntemattomia tapahtumia” 
– René Nyberg, suurlähettiläs

”Halminen kuvaa asiantuntevasti, mitä Neuvostoliitto teki ihmiselle.”
– Sofi Oksanen, kirjailija

Laura Halminen on palkittu tutkiva journalisti, joka on perehtynyt tiedusteluun. Yksilöiden valinnat historian murroskohdissa ovat hänelle jatkuva inspiraation lähde.

Laura Halminen: Upseeri ja vakooja – Suomalaisloikkari Emil Vaateri (Docendo 2023), sidottu, 272 sivua.

Ennakkoilmoittautumiset julkistukseen
www.lyyti.in/historiakirjojen_yhteisjulkistus

Arvostelukappaletiedustelut
tiedotus@docendo.fi – toimittaja, kysy meiltä ennakkoon kirjan sähköistä vedosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Upseeri ja vakooja – Suomalaisloikkari Emil Vaateri -kirja julkaistaan 8.3.
Upseeri ja vakooja – Suomalaisloikkari Emil Vaateri -kirja julkaistaan 8.3.
Lataa
Lataa
Laura Halminen. KUVA: Sirpa Räihä.
Laura Halminen. KUVA: Sirpa Räihä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Mitä jokaisen tulisi tietää tekoälystä – käytännönläheinen matkaopas tulevaisuuteen, johon tekoäly meidät vie23.3.2023 02:00:00 EET | Tiedote

Tekoäly vaikuttaa elämäämme monella tavalla jo nyt. Se on keskeinen tekijä maailman muuttumisessa. Jokaisen meistä tulee tietää tekoälystä vähintään perusasiat. Jukka Kolarin ja Aleksi Kallion Tekoäly 123 – Matkaopas tulevaisuuteen kertoo ymmärrettävästi, miten suomalaiset ihmiset ja yritykset voivat käyttää tekoälyn mahdollisuuksia hyödykseen- ja huvikseen. Esitietoja asiasta ei tarvita.

Sakari Viinikainen kertoo yhden rykmentin ja sen värikkäiden persoonien kautta tarinan Suomen armeijan kehittymisestä sisällissodan tyrskyistä talvisodan taisteluihin8.3.2023 02:00:00 EET | Kutsu

Sakari Viinikaisen tietoteoksen, Kalevankankaan verilöylystä talvisodan taisteluihin – Keski-Suomen Rykmentti ja Suomen sotaväen synty, julkistustilaisuus järjestetään Helsingissä 8.3. klo 13.00–15.00 Ravintola Ostrobotniassa, osoitteessa Museokatu 10. Samassa tilaisuudessa julkistetaan myös Laura Halmisen kirja Upseeri ja vakooja – Suomalaisloikkari Emil Vaateri. Tervetuloa historialliseen iltapäivään!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme