Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Legendaarinen Töölön kisahalli uudistuu – ole uudistaja ja osallistu suunnitteluun

Jaa

Vuonna 1935 valmistunut ja olympianäyttämönäkin ollut, alun perin Messuhallina toiminut, rakennus antoi vuonna 1975 pysyvästi kodin urheilijoille ja kuntoilijoille. 70-luvulta lähtien Kisiksen aktiivisiksi käyttäjiksi ovat löytäneet niin telinevoimistelijat, miekkailijat, palloilijat, kamppailulajien edustajat, katutanssijat, omaehtoiset kuntoilijat kuin jumppaajatkin. Vuosikymmenien ahkeran käytön jälkeen on tullut aika uudistaa ja nykyaikaistaa rakennuksen tilat, sekä päivittää käsitys siitä, mitä liikkuminen nyt ja tulevaisuudessa edellyttää. Tavoitteena on luoda Kisahallista paikka, joka innostaa helsinkiläiset liikunnan pariin ja luo toimivat tilat urheilijoille seuraaviksi vuosikymmeniksi.

Töölön kisahallin perusparannuksen rakennustyöt alkavat tämän hetken tiedon mukaan vuonna 2023. Kuva: Monifoto oy/Helsingin kaupunginmuseo
Töölön kisahallin perusparannuksen rakennustyöt alkavat tämän hetken tiedon mukaan vuonna 2023. Kuva: Monifoto oy/Helsingin kaupunginmuseo

Kisahallin perusparannuksen tarveselvitystä kootaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla syksyn 2019 aikana, ja hankesuunnittelun on tarkoitus alkaa vuoden 2020 alussa. Osallistamme Kisahallin nykyiset ja tulevat käyttäjät hankkeen kaikissa vaiheissa. Käyttäjien kuulemisen tarkoitus on suunnitella Kisahallin tiloista ja palveluista mahdollisimman toimivat erilaisille liikkujille.

Tule keskustelemaan siitä, mikä nykyisissä tiloissa toimii, mikä ei, ja mitä tulevaisuuden liikunnan harrastaminen Kisahallissa voikaan olla.
AIKA: tiistai 12.11.2019 klo 17.30–19.00
PAIKKA: Kisahalli, Paavo Nurmen kuja 1 F (opastus Kisahallin aulasta)
ILMOITTAUTUMINEN: 8.11. mennessä tästä linkistä.

Mukana tilaisuudessa ovat kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio, liikuntajohtaja Tarja Loikkanen sekä muuta Helsingin liikuntapalvelujen henkilöstöä. Tilaisuudessa tarjolla kahvia sekä pientä suolaista.

Osallistu myös nettikyselyyn ”Kisahalli uudistuu - mitä kehittäisit Kisahallissa?”, ja kerro millainen Kisiksen tulisi olla tulevaisuudessa: uusikisahalli.fi.
Nettikyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 10 kappaletta Helsinki-tuotepaketteja (sis. kangaskassi, Mizu-juomapullo ja kaksi leffalippua)

Töölön kisahallin perusparannuksen vaiheet tämän hetken tiedon mukaan:
tarveselvitys 8/2018–12/2019
hankesuunnittelu, suunnittelu 1/2020–12/2022
rakentaminen 1/2023–8/2025

Lisätietoja:
Kisahallin perusparannus
Jyrki Inkinen
yksikön päällikkö
kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, liikuntapalvelut
050 0502756
jyrki.inkinen@hel.fi

12.11.2019 työpaja
Inari Penttilä
kehittämisasiantuntija
kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, kehittämispalvelut
040 6413431
inari.penttila@hel.fi

Kuvat

Töölön kisahallin perusparannuksen rakennustyöt alkavat tämän hetken tiedon mukaan vuonna 2023. Kuva: Monifoto oy/Helsingin kaupunginmuseo
Töölön kisahallin perusparannuksen rakennustyöt alkavat tämän hetken tiedon mukaan vuonna 2023. Kuva: Monifoto oy/Helsingin kaupunginmuseo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Savoy-teatteri teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen 201917.1.2020 12:07:07 EETTiedote

Savoy-teatterin kävijämäärä kasvoi viime vuonna ennätykselliseen lukuun 120 100. Viime vuosi oli muutoinkin Savoy-teatterille menestyksekäs: ensi kertaa järjestetty Savoy JAZZFest keräsi salit täyteen ja sai kriitikoilta loistavat arviot. Muita yleisömenestyksiä olivat mm. maailmanmusiikkikonsertit, joiden esiintyjinä olivat The Mystery of Bulgarian Voices ja Gisela João, Fado Flamenco -esitykset, UMO Helsinki Jazz Orchestran lounaskonsertit sekä kotimaisten artistien Juha Tapion ja Anneli Saariston konsertit.

Helsingfors valdes till Finlands aktivaste kommun på Idrottsgalan i går17.1.2020 09:23:39 EETTiedote

Helsingfors är Finlands aktivaste kommun 2019 och tilldelades Uno-priset vid Idrottsgalan den 16 januari 2020 i går kväll. Helsingfors lyckades övertyga juryn med sin ambitiösa vilja att lösa problemet med orörlighet. Rörligheten har prioriterats i stadsstrategin och är därför en gemensam fråga för alla stadens tjänster. Rörligheten återspeglas i stadsbornas liv i såväl hemvården, daghemmen, stadsmiljön, skolorna som inom barnrådgivningen och biblioteken. Dessutom erbjuder stadens 100-åriga idrottstjänster upplevelser för stadsborna i form av mer än 10 miljoner årliga idrottsbesök.

Helsinki valittiin Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi Urheilugaalassa17.1.2020 09:00:00 EETTiedote

Helsinki on Suomen Liikkuvin kunta vuonna 2019. Uno-palkinto luovutettiin kaupungille Urheilugaalassa 16.1.2020. Helsinki onnistui vakuuttamaan raadin kunnianhimoisella tahtotilallaan ratkaista liikkumattomuuden ongelma. Liikkuminen on nostettu kaupunkistrategian painopisteeksi ja siten kaikkien kaupungin palveluiden yhteiseksi asiaksi. Liikkuminen näkyy kaupunkilaisten elämässä niin kotihoidossa, päiväkodeissa, kaupunkiympäristössä, kouluissa, neuvoloissa, kuin kirjastoissakin. Lisäksi 100-vuotisjuhlaansa viettäneet liikuntapalvelut tarjoavat kaupunkilaisille elämyksiä vuosittain yli 10 miljoonan käyntikerran edestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme