Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Lehdistökutsu: Kirjallisuus, tulevaisuuden vientimenestys?

Jaa

Pohjoismainen kirjallisuus kiinnostaa ulkomaisia lukijoita yhä enemmän. Suomessa kirjallisuusviennin arvo on tuplaantunut viimeisten viiden vuoden aikana.

Rosa Liksom
Rosa Liksom

Ruotsissa myytiin 2 500 käännösoikeutta vuonna 2018. Norja taas oli maailman suurimpien kirjamessujen, Frankfurtin kirjamessujen kunniavieras lokakuussa 2019.

Tervetuloa ajankohtaiseen seminaariin Hanasaareen tänään torstaina! Seminaarissa käsitellään pohjoismaisen kirjallisuuden vientiä eri näkökulmista ja kysytään, millaiselta tulevaisuuden kirjallisuusvienti voisi näyttää. Mitä tukimuotoja, toimijoita ja sisältöjä tarvitaan, jotta saavutamme vieläkin parempia tuloksia? Entä mitä kulttuurille ja kirjallisuudelle tapahtuu, jollemme panosta tarpeeksi kansainväliseen vientiin?

Mukana keskustelemassa ovat muun muassa kirjailija Rosa Liksom, Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström, Norwegian literature abroad -järjestön johtaja Margit Walsö ja Swedish Literature Exchange -järjestön johtaja Susanne Bergström. 

Seminaari on englanninkielinen. 

Aika: tänään 14.11.2019, klo 12.30

Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, Hanasaarenranta 5, Espoo

Lue lisää: https://www.hanaholmen.fi/event/kirjallisuus-tulevaisuuden-vientimenestys/

Toimittajille tarjotaan lounas Hanasaaren ravintolassa klo 11.30. Kysymykset ja ilmoittautumiset Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgårdille, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. +358 40 767 7373.

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Rosa Liksom
Rosa Liksom
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme