Kepa ry

Lehdistökutsu: #NytOnPakko toimia – järjestöjen viesti Puolan ilmastokokouksen alla

Jaa
Suomalaiset ympäristö- ja kehitysjärjestöt kertovat odotuksensa Katowicen ilmastokokoukselle ja kansainväliselle ilmastopolitiikalle toimittaja-aamukahveilla Ravintola Lasipalatsin kabinetissa tiistaina 27.11. klo 9.00.

YK:n ilmastoneuvottelut käydään Katowicessa, Puolassa 3.-14.12.2018. Kokouksen agendalla on Pariisin sopimuksen toimeenpanon säännöistä sopiminen, ilmastorahoitus, vahvempaan kunniahimoon tähtäävä Talanoa-vuoropuhelu ja IPCC:n raporttiin reagointi.

Puolan ilmastokokous on poikkeuksellisen tärkeä, sillä maiden on osoitettava, että Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpano etenee. Hallitusten välisen ilmastopaneelin 1,5 asteen raportti on otettava vakavasti ja kaikkien maiden täytyy kiristää ilmastotavoitteita vuodelle 2030.

Suurimmat haasteet liittyvät Brasilian ja Yhdysvaltojen kaltaisten suurten maiden poliittisen tilanteen epävarmuuteen sekä maaryhmien väliseen dynamiikkaan. Keskeinen kysymys on, kuka kannattelee ilmastojohtajuutta lähivuosina.

Kansainvälisistä neuvotteluista alkaa ilmaston supervuosi, jonka aikana Suomi ja EU voivat ottaa kirittäjän roolin kansainvälisessä ilmastopolitiikassa. Näitä ja muita ajankohtaisia kysymyksiä taustoitetaan järjestöjen toimittaja-aamukahveilla.

Aika: tiistai 27.11.2018 klo 9.00-11.00

Paikka: Lasipalatsin Helsinki Kabinetti, Mannerheimintie 22 – 24

Ohjelma:

8:45-9:00 aamiaistarjoilu

9.00-10.30

Tervetuloa
Juha-Erkki Mäntyniemi, Fingo

Mitä 1,5 astetta tarkoittaa Suomelle?
Jyri Seppälä, Suomen Ilmastopaneeli

Järjestöjen odotukset Katowicen ilmastokokoukselle
Kaisa Kosonen, Greenpeace

Katowicesta alkaa ilmaston supervuosi – pelastuuko ilmastopolitiikka?
Hanna Aho, Fingo ja Otto Bruun, Suomen luonnonsuojeluliitto

10:30-11.00 Aikaa kysymyksille ja haastatteluille

Tiedotustilaisuuden järjestävät yhdessä Fingo, Greenpeace, Protect Our Winters Finland, Suomen luonnonsuojeluliitto ja WWF Suomi.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Kahvitarjoilun vuoksi ilmoittautumiset pyydetään 23.11. klo 12.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen sanna.ra@kepa.fi tai puh. 050 317 6704. Ilmoitathan samalla mahdollisista allergioista ja erityisruokavalioista.

HUOM! Kepa ja Kehys ovat yhdistymässä ja uuden yhteisen organisaation Fingon lanseeraustilaisuus on 26.11. https://www.kepa.fi/kepa-ry/organisaatio/yhdistyksen-kokoukset-ja-vaalit/fingon-syyskokous-2018

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sanna Ra
Viestinnän asiantuntija | Communications Specialist

Tel +358 50 317 6704
sanna.ra@kepa.fi

Kepa ry
Elimäenkatu 25–27 (5. krs)
00510 Helsinki-Fin
www.kepa.fi
@kepa_ry
Facebook.com/Kepary

Tietoja julkaisijasta

Kepa ry
Kepa ry
Elimäenkatu 25–27 (5. krs)
00510 Helsinki

+358 9 584 233http://www.kepa.fi

Kepa on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntijajärjestö. Kepa innostaa suomalaisia toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kepa ry

EMBARGO 1.11. klo 9.00. Kehityspolitiikan tulosraportti: Järjestöjen kehitysyhteistyö on tuloksellista, erityiskiitosta saa työ hauraissa maissa1.11.2018 09:00:00 EET | Tiedote

Tänään julkaistu Kehityspolitiikan tulosraportti osoittaa, kuinka Suomen kehitysyhteistyöllä on saatu aikaan tuloksia köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentämiseksi. Yhä useampi kehittyvissä maissa asuva saa puhdasta vettä, yhä useampi nainen saa mahdollisuuden ehkäisyyn ja yhä useampi lapsi pääsee yläkouluun. Järjestöjen työ tavoittaa erityisesti vaikeimmissa olosuhteissa eläviä ihmisiä.

Kehitysjärjestöt jakoivat 0,7 prosentin ruisleipäsiivuja töihin palaaville kansanedustajille4.9.2018 15:14:38 EEST | Tiedote

Syysistuntokauden ensimmäisenä päivänä kehitysjärjestöt muistuttivat kansanedustajia siitä, että Suomella on varaa tukea kehitysmaita. Ohuenohuet leipäviipaleet kuvasivat 0,7 prosentin osuutta, joka Suomen pitäisi kansainvälisen sitoumuksensa mukaisesti ohjata bruttokansantulostaan kehitysyhteistyöhön. “Kehitysyhteistyömäärärahoja täytyy ruveta nostamaan, koska juurisyihin pitää ruveta todella puuttumaan”, sanoi ruisleipäsiivun vastaanottanut Sirkka-Liisa Anttila.