Veikkaus

LEIA – uusi rahapeliyhtiöiden yhteisyritys perustettu

Jaa

Veikkaus on solminut kolmen muun kansallisen peliyhtiön kanssa sopimuksen yhteistyöyrityksen perustamisesta. Yhtiössä ovat Veikkauksen lisäksi mukana Danske Lotteri Spil Tanskasta, Française des Jeux Ranskasta ja Norsk Tipping Norjasta. Uuden yhtiön nimi on Lotteries Entertainment Innovation Alliance AS (LEIA). Tavoitteena on kehittää uudentyyppisiä pelejä ja tarjota näin kunkin peliyhtiön asiakkaille entistä parempi pelien valikoima.

Neljällä osallistujayhtiöllä on yhteinen arvopohja. Niiden päämääränä on toimia yhteisen hyvän edistämiseksi, ja niillä on toimintaansa valtuudet maidensa rahapelitoimintaa säänteleviltä viranomaisilta. Yhtiöt ovat päättäneet perustaa yhteisyrityksen jakaakseen resurssejaan, ja tavoitteena on rakentaa entistä laajempi digitaalisten pelien tarjoama. Näin yhtiöt voivat vastata digitaalisen ympäristön haasteisiin ja edistää avointa innovointia.

”Rahapelialalla kuluttajien käyttäytyminen muuttuu nopeasti, mikä edellyttää sekä rahapeliyhtiöiltä että tuotteiden ja palveluiden toimittajilta entistä nopeampaa kehittymistä ja mukautumista. Nyt perustettu yhteisyritys on yksi tapa vastata tähän haasteeseen. Uskon, että yhdessä voimme pitkällä aikavälillä tuottaa merkittävää arvoa kunkin maan markkinoille”, toteaa Olli Sarekoski, LEIAn hallituksen puheenjohtaja ja Veikkauksen toimitusjohtaja.

Omistajayhtiöt voivat hyödyntää pelejä kukin omalla kotimarkkinallaan. LEIA ei siis myy pelejä loppuasiakkaille, vaan se tehtävä on Suomessa edelleen Veikkauksella.

Sopimus yhteisyrityksestä allekirjoitettiin 1.10.2018 Pariisissa. Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi nimitettiin Morten Eriksen norjalaisyhtiö Norsk Tippingistä. Eriksenillä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus telealalta, viimeiset viisi vuotta hän on työskennellyt rahapelialalla.

LEIA on Norjan lainsäädännön mukaan perustettu osakeyhtiö ja sen rekisteröity toimipaikka on Hamarissa, Norjassa.

Lisätietoja:

Timo Kiiskinen, Veikkauksen liiketoimintajohtaja, yhteydenotot Veikkauksen mediapalvelun kautta puh. +358 9 4370 7000, timo.kiiskinen@veikkaus.fi

Morten Eriksen, LEIAn toimitusjohtaja, puh. +47 90 083 245, morten.eriksen@norsk-tipping.no

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000 (kello 8-22), www.veikkaus.fi/yritys

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Veikkaus
Veikkaus
Aku Korhosen tie 2
00440 HELSINKI

09 437 01https://www.veikkaus.fi/yritys

Veikkaus on kotimainen peliyhtiö, ja meillä on erityinen tehtävä. Haluamme, että pelejämme pelataan turvallisesti ja maltilla. Rahapelejämme pelaavat lähes kaikki aikuiset suomalaiset, ja meillä on yli kaksi miljoonaa etuasiakasta. Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy yli miljardi euroa vuodessa. Pelien tuotoilla tarjotaan mahdollisuuksia parempaan elämään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus