MessukeskusMessukeskus

Leikki, lemmikit ja varhaiskasvatus korostuvat Lapsimessujen ohjelmassa

Jaa
Lapsimessujen ohjelma on julkaistu. Tapahtuma tarjoaa yli 200 näytteilleasettajan lisäksi ohjelmaa sekä leikittää ja liikuttaa alakouluikäisiä lapsia ja heidän vanhempiaan. Pohjoismaiden suurin lapsiperheiden tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa pe-su 14.–16.4.2023. Samaan aikaan ja samalla lipulla avautuu myös Lemmikkimessut la-su 15.-16.4.2023.

Lapsimessuilla panostetaan tänä vuonna erityisesti leikkiin ja elämyksiin. Samaan aikaan järjestettävä Lemmikkimessut Helsinki avaa näyttelyjä, kilpailuja ja tietoa lemmikin hankinnasta. Siellä on helppo tutustua erilaisiin kissa- ja koirarotuihin sekä lukuisiin erilaisiin lemmikkieläimiin.  

Hallit täyttyvät leikistä, musiikista, teatterista, shoppailusta ja toiminnallisista pisteistä, mutta myös tärkeistä kasvatuksen ja ruuhkavuosien aiheista. Varhaiskasvatuksen ammattilaisille, opiskelijoille ja vanhemmille suunnattuja tietoiskuja järjestetään Kasvu-lavalla. Vekarat-lavalla on teatteri- ja musiikkiesityksiä sekä Satuhahmobileet.  

”Lapsimessut suunnitellaan nyt aikaisempaa enemmän myös alakouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen niin elämysten kuin ohjelmankin puolesta. Lapsimessuilla on myös tärkeämpi rooli keskustelualustana ja -avaajana lasten oikeuksia ja perheiden hyvinvointia koskevissa aiheissa”, sanoo Lapsimessuista vastaava Marcus Bergström Messukeskuksesta.  

Tuleville ja nykyisille vanhemmille suunnattuja tietoiskuja järjestetään Kasvu-lavalla. Perjantaina 14.4. Key Note -puheenvuorossa Lapsiasian valtuutettu Elina Pekkarinen kertoo lapsen oikeuksista hyvän lapsuuden rakentajina. Kasvulavan ohjelmissa nousevat tänä vuonna tunnetaidot ja positiivinen kasvatus konfliktitilanteiden ratkaisijana, josta kertoo suosittu kasvatusbloggaaja ja kouluttaja Tiia Trogen.  

Avauspäivän paneelikeskustelussa puhuttaa perhevapaauudistus. Mutta miten työelämässä suhtaudutaan isien pidempiin perhevapaisiin, lisääntyviin joustoihin tai työnteon ja perhevapaiden yhdistämiseen? Tuetaanko työpaikoilla kaikkien vanhempien urakehitystä? Mothers in Businessin paneelikeskustelussa etsitään ratkaisuja työelämän perhevapaaystävällisyyden lisäämiseen. 

Vekarat-lavalla uutuutena Heurekan tiedeshow, Lumikuningatar ja Jääprinsessa

Pop-up tiedeshow ”Sähköä ja ilmaa” tuttuja ilmiöitä yllättävillä tavoilla, esittäjänä Lapsimessuilla ensimmäistä kertaa Tiedekeskus Heureka. Monipuolista ja liikuttavaa ohjelmaa vetävät tutut toimijat kuten mm. JamKids, StepUp School sekä Siina ja Taikaradio -orkesteri. Uusimmat lastenvaatemallistot esitellään jälleen muotinäytöksissä. Ruffle Armyn jättisaippuakuplashow ja Pikku Myyn Jymy-yllätys viihdyttävät kaikenikäisiä. Lapsimessujen kohokohtia nähdään jälleen Satuhahmokulkueessa, joka kiertää messualueen ja päätyy jokaisena messupäivänä klo 10.15 Kasvulavalle ja 14.15. Vekarat-lavalle.   

Lisätietoa ohjelmasta: Linkki ohjelmaan  

Messukeskus järjestää Lapsimessut yhteistyökumppaneinaan Suomen Lastenhoitoalan Liitto, Lasten ja nuorten keskus sekä EFU-Projektit Oy.

Lapsimessut Helsingin Messukeskuksessa 14.-16.4.23 ja samaan aikaan järjestettävä Lemmikkimessut 15.-16.4.23|www.lapsimessut.fi | #Lapsimessut | fb+ ig: @lapsimessut I www.lemmikkitapahtuma.fi

Lisätiedot: Messukeskus, liiketoimintavastaava Marcus Bergström, 0445624524,marcus.bergstrom@messukeskus.com; viestinnän asiantuntija Anu-Eveliina Mattila, 050555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com

Kuvia edellisiltä Lapsimessuilta ja messujen tunnus: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Lapsimessut+%7C+Child+Fair/ 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MP Pää pyörällä liven uudessa jaksossa vieraina MotoGP:n tekniikkataituri Erkki Siukola ja Dakar-konkari Tarmo Jormakka24.3.2023 12:09:25 EET | Tiedote

Motoristien oma ajankohtaisohjelma MP Pää pyörällä live kertoo moottoripyöräalan tärkeimmät kuulumiset, uutuudet ja tapahtumat. Uusimmassa jaksossa sukelletaan kilpamoottoripyöräilyn maailmaan fiilistellen alkavaa MotoGP:n MM-sarjaa ja kotoista Päijänteen ympäriajoa. Studiota isännöi tuttuun tapaan mp-alan moniottelija Niko Kantola.

KUTSU Kevätmessujen lehdistötilaisuuteen 30.3. klo 9 ja messuille21.3.2023 09:30:00 EET | Kutsu

Tervetuloa uudistuneille Kevätmessuille Helsingin Messukeskukseen 30.3.–2.4.2023 aloittamaan kevätkausi, kuulemaan alan ajankohtaisista ilmiöistä ja kaikesta kiinnostavasta, mitä puutarhanhoidossa, rakentamisessa ja remontoinnissa, asumisessa ja mökkeilyssä juuri nyt tapahtuu. Kevätmessut pitää sisällään tapahtumat: Kevätpuutarha, Asu & Remontoi, Oma Mökki, Sisusta ja Lähiruoka & luomu. Samanaikaisesti järjestettävät tapahtumat Golfmessut ja OutdoorExpo täydentävät kokonaisuuden ulkoilma-aktiviteetteja esitellen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme