LEIPÄ ON TRENDIKÄSTÄ 2020-LUVULLA
Tilaisuudessa ruokakirjailija Arja Elina Laine paljasti 6 tapaa leipoa leipää kotona ja kertoi tapojen perusteista. Katso lisää leivontatavoista tilaisuuden tallenteesta, linkki löytyy alta, tai ota yhteyttä Arja Elinaan.
1. Kohottamattomat leivät, esim. Tattari-kermaviilirieska, Siemennäkkärit, Chapati-leipä, Ohraiset karjalanpiirakat, Punajuurisupikkaat ja Kauratortillat
2. Pikataikinaleivät, esim. Hedelmä-pähkinälimppu, Kuituinen soodaleipä, Nopea proteiinileipä, Kuitupitoiset skonssit, Banaanileipä, Suklaiset speltti-pikaleivät
3. Hiivalla kohotettavat leivät ilman vaivausta, ”no knead”, esim. Täysjyväartesaanisämpylät, Speltti-jyväsämpylät, Sämpylät mustikkamyslistä, Keltajuuri-porkkana-spelttisämpylät, Pistaasipähkinä-siemensämpylät, Lakritsiset pannusämpylät ja Siemenpataleipä
4. Hiivalla kohotettavat vaivattavat leivät, esim. Punajuurisämpylät, Tyrni-mallasleipä, Spelttipatongit, Focaccia rosmariini-tomaattikukin ja Täytetyt sämpyläkolmiot
5. Hiivalla kohotettavat leivät pika- tai yön -ylijuureen, esim. Muhkea hiivaleipä pikajuurella, Satokauden kuituleivät, Suolaiset korvapuustit, Babka ja Pizzataikina (nämä 2 myös yön yli), ja Hampurilaissämpylät (pikajuuri +perinteinen)
6. Hapattamalla kohotettavat juuritaikinaleivät, esim. Ruisleipä, Rusinalimppu, Neljän viljan juurileipä, Ranskalainen kierreleipä ja Karpalo-cashewruukkuleipä
Lisäksi leipäkirja antaa ideat trendikkäisiin leipäruokiin street food -tyyliin: mm. Täysjyväbagelit, Muhevat burgerit, Gourmetburgerit, Grillatut rieska-sandwichit, Lämppärit, Ruisleipä-lohipaistos, Pizza Quesadillat ja muut pizzat sekä hot dogit
Leipätiedotuksen toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen kertoi tilaisuudessa mm. miksi leipää kannattaa syödä osana terveellistä ruokavaliota ja miten leivän rooli on muuttunut suomalaisessa ruokakulttuurissa.
Leipäkirjan kirjoittaja, kotitalousopettaja ja yrittäjä, Arjan Ruokaviestinnän Arja Elina Laine on tehnyt pitkän uran suomalaisen myllyteollisuuden kehityksessä laboratoriosta kuluttajaneuvontaan ja monipuoliseen ruokaviestintään. Arja Elina on suunnitellut tuhansia kansantajuisia ruoka- ja leivontareseptejä aina ideoinnista reseptivihkosiin, verkkosivuille, videoille sekä televisio- ja radio-ohjelmiin.
Kirjan herkulliset kuvat on kuvannut Arja Elinan tytär, visuaalista silmää omaava Anni-Sofia Savela, jonka päätyö on kotimaisten elokuvien ja trendisarjojen parissa. Yhdessä he tekivät suositun Kaurakirjan (Readme.fi), joka ilmestyi 1/2020.
#leipäkirja
Ruokakirjailija, Ruokaviestijä ja -konsultti, ruokasisältöjen tuottaja ja kouluttaja
KtaO Arja Elina Laine, 040 5229663 / arja@ruokaviestinta.fi
Arjan Ruokaviestintä Oy, www.ruokaviestinta.fi
Kirjan kustantaja: Readme.fi
Tutustu kirjaan https://www.readme.fi/kirja/leipa-leipojan-keittiossa/
Lisätietoja: Readme.fi Oy, Ari Sahanen, ari.sahanen@readme.fi
Arvostelukappaleen tilaus: paivi.hertel@readme.fi
Katsoaksesi videon lähteestä youtu.be, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Tilaisuuden videotallenne YouTubessa
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Readme.fi
Kutsu: Kalle Virtapohjan Tuntematon Paavo Nurmi -kirjan julkistustilaisuuteen torstaina 11.4.2024 klo 15.00 Arkkitehtuurimuseossa, Kasarmikatu 24, Helsinki.28.3.2024 09:55:16 EET | Kutsu
Helsinki on rakennettu Suomen pääkaupungiksi, mutta yllättäen kaupungin rakentajat ovat jääneet lähes tuntemattomiksi, kun kaupungin tai Suomen historiaa on kirjoitettu. Nyt julkaistavassa uutuuskirjassa on päähenkilönä yksi näistä tuntemattomista rakentajista, Paavo Johannes Nurmi. Hän oli kansainvälisesti juhlittu urheilusankari, 9-kertainen olympiavoittaja, joka asettui elämään tavallista elämää muutettuaan Turusta Helsinkiin ja ryhdyttyään grynderirakentajaksi.
Kutsu: Sauli Kemppaisen MAKU! - Tähtikokin salaisuudet -kirjan julkistustilaisuuteen torstaina 4.4.2024, klo 15.00 Lönnrotinkatu 18 A 2.krs.21.3.2024 10:06:25 EET | Kutsu
Sauli Kemppainen on kansainvälisen uran tehnyt, Michelin-tähdellä useaan otteeseen palkittu ravintola-ammattilainen. Hänellä on aina maku edellä ruuanlaitossa. Sauli tavoittelee maksimaalista makunautintoa ja yrittää ymmärtää raaka-aineita mahdollisimman hyvin, niiden lähtökohtia ja muuntumismahdollisuuksia.
Huumepoliisin matkassa -kirjan julkistustilaisuus 27.3.2024 KLO 14.00 Lönnrotinkatu 18 A 2.krs. Vanhamyrkkyä alias Timo Lehtosta haastattelee Lauri Karhuvaara.13.3.2024 10:25:05 EET | Kutsu
Huumeita, viinaa, naisia ja rahaa. Maailma on täynnä kaikenlaista pahaa. Kauhua, murheita, tuskaa, kidutusta kokee jokainen. Mä olen Pate Mustajärven kanssa samaa mieltä ja luettuasi tämän kirjan tiedät mistä puhuin. Mun nimi on Timo Lehtonen evp. ylikonstaapeli alias vanhamyrkky.
Kutsu: Lääkärin muistelmat -kirjan julkistustilaisuuteen perjantaina 22.3.2024, klo 13.00 Lönnrotinkatu 18 A 2.krs.11.3.2024 09:57:00 EET | Kutsu
Lääkärin muistelmat on rehellinen tilitys kansainvälisesti merkittävästä työurasta tutkijana, lääkärinä ja hammaslääkärinä. Lukija pääsee mukaan laboratorioihin selvittämään pitkän iän salaisuutta, hienoihin promootiojuhliin kuin myös synkkiin hetkiin.
OLET LÄMPIMÄSTI TERVETULLUT KIRJAN ”MATIN JA TEPON MATKASSA - KAIKEN TAKANA ON …” JULKISTAMISTILAISUUTEEN TORSTAINA 21.3.2024 KLO 15.00 TURUN PERINTEIKKÄÄN HAMBURGER BÖRSIN JUHLAHUONEISTOON (Grand Börs 2-3 Kauppiaskatu 6, 20100 Turku)5.3.2024 09:31:11 EET | Kutsu
Haastattelijana Markku Veijalainen, yllätysesiintyjät mahdollisia. Ilmoittaudu heti, kuitenkin viimeistään 12.3.2024 jussi.kiilamo@readme.fi Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Veepee Lehto, gplehto@gmail.com, puh. 0400 529349 Arvostelukappalepyynnöt: jussi.kiilamo@readme.fi Saapumalla tilaisuuteen saat pientä esimakua Matin ja Tepon maailmasta vuodesta 1965 vuoteen 2024 platinaveljesten hovisanoittajan, Veepee Lehdon, muistojen kautta. Jos mietit, mistä tässä on oikein kysymys, lue tästä lisää:
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme