Readme.fi

LEIPÄ ON TRENDIKÄSTÄ 2020-LUVULLA

Jaa
LEIPÄ – Leipojan keittiössä Leipäkirjan julkaisutilaisuudessa esiteltiin ajankohtainen ja tekijältään toivottu teos LEIPÄ. Vuonna 2020 syödään ja leivotaan paljon leipää. Nyt on oikea aika saada monipuolisia ja täysjyvää sisältäviä leipäreseptejä ja ideoita leivän käyttöön. LEIPÄ on 304-sivuinen teos, johon on koottu yhteen kaikki leivästä. Kirjaan on suunniteltu yli 100 toinen toistaan maistuvampaa reseptiä erilaisista leivistä ja leipäruoista. Kokeneen leipojan, Arja Elina Laineen selkeät ohjeet auttavat onnistumaan leivonnassa. Arja Elinan tyttären, Anni-Sofia Savelan herkulliset kuvat houkuttelevat leipomaan. Leipäkirjan resepteissä on käytetty runsaasti erilaisia kuitupitoisia jauhoja ja muita hyviä raaka-aineita, lisäksi leipää on käytetty monipuolisesti ruokien perustana. Leipä auttaa jaksamaan.
Kansi_HR
Kansi_HR

Tilaisuudessa ruokakirjailija Arja Elina Laine paljasti 6 tapaa leipoa leipää kotona ja kertoi tapojen perusteista. Katso lisää leivontatavoista tilaisuuden tallenteesta, linkki löytyy alta, tai ota yhteyttä Arja Elinaan.

1. Kohottamattomat leivät, esim. Tattari-kermaviilirieska, Siemennäkkärit, Chapati-leipä, Ohraiset karjalanpiirakat, Punajuurisupikkaat ja Kauratortillat

2. Pikataikinaleivät, esim. Hedelmä-pähkinälimppu, Kuituinen soodaleipä, Nopea proteiinileipä, Kuitupitoiset skonssit, Banaanileipä, Suklaiset speltti-pikaleivät

3. Hiivalla kohotettavat leivät ilman vaivausta, ”no knead”, esim. Täysjyväartesaanisämpylät, Speltti-jyväsämpylät, Sämpylät mustikkamyslistä, Keltajuuri-porkkana-spelttisämpylät, Pistaasipähkinä-siemensämpylät, Lakritsiset pannusämpylät ja Siemenpataleipä

4. Hiivalla kohotettavat vaivattavat leivät, esim. Punajuurisämpylät, Tyrni-mallasleipä, Spelttipatongit, Focaccia rosmariini-tomaattikukin ja Täytetyt sämpyläkolmiot

5. Hiivalla kohotettavat leivät pika- tai yön -ylijuureen, esim. Muhkea hiivaleipä pikajuurella, Satokauden kuituleivät, Suolaiset korvapuustit, Babka ja Pizzataikina (nämä 2 myös yön yli), ja Hampurilaissämpylät (pikajuuri +perinteinen)

6. Hapattamalla kohotettavat juuritaikinaleivät, esim. Ruisleipä, Rusinalimppu, Neljän viljan juurileipä, Ranskalainen kierreleipä ja Karpalo-cashewruukkuleipä

Lisäksi leipäkirja antaa ideat trendikkäisiin leipäruokiin street food -tyyliin: mm. Täysjyväbagelit, Muhevat burgerit, Gourmetburgerit, Grillatut rieska-sandwichit, Lämppärit, Ruisleipä-lohipaistos, Pizza Quesadillat ja muut pizzat sekä hot dogit

Leipätiedotuksen toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen kertoi tilaisuudessa mm. miksi leipää kannattaa syödä osana terveellistä ruokavaliota ja miten leivän rooli on muuttunut suomalaisessa ruokakulttuurissa.

Leipäkirjan kirjoittaja, kotitalousopettaja ja yrittäjä, Arjan Ruokaviestinnän Arja Elina Laine on tehnyt pitkän uran suomalaisen myllyteollisuuden kehityksessä laboratoriosta kuluttajaneuvontaan ja monipuoliseen ruokaviestintään. Arja Elina on suunnitellut tuhansia kansantajuisia ruoka- ja leivontareseptejä aina ideoinnista reseptivihkosiin, verkkosivuille, videoille sekä televisio- ja radio-ohjelmiin.

Kirjan herkulliset kuvat on kuvannut Arja Elinan tytär, visuaalista silmää omaava Anni-Sofia Savela, jonka päätyö on kotimaisten elokuvien ja trendisarjojen parissa. Yhdessä he tekivät suositun Kaurakirjan (Readme.fi), joka ilmestyi 1/2020.

#leipäkirja

Ruokakirjailija, Ruokaviestijä ja -konsultti, ruokasisältöjen tuottaja ja kouluttaja

KtaO Arja Elina Laine, 040 5229663 / arja@ruokaviestinta.fi

Arjan Ruokaviestintä Oy, www.ruokaviestinta.fi

Kirjan kustantaja: Readme.fi

Tutustu kirjaan https://www.readme.fi/kirja/leipa-leipojan-keittiossa/

Lisätietoja: Readme.fi Oy, Ari Sahanen, ari.sahanen@readme.fi

Arvostelukappaleen tilaus: paivi.hertel@readme.fi

Katsoaksesi videon lähteestä youtu.be, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Tilaisuuden videotallenne YouTubessa

Kuvat

Kansi_HR
Kansi_HR
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Readme.fi
Readme.fi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 400http://www.readme.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Readme.fi

Kutsu: Kalle Virtapohjan Tuntematon Paavo Nurmi -kirjan julkistustilaisuuteen torstaina 11.4.2024 klo 15.00 Arkkitehtuurimuseossa, Kasarmikatu 24, Helsinki.28.3.2024 09:55:16 EET | Kutsu

Helsinki on rakennettu Suomen pääkaupungiksi, mutta yllättäen kaupungin rakentajat ovat jääneet lähes tuntemattomiksi, kun kaupungin tai Suomen historiaa on kirjoitettu. Nyt julkaistavassa uutuuskirjassa on päähenkilönä yksi näistä tuntemattomista rakentajista, Paavo Johannes Nurmi. Hän oli kansainvälisesti juhlittu urheilusankari, 9-kertainen olympiavoittaja, joka asettui elämään tavallista elämää muutettuaan Turusta Helsinkiin ja ryhdyttyään grynderirakentajaksi.

OLET LÄMPIMÄSTI TERVETULLUT KIRJAN ”MATIN JA TEPON MATKASSA - KAIKEN TAKANA ON …” JULKISTAMISTILAISUUTEEN TORSTAINA 21.3.2024 KLO 15.00 TURUN PERINTEIKKÄÄN HAMBURGER BÖRSIN JUHLAHUONEISTOON (Grand Börs 2-3 Kauppiaskatu 6, 20100 Turku)5.3.2024 09:31:11 EET | Kutsu

Haastattelijana Markku Veijalainen, yllätysesiintyjät mahdollisia. Ilmoittaudu heti, kuitenkin viimeistään 12.3.2024 jussi.kiilamo@readme.fi Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Veepee Lehto, gplehto@gmail.com, puh. 0400 529349 Arvostelukappalepyynnöt: jussi.kiilamo@readme.fi Saapumalla tilaisuuteen saat pientä esimakua Matin ja Tepon maailmasta vuodesta 1965 vuoteen 2024 platinaveljesten hovisanoittajan, Veepee Lehdon, muistojen kautta. Jos mietit, mistä tässä on oikein kysymys, lue tästä lisää:

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye