LEIPÄ ON TRENDIKÄSTÄ 2020-LUVULLA

Tilaisuudessa ruokakirjailija Arja Elina Laine paljasti 6 tapaa leipoa leipää kotona ja kertoi tapojen perusteista. Katso lisää leivontatavoista tilaisuuden tallenteesta, linkki löytyy alta, tai ota yhteyttä Arja Elinaan.
1. Kohottamattomat leivät, esim. Tattari-kermaviilirieska, Siemennäkkärit, Chapati-leipä, Ohraiset karjalanpiirakat, Punajuurisupikkaat ja Kauratortillat
2. Pikataikinaleivät, esim. Hedelmä-pähkinälimppu, Kuituinen soodaleipä, Nopea proteiinileipä, Kuitupitoiset skonssit, Banaanileipä, Suklaiset speltti-pikaleivät
3. Hiivalla kohotettavat leivät ilman vaivausta, ”no knead”, esim. Täysjyväartesaanisämpylät, Speltti-jyväsämpylät, Sämpylät mustikkamyslistä, Keltajuuri-porkkana-spelttisämpylät, Pistaasipähkinä-siemensämpylät, Lakritsiset pannusämpylät ja Siemenpataleipä
4. Hiivalla kohotettavat vaivattavat leivät, esim. Punajuurisämpylät, Tyrni-mallasleipä, Spelttipatongit, Focaccia rosmariini-tomaattikukin ja Täytetyt sämpyläkolmiot
5. Hiivalla kohotettavat leivät pika- tai yön -ylijuureen, esim. Muhkea hiivaleipä pikajuurella, Satokauden kuituleivät, Suolaiset korvapuustit, Babka ja Pizzataikina (nämä 2 myös yön yli), ja Hampurilaissämpylät (pikajuuri +perinteinen)
6. Hapattamalla kohotettavat juuritaikinaleivät, esim. Ruisleipä, Rusinalimppu, Neljän viljan juurileipä, Ranskalainen kierreleipä ja Karpalo-cashewruukkuleipä
Lisäksi leipäkirja antaa ideat trendikkäisiin leipäruokiin street food -tyyliin: mm. Täysjyväbagelit, Muhevat burgerit, Gourmetburgerit, Grillatut rieska-sandwichit, Lämppärit, Ruisleipä-lohipaistos, Pizza Quesadillat ja muut pizzat sekä hot dogit
Leipätiedotuksen toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen kertoi tilaisuudessa mm. miksi leipää kannattaa syödä osana terveellistä ruokavaliota ja miten leivän rooli on muuttunut suomalaisessa ruokakulttuurissa.
Leipäkirjan kirjoittaja, kotitalousopettaja ja yrittäjä, Arjan Ruokaviestinnän Arja Elina Laine on tehnyt pitkän uran suomalaisen myllyteollisuuden kehityksessä laboratoriosta kuluttajaneuvontaan ja monipuoliseen ruokaviestintään. Arja Elina on suunnitellut tuhansia kansantajuisia ruoka- ja leivontareseptejä aina ideoinnista reseptivihkosiin, verkkosivuille, videoille sekä televisio- ja radio-ohjelmiin.
Kirjan herkulliset kuvat on kuvannut Arja Elinan tytär, visuaalista silmää omaava Anni-Sofia Savela, jonka päätyö on kotimaisten elokuvien ja trendisarjojen parissa. Yhdessä he tekivät suositun Kaurakirjan (Readme.fi), joka ilmestyi 1/2020.
#leipäkirja
Ruokakirjailija, Ruokaviestijä ja -konsultti, ruokasisältöjen tuottaja ja kouluttaja
KtaO Arja Elina Laine, 040 5229663 / arja@ruokaviestinta.fi
Arjan Ruokaviestintä Oy, www.ruokaviestinta.fi
Kirjan kustantaja: Readme.fi
Tutustu kirjaan https://www.readme.fi/kirja/leipa-leipojan-keittiossa/
Lisätietoja: Readme.fi Oy, Ari Sahanen, ari.sahanen@readme.fi
Arvostelukappaleen tilaus: paivi.hertel@readme.fi
Katsoaksesi videon lähteestä youtu.be, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Tilaisuuden videotallenne YouTubessa
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Readme.fi
Eeropekka Rislakin Kulinaariset aikakirjat - Vihollisen kanssa ei aterioida eikä ystävää syödä -kirja ilmestyy 21.10.2025!13.10.2025 11:02:57 EEST | Tiedote
Kulinaariset aikakirjat – Vihollisen kanssa ei aterioida eikä ystävää syödä on runsas kokoelma uusia kolumneja ja kiistakirjoituksia ruoasta, juomasta ja ruokapolitiikasta, mutta myös Rislakin 1980-luvulla perustamasta City-lehdestä lähtien ruokakulttuuriin keskittyvän Viisi Tähteä -verkkomedian teksteihin usealta vuosikymmeneltä.
Elina Hiltusen Mitä tapahtuu huomenna? – Megatrendit nopealla silmäyksellä -kirja julkaistaan 20.10.2025!9.10.2025 10:05:09 EEST | Tiedote
Oletko kiinnostunut maailman menosta ja tulevaisuudesta, mutta aikaa kaiken maailman tutkimusten ja uutisten selaamiseen on rajatusti? Tai oletko sellainen lukija, joka mieluummin omaksuu tietoa kuvioiden kautta kuin lukemalla satoja sivuja tekstiä? Tämä kirja on silloin juuri sinulle tehty!
KUTSU: Varjomaailma - Vanhamyrkky tutkii -kirjan julkistustilaisuus 22.10.2025 KLO 15.00 Lönnrotinkatu 18 A 2.krs. Haastattelijana Lauri Karhuvaara.8.10.2025 10:02:16 EEST | Tiedote
Varjomaailma on syntynyt entisen huume- ja kenttäpoliisin Timo Lehtosen alias Vanhanmyrkyn työ- ja elämänkokemusten inspiroimana.
KUTSU: Jukka ja Päivi Sinivirran Samppanja-aapinen -kirjan julkistustilaisuus 22.10.2025 KLO 15.00 Vinoteekki Oy:n tiloissa Katajanokalla!7.10.2025 10:03:45 EEST | Tiedote
Samppanja-aapinen opastaa elämyksiin. Jukka ja Päivi Sinivirran Samppanja-aapinen on ensimmäinen laatuaan maailmassa. Suomalaista peruskoulua on ylistetty maailmalla, mutta tämä koulu on vasta täällä.
KUTSU: Rakkaudesta kirppistelyyn - Löydä, kierrätä, kunnosta, huolla -kirjan julkistustilaisuus 8.10.2025 KLO 15.00 Lönnrotinkatu 18 A 2.krs.24.9.2025 10:00:07 EEST | Kutsu
Kirja vie sinut matkalle kirppistelyn ja secondhandin maailmaan, jossa yhdistyvät vastuullisuus, luovuus ja löytämisen ilo. Se tarjoaa lyhyen katsauksen kirpputorien historiaan ja paljastaa, miten arjen säästökeino on kehittynyt nykypäivän vastuulliseksi trendiksi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme