Leipähyllyn uutuuksia: hyvän olon leipäperhe

Hyvän olon leipätuoteperhe laajeni kahdella ilman lisättyä leivinhiivaa leivotulla uutuudella. Uutuuksien herkullinen maku syntyy kotimaisesta rukiista ja kaurasta sekä taikinajuuresta. Runsaskuituiset leivät tukevat vatsan normaalia toimintaa. Vaasan Feel Good -leipäperhe sopii erityisesti itsestään huolehtiville ja terveellistä ruokavaliota arvostavillekuluttajille.
”Yhä useampi suomalainen valitsee elämäntavan, joka tukee hyvää oloa ja fiilistä. Sen kulmakiviä ovat edelleen monipuolinen ruokavalio, liikunta, terveelliset elämäntavat ja hyvä arki. Hyvinvoiva vatsa on hyvän olon perusta. Tutkimuksen mukaan yli kolmannes suomalaisista kuitenkin kokee ainakin silloin tällöin leivästä aiheutuvia vatsavaivoja*. Syitä tähän on useita ja myös viljojen välillä on eroja. Esimerkiksi kaura koetaan luontaisesti vatsaystävällisenä, kun taas perinteiseen rukiiseen liitetään enemmän vatsaongelmia. Uudet Vaasan Feel Good tuotteet ovat niin herkullisia, että ne tuntuvat hyvältä vatsassa asti”, kertoo kategoriapäällikkö Siri Helle Vaasanilta.
Vaasan Feel Good Täysjyväruis on uuden tyyppinen ruisleipä
Ruisleivällä on suuri merkitys suomalaisille ja tärkein syy syödä sitä on rukiin ainutlaatuinen, suomalaisia kautta vuosituhansien ihastuttanut maku. Osa ihmisistä kuitenkin kokee rukiin aiheuttavan heille vatsavaivoja, mitkä estävät tai rajoittavat ruisleivästä nauttimista**.
Taikinajuureen ilman lisättyä leivinhiivaa leivotussa Vaasan Feel Good täysjyväruisleivässä on tuttu täyteläisen rukiin maku ja rustiikkinen ulkonäkö, mutta kolmanneksen normaalia ruisleipää vähemmän huonosti imeytyviä hiilihydraatteja. Se sopiikin paremmin FODMAP-ruokavaliota noudattaville. Suomessa kotimaisesta rukiista leivottu Vaasan Feel Good Täysjyväruis edistää normaalia vatsan toimintaa***.
Vaasan Feel Good Täysjyväkaura on leipä, jossa maistuu hyvä olo
Myös kauraleivässä on tärkeintä hyvä maku, jonka lisäksi kauraleivässä arvostetaan sen pehmeyttä ja terveellisyyttä. Uusi Vaasan Feel Good Täysjyväkaura on ihanan pehmeä haukata ja pehmeä myös vatsalle. Täysjyväkauraleipä on leivottu taikinajuureen ilman lisättyä leivinhiivaa ja runsaskuituisena (7,4 %) se edistää vatsan toimintaa****.
*35 %, Value Scout tutkimus 8/2021 N=1000
**Crowst: Leipä ja herkkävatsaisuus 9/2020 N=400).
***Jo 3,5 viipaletta (100 g) uutuusruisleipää sisältää 11 g ruiskuitua, joka on 44 % kuidun päivittäisestä vähimmäissaantisuosituksesta (25 g).
****Jo 3,5 viipaletta (100 g) uutuuskauraleipää sisältää 7,4 g viljakuitua, joka on 30 % kuidun päivittäisestä vähimmäissaantisuosituksesta (25 g).
Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 530 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä viidessä leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Kaurasydän, Vaasan Kaura 100 %, sekä Vaasan hampurilais- ja hot dog -sämpylät. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Liikevaihtomme Suomessa ja Baltiassa vuonna 2020 oli 200 miljoonaa euroa. www.vaasan.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Siri Helle, Category Manager Oat, siri.helle@vaasan.com, +358 40 678 7070
Samuel Sorainen, Wolfcom Oy, samuel.sorainen@wolfcom.fi, +358 400 579 653
Kuvat



Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Helsinki Limo toi Mercedes-Maybachin tilausajoon8.9.2025 10:13:59 EEST | Tiedote
Premium-tason tilausajoihin erikoistunut Helsinki Limo vahvisti kalustoaan poikkeuksellisella tulokkaalla: Mercedes-Maybach S 580 on Suomen ensimmäinen ja ainoa tilausajossa toimiva uusi Maybach. Uuden auton myötä Helsinki Limo esittelee First Class -tason kutsuliikennepalvelun.
Kutsu medialle: uusi Wine & Tapas Helsinki keskustan sydämeen4.9.2025 12:28:07 EEST | Kutsu
Tervetuloa tutustumaan Helsingin ydinkeskustan uutuusravintolaan, Wine & Tapas Helsinkiin, ja sen illalliskonseptiin. Ravintola tarjoaa mutkattoman, kohtuuhintaisen ja laadukkaan tavan nauttia tapaksista ja viinistä Narinkkatorin laidalla. Mediatilaisuus tiistaina 16. syyskuuta kello 15.00-16.30, Narinkkatori, Annanaukio 1.
Maista Baskimaan maut – pintxot valtaavat NH Collection Helsinki Grand Hansan28.7.2025 09:30:00 EEST | Tiedote
Espanjan pohjoisosassa sijaitsevan Baskimaan vivahteikas ja kiinnostava ruokakulttuuri on kuuluisa etenkin pintxoistaan. Pintxot, hammastikun nokkaan pistetyt pienet suupalat sekoitetaan toisinaan tapaksiin, mutta on sekä kulttuurillisesti että käytännössä eri asioita. Jos pintxot ja muut baskimaan herkut eivät ole vielä tuttuja, niitä pääsee nyt maistamaan NH Collection Helsinki Grand Hansa hotellin Hansa Café -ravintolassa Baskimaan ruokaviikoilla, jonka järjestää yhteistyössä hotellin kanssa Espanjan ja Bilbaon matkailutoimistot.
Viron kesä tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja tapahtumia jokaiseen makuun2.7.2025 10:38:30 EEST | Tiedote
Suomalaisten suosituimman matkakohteen Viron alkanut kesä on täynnä elämyksiä: taidetta, suloisia maatilan eläimiä, keskiajan tunnelmaa, merenkulun juhlia, urheilua, herkullisia ruokafestivaaleja sekä musiikkia laidasta laitaan – kansantanssista hevimetalliin ja elektroniseen musiikkiin.
Viron Michelin-oppaaseen kahdeksan uutta ravintolaa19.6.2025 11:49:09 EEST | Tiedote
Michelin Guide on julkaissut Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Neljänteen Estonia-oppaaseen on valittu yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta maata. Mukana on kaksi tähtiravintolaa, seitsemän Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta sekä kolme kestävän gastronomian edistämisestä palkittua Green Star -ravintolaa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme