Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Lentokentäntien (Mt 815) tiesuunnitelma on nähtävillä

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on laatinut tiesuunnitelman maantien 815 (Lentokentäntie) parantamiseksi välillä Pohjantie – Hailuodontie.

Hankkeen tavoitteena on tieosan ajoneuvoliikenteen sujuvoittaminen ja turvallisuuden parantaminen, jalankulku- ja polkupyöräliikenneolosuhteiden parantaminen sekä liikennemelun asutukselle aiheuttamien meluhaittojen vähentäminen. Suunnitelma parantaa Oulun ja Kempeleen maankäytön kehittämisedellytyksiä. Suunnitelma on laadittu yhteistyössä Oulun kaupungin ja Kempeleen kunnan kanssa.

Tiesuunnitelman laatiminen käynnistyi lokakuussa 2020 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, Oulun kaupungin ja Kempeleen kunnan yhteistyöhankkeena. Tiesuunnitelma valmistui loppuvuodesta 2021. Tiesuunnitelma on yleisesti nähtävänä 19.1.2022 - 18.2.2022 välisen ajan ELY-keskuksen verkkosivulla osoitteessa https://www.ely-keskus.fi/web/ely/kuulutukset lain liikennejärjestelmästä ja maanteistä mukaisesti (LjMTL 27 §), jolloin kansalaisilla on mahdollisuus tutustua suunnitelmaan ja jättää tarvittaessa muistutus suunnitelmasta.

Nähtävilläoloajan jälkeen suunnitelmalähetetään lausunnoille sidosryhmille. Lausuntojen ja muistutusten käsittelyn jälkeen Traficom antaa suunnitelmasta hyväksymispäätöksen. Hankkeen alustava rakennuskustannusarvio on noin 25 milj. euroa (alv 0 %). Hankkeella ei vielä ole rakentamisen määrärahaa.

Merkittävimmät rakentamistoimenpiteet ovat Lentokentäntien leventäminen nelikaistaiseksi nykyisen tien eteläpuolelle, Hailuodontien kiertoliittymä rakentaminen kaksikaistaiseksi ja uuden alikulkukäytävän rakentaminen Oulunsalossa Santaniemen alueelle, Vihiluodontien liittymän muuttaminen nelihaaraliittymäksi nykyisen porrastuksen sijaan, lisäkaistojen rakentaminen Lentokentäntien/Limingantien liittymään ja Oulunlahden radan ylikulkusillan uusiminen. Lisäksi Lentokentäntien suuntaista jalankulku- ja pyörätietä levennetään.

Lisäksi suunnitelmaan sisältyy liikennemelun asutukselle aiheuttamien meluhaittojen vähentäminen. Suunnitteluratkaisussa parannetaan myös joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä ja otetaan myös huomioon tulevat joukkoliikenneyhteyksien kehittämistoimet.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus käsittelee suunnitelmaan laatimiseen liittyen tarpeellisia henkilötietoja. Halutessasi tietää tarkemmin väyläsuunnittelun tietosuojakäytänteistä, tutustu verkkosivujen tietosuojaosioon osoitteessa: http://bit.ly/liikenteentietosuojaseloste

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Ari Kuotesaho, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 038 259

Liikenneinsinööri Saija Räinä, Oulun kaupunki, puh. 050 570 0723

Tekninen johtaja Tuomo Perälä, Kempeleen kunta, puh. 050 416 9922

Projektipäällikkö Seppo Parantala, Ramboll Finland Oy, puh. 040 844 1912

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kokoaa toimijoita selvittämään Fennovoiman ydinvoimalahankkeen alasajon vaikutuksia ja tarvittavia tukitoimia (Pohjois-Pohjanmaa)13.5.2022 11:15:45 EEST | Tiedote

Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen alasajolla on merkittäviä suoria ja välillisiä vaikutuksia Pyhäjoen ja lähialueen elinkeinoille ja työllisyydelle. Vaikutukset heijastuvat myös laajemmalle alueelle. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kokoaa alueen viranomaisia ja Hanhikivi-hankkeen toimijoita selvittämään tarvittavien tukitoimien laajuutta. Työryhmien tavoitteena on löytää keinoja elinkeinoille ja työvoimalle aiheutuvien vaikutusten lieventämiseksi. Toimintamalli perustuu työ- ja elinkeinoministeriön äkillisten rakennemuutosten hallinnan konseptiin.

Ukrainan sota himmentää Pohjois-Pohjanmaan talouden ja työllisyyden näkymiä10.5.2022 13:01:30 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan talous ja työllisyys ovat kasvaneet suotuisasti jo toista vuotta. Useilla aloilla myynti, tilaukset ja liikevaihto ovat yhä hyvässä kasvussa ja puretut koronarajoituksessa avaavat yhteiskuntaa. Helmikuussa alkanut Ukrainan sota luo suurta epävarmuutta ja aiheuttaa inhimillistä hätää. Talouden odotetaan jatkossakin kasvavan, mutta kasvuodotukset ovat madaltuneet aiemmasta. Tähän mennessä Ukrainan sodan välilliset vaikutukset ovat olleet suoria vaikutuksia merkittävämpiä Pohjois-Pohjanmaalla, ilmenee tuoreesta Alueelliset kehitysnäkymät -raportista, johon Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on koostanut maakuntaamme kuvaavan osuuden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme