HSL Helsingin seudun liikenne

Leppävaara–Kirkkonummi lähijunaliikenteessä poikkeuksia maalis–huhtikuun viikonloppuina

Jaa
Rautatieturvalaitetyöt aiheuttavat poikkeuksia Rantaradan junaliikenteessä neljänä sunnuntaina maalis–huhtikuussa 2023. Junaliikenne on korvattu busseilla osuudella Leppävaara-Kirkkonummi. Muutokset liittyvät Espoon kaupunkirata -hankkeeseen, jonka valmistelutyöt aloitetaan alkuvuodesta.

Leppävaaran ja Kauklahden välisellä rataosuudella on liikennekatko neljänä sunnuntaina (5.3., 12.3., 19.3. ja 2.4.)  sunnuntaiaamun kello 4:stä maanantaiaamuun kello 4:ään.E- ja U-lähijunat on peruttu kyseisinä sunnuntaina, L-junat on peruttu kello 3.03 Helsingistä ja kello 4.57 Kirkkonummelta lähtevistä vuoroista alkaen. Myös maanantaiöistä perutaan puolen yön jälkeen kulkevat L-junat kumpaankin suuntaan. Maanantaiaamun ensimmäiset junat kulkevat normaaleilla aikatauluilla. Ensimmäinen L-juna Kirkkonummelta lähtee maanantaina kello 4.27 ja Helsingistä kello 4.33


Perutut junat korvataan A-junilla osuudella Leppävaara–Helsinki, ja A-junia ajetaan kyseisinä sunnuntaina normaalia enemmän peruttujen L- ja U-junien korvaamiseksi. Leppävaarasta eteenpäin junaliikenne on korvattu busseilla, jotka lähtevät bussiterminaalin laiturista 11. Aikataulut, pysäkit ja korvaavat reitit löydät Reittioppaasta ja HSL-sovelluksessa.

Korvaavien bussien reitit liikennekatkojen aikana

Väyläviraston turvalaitetöistä johtuvien katkojen aikana HSL turvaa kulkuyhteyksiä järjestämällä korvaavia bussiyhteyksiä E-, U- ja L-junien tilalle.

Korvaava bussi 211E kulkee Leppävaarasta Kauklahteen ja 211U Leppävaarasta Kirkkonummella kaikkien väliasemien kautta (pois lukien Keran asema, jonne ei ole järjestetty erillistä korvaavaa liikennettä).Leppävaaran ja Helsingin välillä kulkevat A-junat. Lisäksi Espoon keskuksen, Tuomarilan ja Helsingin Elielinaukion välillä kulkee poikkeusten aikana erillinen korvaava bussi 213X.

Korvaavat bussilinjat

  • 211U Leppävaara-Kirkkonummi
  • 211E Leppävaara-Kauklahti
  • 213X Elielinaukio-Tuomarila-Espoon keskus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 420 työntekijää, ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin ennen koronaa yli 390 miljoonaa matkaa vuodessa. Korona on vaikuttanut merkittävästi joukkoliikenteen käyttöön, ja matkustajamäärämme ovat nyt noin 40 prosenttia pienemmät. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme