Espoon kaupunki - Esbo stad

Leppävaaran asematunneli muuttui valoisaksi ja viihtyisäksi

Jaa

Leppävaaran asematunneli on kokenut merkittävän uudistuksen. Tunneli on muuttunut valoisaksi, turvalliseksi ja viihtyisäksi liikkumisympäristöksi. Uudistus tukee tavoitetta, jonka mukaan Leppävaaran keskustan jalankulku- ja pyöräily-ympäristöä laajennetaan kestävää liikkumista ja joukkoliikenteen käyttöä tukevaksi.

Leppävaaran uudistettu asematunneli. Kuvaaja: Kristina Rocha
Leppävaaran uudistettu asematunneli. Kuvaaja: Kristina Rocha

Leppävaaran projektinjohtaja Mika Rantalan mukaan asemalla ja sen lähiympäristössä on vireillä asemakaavamuutos, jossa asemasta kehitetään matkakeskustasoista palveluympäristöä.

”Nyt valmistunut asematunnelin perusparannus on kokonaistavoitteen ensimmäinen askel.”

Asukkailta ideoita

Alueen asukkaat ovat olleet mukana ideoimassa asematunnelin uudistusta. Nyt pyöräily ja jalankulku on erotettu entistä selkeämmin pyöräväylän kirkkaanpunaisella päällysteellä, ja pyöräväylän taustaseinään on kiinnitetty värikkäät lepänlehtikuviot.

Pyöräpysäköintipaikkojen sekä laiturien opastusta on selkeytetty ja pyöräpaikkoja lisätty. Laiturialueelle johtavia hissejä on elävöitetty kuvioinnilla ja niihin on lisätty valaistusta. Esteettömyyttä on parannettu koho-opasteilla. Kauppakeskus Sellon sisäänkäynnin edessä olevaa kohtaamispaikkaa valaisee taideteos, jonka vaihtuvat kuvat heijastuvat asematunnelin pilareihin.

Kehittämistyön jatkona Alberganportin alikulkutunneliin toteutetaan tulevana syksynä aiemmin järjestetyn katutaidekilpailun voittanut teos ”Love, love, Tunnel of love…”.

Suomen kolmanneksi vilkkain joukkoliikenteen solmukohta

Leppävaara on Espoon vilkkain ja Pasilan jälkeen Suomen kolmanneksi vilkkain juna-, bussi-, pyörä- ja jalankulkuliikenteen solmukohta. Se on myös Espoon päärautatieasema. Leppävaaran asemalla vaihdetaan joukkoliikennevälinettä arkisin lähes 50 000 kertaa vuorokaudessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Mika Rantala, p. 046 877 2843, mika.j.rantala@espoo.fi

Kuvat

Leppävaaran uudistettu asematunneli. Kuvaaja: Kristina Rocha
Leppävaaran uudistettu asematunneli. Kuvaaja: Kristina Rocha
Lataa
Leppävaara on Espoon vilkkain joukkoliikenteen solmukohta. Kuvaaja: Kristina Rocha
Leppävaara on Espoon vilkkain joukkoliikenteen solmukohta. Kuvaaja: Kristina Rocha
Lataa
Asukkaat ovat olleet mukana ideoimassa asematunnelin uudistusta. Leppävaaran uudistettu asematunneli. Kuvaaja: Kristina Rocha
Asukkaat ovat olleet mukana ideoimassa asematunnelin uudistusta. Leppävaaran uudistettu asematunneli. Kuvaaja: Kristina Rocha
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Nämnden Svenska rum godkände behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område14.2.2019 21:14:52Tiedote

Nämnden Svenska rum godkände på sitt möte torsdagen 14.2 behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område samt de allmänna principerna för invånaranvändning av skollokaler och småbarnspedagogikens lokaler. Nämnden behandlade även åtgärdsprogrammet för att minska fattigdom bland barnfamiljer och fastställde antalet förskoleplatser och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2019-2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme