Vaasan Sähkö Oy

Leudosta talvesta ja haastavasta markkinatilanteesta huolimatta Vaasan Sähkön tulos säilyi hyvänä

Jaa

Energian käytön yleinen tehostuminen yhdistettynä leutoihin talvikuukausiin piti energian kulutuksen matalana ja sähkön markkinahinnan alhaisena. Tästä huolimatta konsernin tulostaso oli varsin hyvä. Asiakastyytyväisyysmittausten mukaan Vaasan Sähköllä oli toimialan tyytyväisimmät asiakkaat.

Sähkökauppa

Sähkönhankinta oli 1 702 gigawattituntia (GWh), mikä on 11 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna, jolloin myytiin ennätykselliset 1 909 GWh sähköä. Useamman tuotantolaitoksen pitkittynyt vuosihuolto oli osasyy sähköenergian kokonaismyynnin laskuun. Päästöttömän tuotannon osuus sähkön hankinnasta nousi jo lähes 70 prosenttiin. Tuulisähkön osuus oli 9 prosenttia hankinnasta. Sähköenergian hintaa pudotettiin kilpailutilanteen seurauksena kesäkuun alussa.

Kaukolämpö

Kaukolämpöä myytiin 684 GWh, mikä vastaa edellisvuoden lukemaa. Tuotanto oli miltei kokonaan (99 %) sähkön ja lämmön yhteistuotantoa, ja kivihiilen osuus sukelsi edellisvuoden noin 20 prosentista jopa viiteen prosenttiin. Kaukolämmön tuotanto oli näin ollen vihreämpää kuin koskaan.

Vaasan Sähköverkko Oy

Sähköä siirrettiin 1 008 GWh, jossa on edellisvuoteen verrattuna noin prosentin vähennys. Toimitusvarmuus säilyi erinomaisella tasolla asiakkaan kokeman keskimääräisen keskeytysajan ollessa 37 (53) minuuttia. Hyvän kehityksen taustalla on varautuminen myrskyn aiheuttamien vaurioiden korjaukseen ja keskimääräistä korkeampi verkon kaapelointiaste (55 %). Verkkoinvestointeja toteutettiin yhteensä 14,4 (10,6) miljoonan euron arvosta.

Oy RAVERA Ab

Kannattavan urakointiliiketoiminnan ylläpitäminen oli vuonna 2017 yhä haastavampaa ja Oy RAVERA Ab:n tulos oli tappiollinen. Tiukka markkinatilanne vaati yhtiön toiminnan uudelleen järjestämistä ja sopeuttamista, ja näiden toimenpiteiden vaikutukset tulevatkin näkyviin vasta vuoden 2018 puolella.

*** 

- Olosuhteisiin nähden olen kohtuullisen tyytyväinen, kommentoi konsernin toimitusjohtaja Hannu Linna.
- Alkanut vuosi antaa kuitenkin osviittaa kasvusta.

Osingonjako

Yhtiökokous päätti 19.4., että osinkoa jaetaan 6 463 800,00 euroa.

Hallituksen kokoonpano

Miapetra Kumpula-Natri
Hannu Laaksonen
Marianne Munkki
Marko Nylund
Joakim Strand

Lue lisää konsernin vuosikertomuksesta 2017.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö sekä verkkourakointi. Konserniin kuuluu kaksi tytäryhtiötä: Vaasan Sähköverkko Oy sekä Oy RAVERA Ab. Konsernissa työskentelee noin 150 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2017 oli noin 130 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Korkea markkinahinta haastaa sekä sähkönkäyttäjiä että energiayhtiötä26.8.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Tammi–kesäkuussa Vaasan Sähkö -konsernin liikevaihto oli 126,2 miljoonaa euroa (83,3 M€). Haastava tilanne energiamarkkinoilla tuotti kuitenkin viime vuotta heikomman liikevoittoprosentin, joka jäi 5,4:ään (9,5 %). Omavaraisuusaste laski 49,1 prosenttiin (53,6 %). Tuloksen taustalla oli ennen kaikkea sähkön korkeat hankintakustannukset, jotka jouduttavat Vaasan Sähkön siirtymistä uudenlaisiin sähkötuotteisiin. Sähkökauppaa ei vielä ensimmäisen kuuden kuukauden aikana saatu kannattavaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme