Aalto-yliopisto

Lignosphere-tilaisuus 16.8. peruttu koronavirustilanteen takia

Jaa

Ligniinin mahdollisuuksia esittelevä seminaari järjestetään virtuaalisena syyskuussa, myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Joudumme valitettavasti perumaan ligniinin mahdollisuuksia esittelevän tilaisuuden, joka oli tarkoitus pitää Aalto-yliopistossa Otaniemessä 16. elokuuta. Syy perumiseen on heikentynyt koronavirustilanne.

Lisätietoja:

Jari Laine
Innovaatioasiantuntija, Aalto-yliopisto
puh. 050 567 7226
jari.laine@aalto.fi

(Perutun tilaisuuden kuvaus)

Puu muodostuu kolmesta päärakenneosasta: selluloosasta, hemiselluloosasta sekä ne yhteen sitovasta ligniinistä.

Selluloosa hyödynnetään tarkasti teollisuudessa, mutta ligniini on perinteisesti ollut pelkkä sellunkeiton sivuvirta ilman suurta taloudellista arvoa. Nyt tilanne on nopeasti muuttumassa, kun maailmalla etsitään kestävämpiä vaihtoehtoja esimerkiksi muoveille ja myrkyllisiä kemikaaleja sisältäville liimoille ja pinnoitteille.

Aalto-yliopiston tutkijat ovat kehittäneet yksinkertaisen ja tehokkaan valmistustavan, jolla ligniinistä saadaan tasaisia, noin 400 nanometrin kokoisia pyöreitä partikkeleita. Ligniinipallot voidaan sekoittaa veteen ja muihin väliaineisiin, ja niitä on helppoa muokata eri käyttötarkoituksiin sopiviksi, esimerkiksi liimojen ja vettä kestävien pinnoitteiden raaka-aineeksi.

Ligniinin monia mahdollisuuksia esitellään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella järjestettävässä LignoSphere-seminaarissa. Paikalla on Aallon tutkijoita ja yhteistyökumppaneita, ja ohjelmassa on muun muassa tietoiskuja, keskustelua ja prototyyppien esittelyä - sekä mahdollisuus päästä itse kokeilemaan ligniinillä pinnoittamista.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopisto. Kohti parempaa maailmaa. Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 12 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä nimitettiin toiselle viisivuotiskaudelle10.9.2021 12:18:19 EEST | Tiedote

Aalto-yliopiston hallitus nimitti professori, tekniikan tohtori Ilkka Niemelän Aalto-yliopiston rehtoriksi toiselle viisivuotiselle kaudelle, joka alkaa 1.7.2022. Niemelä on Aalto-yliopiston toinen rehtori, ja hän aloitti tehtävässään vuonna 2017. Ilkka Niemelä toimi ennen rehtorikauttaan Aalto-yliopiston provostina vuodesta 2014 alkaen. Teknillisen korkeakoulun tietojenkäsittelytekniikan professoriksi hänet nimitettiin vuonna 2000, Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun dekaaniksi vuonna 2011 ja akateemisista asioista vastaavaksi vararehtoriksi ja rehtorin ensimmäiseksi varamieheksi vuonna 2012. Niemelä on toiminut myös kansainvälisissä tutkimustehtävissä Australiassa, Saksassa ja USA:ssa. Hänellä on useita akateemisia luottamustehtäviä. Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtaja Mikko Kosonen toteaa: ”Rehtori Ilkka Niemelä on ensimmäisellä toimikaudellaan tehnyt loistavaa työtä Aalto-yliopiston kehittämiseksi ja hänessä yhdistyy harvinaisella tavalla kunnianhimoinen strateginen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme